4 zile 3 nopti
Romania
40
30
Târgul de Crăciun din Sibiu
Prezentare
Prezentare
Târgul de Crăciun din Sibiu.
Perioade :
29 Noiembrie -02 Decembrie 2024
12 -15 Decembrie 2024
28 Noiembrie -01 Decembrie 2025
11-14 decembrie 2025
Acest program poate fi achitat si cu card de vacanta
Detalii traseu
Târgul de Crăciun din Sibiu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași- înainte de bariera parcare, ora 06:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 06:30), Municipiul Pașcani (Hotel Central ora 07:30), pe traseul Iași-Pascani-Roman-Piatra Neamt-Sighisoara. La sosirea in Sighisoara ne vom caza mai intai la Hotel Sighisoara 3*** sau similar in functie de disponibilitate, iar dupa facem prima oprire a traseului la Cetatea Sighisoara. Este una dintre cele mai conservate cetati medievale locuite din Europa. Fondata de colonisti sasi in sec al XII-lea, cetatea este un exemplu remarcabil de arhitectura medievala si este inclusa in patrimoniul mondial UNESCO din 1999. Vom putea admira: Turnul cu ceas, Biserica din Deal, Turnurile si Bastioanele, Casa Vlad Dracul( puteti servi masa de pranz). Urmatoarea oprire o vom face la Prima Scoala Romaneasca. Scoala a fost deschisa in anul 1780, fiind un important centru educational pentru comunitatea romaneasca din zona. Spre seara va puteti plimba prin centrul orasului pentru a admira arhitectura remarcabila. Târgul de Crăciun din Sibiu
Sighișoara are un centru istoric foarte bine păstrat, care datează din perioada medievală. Străzile înguste, casele cu acoperișuri în stil gotic și renascentist, precum și zidurile de apărare masive conferă orașului o atmosferă unică și autentică. De asemenea, orașul are o istorie bogată și a fost un centru comercial și cultural important în perioada medievală. Orașul a fost locuit de sași timp de secole și a fost un important nod comercial și artizanal.
Ziua 2
Dimineata, dupa servirea micului dejun, ne deplasăm din Sighisoara către Sibiu unde vom face un tur pietonal de oraș si vom admira principalele obiective turistice a orasului: Piața Mare, Casa Haller, Muzeul Brukenthal, Primăria, Biserica Catolică, Turnul Sfatului, Piața Mică, Muzeul de Farmacie, Podul Mincinoșilor, Piașa Huet, Biserica Evanghelică, Liceul Brukenthal, Pasajul Scărilor, Piața Aurarilor etc. Spre seara, orasul Sibiu se transforma intr-un veritabil basm de iarna, unde luminile stralucitoare, aromele traditionale si atmosfera de sarbatoare va vor incalzi sufletele. In acest decor deosebit, veti gasi peste 100 de casute de lemn care ofera produse artizanale unice, decoratiuni de Craciun, cadouri hand-made si preparate traditionale delicioase. Nu uitati sa savurati un pahar de vin fiert sau sa va delectati cu cozonaci proaspeti si turta dulce. Cazarea va fi la Hotel Eden 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus. Târgul de Crăciun din Sibiu
Municipiul Sibiu – a reprezentat și reprezintă încă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania (precum și din România, în general), fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă din Evul Mediu Clasic.Orașul a fost capitală a Principatului Transilvaniei între anii 1692–1791 și 1849–1865. A cunoscut în ultimii ani o renaștere economică și culturală semnificativă. Sibiul este în prezent unul din orașele cu cel mai mare nivel de investiții străine din România. În anul 2007, Sibiu a devenit Capitala Culturală Europeană, împreună cu orașul Luxemburg (atunci a doua oară cu acest statut), capitala Marelui Ducat de Luxemburg (zonă din care au provenit, parțial, primele valuri de coloniști sași din Transilvania începând cu jumătatea secolului al XII-lea în timpul domniei regelui maghiar Géza al II-lea).
Ziua 3
Dimineața, dupa servirea micului dejun, plecam din Sibiu spre Manastirea Brancoveanu din comuna Sambata de Sus. Manastirea Brancoveanu nu este doar un loc de rugaciune, ci si un simbol al rezistentei si renasterii spirituale a ortodoxiei in Transilvania. Atmosfera sa de liniste, frumusetea naturala a imprejurimilor si bogatia culturala o transforma intr-o destinatie deosebita. Langa manastire se afla un izvor considerat miraculos, numit Izvorul Tamaduirii, unde pelerinii vin sa se roage si sa bea apa pentru vindecare. Urmatoarea oprire o vom face in orasul Fagaras si vom vizita Cetatea Fagarasului, una dintre cele mai impresionante si bine conservate fortificatii medievale din Romania. Pe parcursul traseului vom face o pauza pentru masa de pranz. Ne continuam traseul spre Castelul Bran, pe care il vom vizita. Cunoscut si sub numele Castelul lui Dracula, acest castel are o istorie fascinanta, o arhitectura impresionanta si este inconjurat de legende misterioase. Exista 57 de camere, dintre care multe sunt deschise pentru vizitatori. Una dintre cele mai interesante camere este Camera de Tortura, care expune diverse instrumente medievale. De aici ne indreptam spre Poiana Brasov, unde ne vom plimba prin statiune. Cazarea va fi la Hotel Bulevard Predeal 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus. Târgul de Crăciun din Sibiu
Castelul Bran – are o istorie extrem de bogată, fiind un loc de legendă, recunoscut în lumea întreagă drept tărâmul contelui Dracula din romanele lui Bram Stoker. În realitate, istoria Castelului Bran începe în anul 1377, când regele maghiar Ludovic cel Mare emite un act prin care acordă locuitorilor Brașovului privilegiul construirii unui castel.Castelul în sine a avut atât rolul de vamă, cât și cel de fortăreață care trebuia să protejeze granița impotriva expansiunii Imperiului Otoman. În anul 1407, Sigismund de Luxemburg oferă castelul ca feudă, în schimbul loialităţii, domnitorului Țării Românești Mircea cel Bătrân, pentru a se putea retrage aici în caz de atac al turcilor. În anul 1918, Transilvania devine parte a României Mari, iar cetățenii Brașovului oferă castelul Reginei Maria a României, acesta devenind reședința sa favorită.
Ziua 4
Luăm micul dejun si ne deplasăm către centrul Brașovului. De sub Tâmpa, de langa zidurile vechii cetați, începem să descoperim Brașovul prin Strada Sforii, Poarta Schei, Casa Sfatului si Piața Sfatului. Ultimul obiectiv pe care il vom vizita este faimoasa Biserică Neagra. De aici ne indreptam spre Iasi, pe parcursul traseului vom face o oprire penrtu masa de pranz. Estimam sosirea in Iasi in jurul serii.
Casa Sfatului – a fost inițial un turn de supraveghere, ale cărui baze se aflau pe cele ale actualului turn și care a suferit doar refaceri exterioare de-a lungul timpului, clădirea care face corp cu el fiind construită ulterior. Din turn se supraveghea podul („Podul Minciunilor”) peste pârâul care curgea prin piață venind din Șchei și care se despărțea aici în două ramuri, una curgând spre Brașovechi prin strada Vămii și cealaltă spre Blumăna prin Ulița Căldărarilor. Clădirea s-a transformat în primărie pe măsură ce orașul s-a dezvoltat. Astfel, următoarea mențiune despre Casa Sfatului din Brașov este în anul 1503, ea apărând sub numele de „Praetorium”, sediul administrației orașului.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Mic dejun inclus
- Ghid de asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice și opționalele
- Cheltuieli personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 25 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.