2 zile 1 nopti
Romania
40
30
Ploiești – Slănic Prahova
Prezentare
Prezentare
Circuit Ploiești - Slănic Prahova.
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatul Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Iași –Bacau-Buzau-Ploiesti.Prima oprire o vom face la Muzeul National al Petrolului, este o institutie unica in Romania si chiar in lume, dedicata istoriei industriale petroliere, un domeniu in care Romania a jucat un rol semnificativ. Muzeul gazduiesti o colectie impresionanta de obiecte si documente legate de istoria extractiei, rafinarii si utilizarii petrolului in Romania. Printre exponate se numara: Echipamente si masinarii, documente si fotografii, produse petroliere si subproduse, artefacte istorice, macgete si diorame. Un alt muzeu pe care il vom vizita este Muzeul Ceasului “Nicolae Simache”. Muzeul a fost inaugurat la initiativa lui Nicolae Simache, un pasionat colectionar si profesor de istorie, care a dorit sa creeze un loc unde sa fie expusa bogata colectie de ceasuri pe care o adunase de-a lungul anilor. Printre piesele cele mai deosebite din colectia muzeului se numara: un ceas astronomic fabricat in sec al XVI-lea, un ceas care i-a apartinut lui Napoleon Bonaparte si un ceas din aur realizat in stil rococo etc. Cazare va fi la Hotel Ploiesti 3***, sau similar in functie de disponibilitate.
Muzeul Ceasului „Nicolae Simache” – este un muzeu județean din Ploiești, România. Organizat din inițiativa profesorului N. I. Simache, ca secție a Muzeului de Istorie, el datează din 1963. A fost instalat mai întâi într-o sală din Palatul Culturii, până când, prin achiziții, a căpătat un patrimoniu atât de bogat încât a avut nevoie de un local propriu. I s-a pus atunci la dispoziție Casa Luca Elefterescu, care a fost adaptată noului scop; lucrările de amenajare s-au terminat în anul 1971 și muzeul s-a deschis în ianuarie 1972.
Ziua 2
Dimineața, dupa servirea micului dejun vom pleca din Ploiesti si ne indreptam spre Judetul Prahova unde ne vom opri la Salina Slanic. Este una dintre cele mai mari si impresionante saline din Europa. Accesul in salina se face cu ajutorul unui lift, iar vizitatorii pot explora camerele vaste, unde se afla sculpturi de sare, terenuri de sport si spatii de recreere. Temperatura constanta din salina este aproximativ 12 grade celsius, iar umiditatea este in jur de 60%. Salina Slanic este un loc ideal pentru o escapada relaxanta, departe de agitatia cotidiana, cu multiple beneficii pentru sanatate si bunastare. Pe parcursul traseului vom face o pauza pentru a servi masa de pranz. Urmatoarea oprire o vom face la Manastirea Cheia, situata la poalele Muntilor Ciucas. Biserica principala a manastirii este construita in stil bizantin, cu influente neoclasice, si este dedicata Sfintei Treimi. Pictura interioara a bisericii, a fost restaurata de mai multe ori de-a lungul timpului, pastrandu-se insa frumusetea si autenticitatea sa initiala. Aici va puteti bucura de o profunda spiritualitate pe care o ofera manastirea, si de asemenea puteti admira frumusetea naturala a zonei, inconjurata de peisaje montane. De aici ne vom indrepta spre Iasi prin Pasul Oituz. Estimam sosirea in Iasi in jurul serii.
Salina Slănic este o exploatare minieră a sării aflată în stațiunea Slănic, județul Prahova. Începuturile salinei datează din jurul anului 1686, când spătarul Mihail Cantacuzino a realizat că în zonă există un zăcământ de sare și astfel, vrând să deschidă o mină, a cumpărat moșia Slănic. Din documentul care consemnează tranzacția, reiese faptul că înainte de anul 1685 au existat ocne vechi, de adâncimi mici, la 5 km est la Teișani. Sarea în Țara Românească se extrăgea din trei saline: Ocna Mare în Vâlcea, Telega în Prahova și Slănic în Săcuieni.
Mănăstirea Cheia este o mănăstire de călugări cu hramul Sfânta Treime, situată pe malul drept al pârâului Tâmpa, în partea de sud-est a localității Cheia din județul Prahova. Atestată începând cu 1770, a fost distrusă de turci, reconstruită, apoi mistuită de un incendiu. Biserica actuală a fost construită din cărămidă între anii 1835-1839 și pictată de Gheorghe Tattarescu în 1837.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hotel --- 3***, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.