Ziua 1 şi 2
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (Palatul Culturii ora 14:00), Municipiul Pașcani (Hotel Central ora 16:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 17:30). Turiștii din orașele: Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, vor fi transferați la autocar de la puncte fixe. Buzău, servirea mesei Restaurant Garden. Traseul în prima zi București Giurgiu (vama Ruse), Stara Zagora (Bulgaria), Căpitan San Andreevo (trecerea frontierei de stat Turcia ), Istanbul. Estimăm sosirea grupului la Istanbul ora 11:00, Hotel Nova Plaza Prime 5***** și întâlnirea cu ghidul. După cazare, grupul va reveni la autocar și vom face o vizită la unul dintre magazinele fabricilor producătoare de articole vestimentare din piele și cașmir. Aproximativ ora 16:00, tur cu autocarul al Orașului de pe două continente-Istanbul, cu punctarea principalelor obiective și explicații ale ghidului. Seara plimbare pietonală în zona centrală, Marele Bazar (timp liber pentru servirea cinei). Ora 21:00 Hotel Nova Plaza Prime cazare.
Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta. Oficial fosta capitală a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internațional numele antic și tradițional de Constantinopol. Istanbul, numit în antichitatea greacă Byzantion, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiului Roman de Răsărit, denumit și Imperiul Bizantin de istoriografia umanistă, între 395-1204, a Imperiului Latin de Constantinopol între 1204-1261, apoi din nou a Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923. Cu o populație de peste 21 milioane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume.
Marele Bazar Istanbul este un fel de oraș în oraș, Marele Bazar din Istanbul găzduiește peste 4000 de magazine de toate felurile. Anual, aproximativ 90 de milioane de oameni îi calcă teritoriul. Marele Bazar, cunoscut sub numele de Kapalıçarșı în limba turcă, se află pe 30.700 de metri pătrați de teren.


Ziua 3
După servirea micului dejun, îmbarcare în autocar pentru a ne deplasa în zona centrală a Metropolei Istanbul. Plimbare pietonală prin centrul Istoric al Istanbulului – Piața Sultan Ahmed, Hipodromul și Obeliscul Egiptean. În această zi vizităm Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, însoțiți de Aisha, ghid vorbitor de limbă română. Timp liber pentru servirea prânzului. Pe tot parcursul acestei zile, grupul va fi însoțit de ghid turistic profesionist și de însoțitor din partea Agenției de Turism Aliseb Tours România. În această zi vom vizita Bazarul Egiptean (timp liber pentru cumpărături, dulciuri, ceaiuri, baclavale, bijuterii din aur și smaralde). Seara, cazarea se va face Hotel Nova Plaza Prime (sau similar, funcție de disponibilitatea momentului ), condiții de cazare 5*****, cazare cu mic dejun inclus.
Moscheea Albastră din Istanbul a fost construită între anii 1609 și 1616, în timpul domniei sultanului Ahmed I, de către arhitectul Mehmet Ağa, format la școala arhitectului Mimar Sinan, cel mai renumit arhitect al Turciei. Ahmed I a decis construirea clădirii din dorința de a ridica în Istanbul o moschee care să îi poarte numele, dar și care să concureze sau chiar să depășească în măreție cea mai importantă moschee din oraș la acea vreme, Hagia Sophia. Se pare că dorința de reușită a sultanului era atât de mare încât a și ordonat execuția unui arhitect înainte de a îi acorda lui Mehmet Ağa responsabilitatea proiectului.
Palatul Topkapî (în l. turcă: Topkapı Sarayı) este un muzeu din Istanbul, fostă reședință a sultanilor otomani timp de aproximativ de 400 de ani (1465-1856). Este o atracție turistică majoră a orașului, alături de Hagia Sofia, fiind cel mai vizitat muzeu din țară. În anul 1985 a intrat în Patrimoniul mondial UNESCO.
Hagia Sofia (din greacă de la Αγια Σοφια, Aghia Sofia, „Sfânta Înțelepciune”), cunoscută oficial ca Marea Moschee „Ayasofya” (în limba turcă Ayasofya-i Kebir Camii Șerifi) este o moschee din Istanbul, Turcia. Lăcașul a fost ca origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453 când a fost transformată în moschee. În anul 1935 regimul secular Atatürk a transformat edificiul în muzeu. Ca un monument de mare valoare istorică și arhitectonică, Hagia Sophia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO în 1985. Statutul clădirii a stârnit ulterior discuții, iar în iulie 2020 Consiliul de Stat al Turciei a decis că transformarea în muzeu ar fi fost ilegală. La scurt timp s-a anunțat că muzeul va fi reconvertit în moschee, stârnind numeroase critici din partea reprezentanților UNESCO, dar și a unor state precum Grecia.


Ziua 4
În ziua a IV-a, după servirea micului dejun Aliseb Tours România, în parteneriat cu Agenția Turca Ozi Travel, organizează opțional, pentru cei care doresc să-și petreacă o zi pe Bosfor și Marea Marmara cu vizitarea a 3 insule dintre care Insula Buyukada, croazieră pe Marea Marmara cu masa inclusă în insula Buyukada. Costul acestei excursii este de 50 euro/persoană, include croazieră, ghid turistic, prânz în insulă. Pe tot parcursul acestei zile, grupul va fi însoțit de ghid turistic profesionist și de însoțitor din partea Agenției de Turism Aliseb Tours România. Pentru membrii grupului care nu optează pentru aceasta zi în insulă, programul continuă cu timp liber în Istanbul. După amiază, în jurul orelor 17:30, revenim în portul de ambarcațiuni Istanbul-Bosfor și vă propunem vizitarea celui mai mare Mol din Europa, Turnul Sapphire, zbor virtual cu elicopterul SKI RIDE, vizitând virtual cele mai importante obiective turistice ale Turciei (costul acestei excursii opționale este de 25 euro/persoană). Seara se organizează o seară turcească care cuprinde masa, bauturi, spectacol, muzică și dans tradițional. Cazarea se va face Hotel Nova Plaza Prime (sau similar, funcție de disponibilitatea momentului), condiții de cazare 5*****, cazare cu mic dejun inclus.
O zi pe Bosfor si Marmara, insula Buyukada si alte doua insule. – In această croazieră de o zi veți avea ocazia să lăsați în urmă străzile orașului Istanbul pentru a petrece o zi pe mare. În timpul călătoriei cu vaporul, veți putea face fotografii cu cele mai importante puncte de atracție ale orașului din zare, inclusiv Palatul Topkapi, Turnul Fecioarei și cartierul Üsküdar. Odată ajunși în Insulele Prinților, vă veți opri la Büyükada – cea mai mare insulă a arhipelagului – unde veți avea timp să luați masa de prânz la un restaurant care servește fructe de mare. După un drum scurt cu feribotul din centrul Istanbulului ajungi intr-o altă lume – o lume de pini, de mănăstiri şi grandoare de secol XIX. Buyukada (Insula Mare) este, la numai 5,4 km2, cea mai mare dintre Insulele Prinţului (Prens Aladan), un arhipelag de nouă insule din Marea Marmara, în pragul Istanbulului. Imediat ce cobori din feribot în clădirea terminalului, cu decoraţiuni otomane, eşti întâmpinat de zgomotul făcut de potcoave de cai, de câini care lenevesc la soare pe pragurile caselor şi de miros ispititor de peşte proaspăt şi friptură care vine de la restaurantele din port. Pe străzile întortocheate ale oraşului se înşiră magnifice case de lemn din secolul XIX, cu balcoane şi obloane sofisticate, pline de caprifoi, iasomie şi mimoze. Vara, oraşul este animat de mulţimi de turişti, dar poţi să te retragi foarte uşor pe dealuri, prin păduri sau la unul dintre nenumăratele golfuri cu nisip de pe coastă.
Istanbul Sapphire, sau Sapphire, este un zgârie-nori situat în cartierul central de afaceri Levent din Istanbul, Turcia. A fost cel mai înalt zgârie-nori din Istanbul și Turcia între 2010 și 2016 și a patra cea mai înaltă clădire din Europa când construcția sa a fost finalizată în 2010. Sapphire se ridică la 54 de etaje deasupra nivelului solului și are o înălțime a acoperișului deasupra solului de 238 de metri Proiectat de Tabanlıoğlu Architects, este o dezvoltare cu utilizare mixtă pentru cumpărături și rezidențe de lux, administrată de Kiler GYO. Este, de asemenea, primul zgârie-nori ecologic al țării. Din 2020, Istanbul Sapphire este al patrulea cel mai înalt zgârie-nori din Istanbul și Turcia, în spatele Turnului Metropol Istanbul Istanbul Sapphire a fost proiectat de Tabanlıoğlu Architects ca o structură de înaltă tehnologie care constă din 64 de etaje (54 supraterane și 10 etaje la subsol), etaje comune de locuit, locuri de parcare extinse, un centru comercial mare și 47 de etaje pentru uz rezidențial.
O seara turceasca traditionala este un eveniment la care oricine si-ar dori sa participe macar o data. Reprezentatii teatrale, muzica traditionala, celebrul dans din buric fac parte din spectacolele organizate la restaurante, care te fac sa intri in atmosfera orientala autentica.
Vă invităm să participați la această seară turcească, unde se îmbină mese traditionale cu muzica și dansul, oaspeții având astfel ocazia să descopere și să experimenteze cultura locală într-un mod foarte plăcut. Dacă alegeți ca mod de distracție un astfel de spectacol, fiți pregatiți să vă „teleportați” în vremurile celor 1001 nopți din poveștile Seherezadei.



Ziua 5
După servirea micului dejun, părăsim unitatea hotelieră și împreună cu bagajele noastre ne îmbarcăm în autocar pentru a ne deplasa către Palatul Dolmabahce, supranumit și Versailles-ul Orientului, simbol al măririi și decadenței Imperiului Otoman, ultima reședință a sultanilor a președintelui Mustafa Kemal. După vizitarea acestui superb palat, vom părăsi Istanbulul, către Romania. Funcție de timpul de așteptare în frontiere, estimăm ajungerea la domiciliu în dimineața celei de a VI-a zi. Având în vedere că Moscheea Selimiye din orașul Edirne este în reconstrucție până în anul 2025, acest obiectiv este scos din program.
Palatul Dolmabahçe situat în cartierul Beșiktaș din Istanbul, Turcia, pe coasta europeană a strâmtorii Istanbul, a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman din 1856 până în 1887 și din 1909 până în 1922 (în perioada interimară a fost folosit Palatul Yıldız). Dolmabahçe este cel mai mare palat al Turciei. Se întinde pe 45,000 de metri pătrați (11.1 acri) și are 285 de birouri, 46 de săli, 6 hamam-uri și 68 de toalete. Pentru a crea o nouă sinteză, elemente eclectice din perioadele baroc, rococo și neoclasic au fost combinate cu arhitectura tipică otomană. În timpul erei Tanzimat, arhitectura și decorul palatului reprezintă impactul tot mai mare al stilurilor și normelor europene asupra culturii și decorului otoman. Exteriorul, în special din Bosfor, prezintă o structură europeană clasică cu două aripi separate de un avancorp mare cu două avancorpi laterale. Situl Dolmabahçe a fost inițial un golf de pe Bosfor unde flota otomană putea ancora. Câmpul a fost în cele din urmă restaurat în cursul secolului al XVIII-lea pentru a deveni o grădină imperială, pe care sultanii otomani o admirau foarte mult; numele Dolmabahçe (Grădina plină) derivă din cuvintele turcești dolma, care înseamnă „umplut” și bahçe, care înseamnă „grădină”. De-a lungul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea, aici au fost construite diverse mici palate de vară și pavilioane din lemn, creând în cele din urmă complexul Palatului pe malul apei din Beşiktaş. Suprafața de 18 m18 este delimitată la est de Bosfor, iar la vest de o prăpastie abruptă, astfel încât după construirea actualului monobloc de 19 m110,000. Palatul Dolmabahçe, a mai rămas doar o cantitate mică de spațiu pentru un complex de grădină care ar înconjura de obicei un astfel de palat.


Tariful include:
- Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile Luxury confort, linie audio-video, clasificat 4****;
- Cazare – 3 nopți cu mic dejun inclus în Hotel Nova Plaza Prime (sau similar, în funcție de disponibilitatea momentului ) condiții 5****, baie proprie, TV, aer condiționat, sala fitness;
- 3 mic dejun incluse;
- Asistență turistică din partea agenției – Aliseb Tours Romania pe tot parcursul călătoriei.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice , respectiv Hagia Sofia, Palatul Topicapa, Moscheea Albastra , Palatul Dolmabahce;
- Prânz și cină (Pachetul Premium de 130 euro conține 2 prânzuri, o cina și toate intrările la obiectivele turistice);
- Alte servicii decât cele menţionate în programul vacanţei;
- Ghid turistic vorbitor de limba română, aproximativ 5 euro/zi (trei zile);
- Aparate recepție ghid turistic (5 euro/zi).
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.