5 zile 4 nopti
Romania
40
30
Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Prezentare
Prezentare
Transalpina – Ansamblul sculptural Brâncuși – Cazanele Dunării – Cetatea Alba Iulia.
Disponibil în următoarele perioade:
- 24- 28 august 2024
Detalii traseu
Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași- înainte de barieră parcare, ora 06:00), Municipiul Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30) pe traseul Iași Pașcani-Roman-Mărășești-Ploiești-Târgoviște. În prima zi, grupul va vizita următoarele obiective turistice: Mausoleul Mărășești, Muzeul Nicolaie Simache Ploiești (muzeul ceasului), Mânăstirea Ghighiu, Ansamblul Monumental Curtea Domnească din Târgoviște -Mănăstirea Dealul -Turnul Chindiei . Seara, cazarea va fi la Hotel Dâmbovița 3 *** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus. Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Muzeul Nicolae Simache: Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” din Ploiești este unic în rețeaua muzeală din România, înființat în anul 1963 de profesorul Nicolaie Simache (1905-1972), ilustrează prin colecțiile sale evoluția mijloacelor de măsurare a timpului. Clădirea în care funcționează Muzeul Ceasului din 1971 este un monument de arhitectură de la sfârșitul secolului al XIX-lea (1890), care a aparținut magistratului și politicianului Luca Elefterescu. Casa păstrează, în linii generale, arhitectura și decorația originală, în stil romantic, inițialele primului proprietar regăsindu-se și azi, încadrate într-o splendidă feronerie a ușilor de la intrare.
Ziua 2
La ora 07:30 va avea loc servirea micului dejun, după care vom călători spre Târgoviște-Curtea de Argeș-Călimănești-Horezu-Târgu Jiu. În a doua zi, grupul va vizita următoarele obiective turistice: Mănăstirea Curtea de Argeș, Capela Regală, Mănăstirea Cozia, Stațiunea Călimănești Căciulata (vizionare), Atelierele de ceramică Horezu, Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși (Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii ). Cazarea va fi la Hotel Story 3 *** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus.Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Mănăstirea Curtea de Argeș este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Curtea de Argeș, construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. Catedrala este inclusă în lista monumentelor istorice din România.În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. În afară de mormintele regale, la Mănăstirea Curtea de Argeș se află și moaștele sfintei Filofteia. Pictura interioară, realizată de zugravul Dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumați.
Mănăstirea Cozia este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare. Mănăstirea a fost construită, conform legendei, în apropierea altei mănăstiri construită de Negru Vodă. Biserica mare a mănăstirii, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost ridicată între anii 1387-1391, ctitor fiind voievodul Mircea cel Bătrân. A fost sfințită la 18 mai 1388, așa cum reiese din hrisovul lui Mircea cel Bătrân, în care se spunea.
Coloana fără sfârșit, sau a „sacrificiului infinit”, considerată de către Sydnei Geist punctul de vârf al artei moderne, reprezintă un adevărat „testament spiritual” al artistului, un adevărat axis mundi, menit parcă să sprijine în veșnicie bolta cerului. Înaltă de 29,33 m, este constituită din 16 module (potrivit specialiștilor, 15 sunt întregi și încă unul amplasat jumătate jos, respectiv jumătate sus), romboidale din fontă. Ansamblul a fost inaugurat la data de 27 octombrie 1938.
Ziua 3
Dimineață servim micul dejun și ne îmbarcăm în autocar pentru traseul: Târgu-Jiu-Orșova-Eselnița -Drobeta Turnu Severin. În a treia zi, grupul va vizita următoarele obiective turistice: Croazieră Cazanele Mari si Mici, Barajul Porțile de Fier, Eșelnița, Mănăstirea Mraconia, Mănăstirea Sfânta Ana Orșova (opțional deplasare cu taxiul, drum impracticabil cuautocarul), seara vom face o plimbare pietonală pe faleza Dunării – Cetatea Severinului. Cazarea va fi la Hotel Continental Drobeta 3 *** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Cazanele Mici și Cazanele Mari reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, unde mărețul fluviul Dunărea parcurge cea mai îngustă și mai grandioasă zonă a Defileului Dunării. Mulți cercetători l-au plasat pe primul loc între frumusețile naturale ale României și ale Europei. Denumirea de Cazane este dată datorită vârtejelor care se formează la suprafața apei ca urmare a debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste, unde apa învolburată uneori dă impresia că ar fierbe. Regiunea Cazanelor este în apropierea orașului Orșova, la aproximativ 365 km de Bucureşti.
Ziua 4
După servirea micului dejun ne îmbarcăm în autocar spre Motru , Târgu Jiu , Peștera Muierilor-Rânca,Transalpina, Obârșia Lotrului, Voineasa, Lacul Oasa, Alba Iulia (vizită cu ghid local) . În a 4-a zi, grupul va vizita următoarele obiective turistice: Peștera Muierilor, Stațiunea Rânca Transalpina (Drumul Regilor), Obârșia Lotrului, Lacul Oașa, , Cetatea Alba Iulia (vizita cu ghid local). Seara ne cazăm la Hotel Hermes Alba Iulia 3 *** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus. Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii ) se află în comuna Baia de Fier, Județul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peștera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbații plecau la lupte, foarte mulți copii și femei, de unde i se trage și numele. Este prima peșteră electrificată din România.
Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).
Ziua 5
Dimineață servim micul dejun și ne îmbarcăm în autocar pentru a vizita următoarele obiective turistice: Palatul Culturii din Târgu Mureș -Piața Trandafirilor (tur pietonal, vizită cu ghid local), vizionare Munții Călimani, Pasul Creanga. Seara ne întoarcem spre Iași, unde vom ajunge în jur de ora 23:00. Transalpina-Ansamblul Sculptural Brancuși-Cazanele Dunării –Cetatea Alba Iulia
Palatul Culturii din Târgu Mureș (în maghiară Kultúrpalota) este una din cele mai reprezentative clădiri ale Belle Époque din Transilvania. Monumentul, ridicat între anii 1911-1913 prin eforturile primarului György Bernády, se impune atât prin decorația interioară, cât și prin cea exterioară. Ideea edificării unei case de cultură în Târgu Mureș a apărut în anul 1907. Primarul orașului, György Bernády, o personalitate erudită și ambițioasă care a susținut permanent modernizarea orașului, a convins Consiliul Orașului Liber Regesc să aprobe acest proiect. Ideea a venit datorită unui proiect național în cadrul căruia guvernul de la Budapesta a alocat credite pe termen lung pentru orașele mici și mijlocii cu scopul construirii centrelor de cultură la împlinirea de 40 de ani de la încoronarea regelui Franz Joseph.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare 4 nopți în hoteluri 3***, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi sau single), baie proprie, tv; Pentru camere single se achită supliment de 80 lei/noapte
- Mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice, respectiv Muzeul Nicolaie Simache, croaziera pe Cazanele Dunării ( 70 lei/persoană, ghid inclus)
- Ghizi locali aproximativ 10 lei/zi (două zile) și 15 lei/zi aparate profesionale recepție ghid turistic in aer liber (două zile)
- Taxe de oraș ( unde sunt solicitate la cazare)
- Prânz și cină
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-12 ani beneficiaza de 20 % reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.