4 zile 3 nopti
Romania
40
30
Pelerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiului
Prezentare
Prezentare
Mănăstirile de pe Defileul Jiului și Defileul Oltului si Mânăstirea Prislop -Sfântul Arsenie Boca.
Disponibil in urmatoarele perioade:
- 16-19 Octombrie 2025
- 13-16 Noiembrie 2025
Acest program se poate achita si cu carduri de vacanta
Pret in RON 1000
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatul Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30).Prima oprire o vom face la Biserica Sf.Mina, aici veti putea vizita biserica si de asemenea veti avea timp pentru a va inchina.Urmatoare oprire o vom face la Manastirea Pangarita. Aceasta Manastire este una dintre cele mai vechi manastiri ortodoxe din judetul Neamt, datorita Voievodului Alexandru Lapuneanu care a facut posibila zidirea bisericii in 1560.Dupa ne vom continua traseul spre Cheile Bicazului unde vom face o oprire faimosul Lac Rosu, unde veti putea admira lacul in timp ce serviti masa de pranz. Ne vom indrepta spre judetul Harghita in Municipiul Gheorgheni.Zona este o comoara infinita a artei populare, a obiceiurilor si a traditiilor.Putem considera aceasta regiune un imens muzeu in aer liber.Mai tarziu vom ajunge in Sighisoara unde vom putea vizita Cetatea medievala.Cele mai cunoscute obiective turistice ale cetatatii sunt:Casa armelor,Casa breslelor si Turnul cu ceas. Este un loc plin de istorie, ale cărui obiective turistice spun povești vechi de sute de ani, care marchează evoluția civilizației din regiunea Transilvaniei.Ultima oprire va fi in Municipiul Orastie, unde veti fi cazati la Pensiunea Casa Coroana 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus. Pelerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiului Pelerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiului
Mănăstirea Pângărați este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din județul Neamț. Acest așezământ de veche tradiție de pe valea Bistriței se afla puțin mai la răsărit de Muntele Botosanu, pe malul stâng al părăului Pângărați. Locașul monahal își are începuturile în secolul al XV-lea, când pe aceste locuri trăiau călugări sihaștri, dintre care cel mai renumit este Cuviosul Simeon.
Ziua 2
Dimineata, dupa servirea micului dejun, vom pleca din Orastie spre Manastirea Prislop, unde isi are mormantul parintele Arsenie Boca. Manastirea Prislop este un lacas incarcat de istorie si a fost declarata monument istoric. Bineinteles aici veti avea timp pentru a va inchina sau pentru a admira manastirea si imprejurimile acesteia. La o distanta de 500 metri se afla Pestera Sf. Ioan de la Prislop,pe care o puteti vizita. Se presupune ca Sf. Ioan de la Prislop a trait aici in secolul al XV-lea sau in prima jumatate a secolului al XVI-lea.Ne vom continua traseul si vom ajunge in Defileul Jiului unde veti putea admira peisajul stancos al zonei. La mijlocul defileului vom face o oprire la Sfanta Manastire Lainici care are o istorie minunata, inceputurile sale pierzandu-se in veacurile grele si intunecate ale evului mediu romanesc. Aici veti avea timp pentru a va inchina sau pentru admira imprejurimile. De aici vom pleca spre Targu Jiu pentru a admira Ansamblul sculptural al lui Constantin Brancusi, cele mai cunoscute lucrari ale artistului fiind: Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor etc. De asemenea aici vom putea lua o pauza de la arta pentru masa de pranz. Ne continum traseul spre orasul Tismana care se afla la 36 km de Targu Jiu, unde vom vizita Manastirea Tismana. Istoria celei mai vechi manastiri din Tara Romaneasca – Tismana – ca si viata ctitorului ei Sfantul Cuvios Nicodim, au intrat de mult in legenda. La faima de care s-a bucurat neintrerupt manastirea, a contribuit in mare parte si farmecul asezarii sale.La finalul zilei veti fi cazati in Targu Jiu la Hotel Story 4****,sau similar in functie de disponibilitate,mic dejun inclus. PPelerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiuluielerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiului
Mănăstirea Prislop este una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din România, fiind un important loc de pelerinaj ortodox și rugăciune. Acest lucru se datorează și părintelui Arsenie Boca, numit și Sfântul Ardealului, datorită minunilor pe care acesta a reușit să le realizeze, atât în timpul vieții, cât și după moartea sa.
Așezământul de la Prislop este situat în imediata apropiere a localității Silvașu de Sus, la aproximativ 30 de kilometri distanță de orașul Hunedoara și circa zece kilometri de orașul Hațeg.
Ansamblul sculptural al lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, cunoscut și sub numele de Ansamblul monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, este un omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, proiectat și construit de Constantin Brâncuși. Cele patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana infinitului — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.Realizarea monumentului „Calea Eroilor“ se datorează în bună parte soției primului ministru Gheorghe Tătărescu, Arethia Tătărescu.
Ziua 3
După servirea micului dejun pornim din Tismana către Târgu Jiu unde vom vizita Manastirea Polovrogi, dupa ne vom indrepta spre Manastirea Horezu. Manastirea Horezu a fost ctitorita de catre Constantin Brancoveanu, pe vremea aceea fiind domn al Tarii Romanesti. Lacasul este o remarcabila realizare a artei brancovenesti, care se distinge prin originalitate, maiestria liniilor si culorilor.Aici veti avea timp pentru a va inchina sau pentru a admira biserica sau imprejurimile. Ne continuam traseul spre Manastirea Gorova, una dintre cele mai vechi manastiri din Tara Romaneasca, urmand sa ajungem in Ramnicu Valcea iar mai apoi prin Defileul Oltului. Puteti admira peisajul superb al zonei, fiind cel mai lung defileu din tara, care parcurge 47 km prin munti.La jumatatea traseului vom face o pauza pentru masa de pranz. Urmatoarea oprire o vom face la Manastirea Cozia, este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale.Dupa vizitarea bisericii ne indreptam spre judetul Brasov pentru a vizita Manastirea Sambata de Sus. Cazarea va fi in Brasov la Casa Chitic 3***,sau similar in functie de disponibilitate,mic dejun inclus. PeleriPelerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiuluinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiului
Biserica mănăstirii Polovragi cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este zidită în stil bizantin, având forma trilobată cu abside laterale. Turla este de forma poligonală, cu firide largi, ornamentate în partea superioară și acoperită cu tablă, ca și biserica. Naosul și pronaosul sunt spațioase, având practic aceeași mărime. Catapeteasma executată din lemn de tei, reprezintă o adevărată capodoperă a vechii sculpturi românești, având o bogată ornamentație cu împletituri florale. Pridvorul în stil brâncovenesc este spațios, deschis, susținut de opt coloane din piatră.
Ziua 4
In ultima zi al acestui pelerinaj, dupa servirea micului dejun, pornim de la hotel spre Manastirea Sf Nicolae din Schei. Aici va veti putea inchina si admira interiorul bisericii centrale care este îmbrăcat cu pictura valorosului artist Costin Petrescu, executată în deceniul al cincilea al veacului XX, ajutat de elevii săi de la Belle-Arte. De aici ne vom indrepta spre Piata Sfatului iar apoi vom vizita Prima Scoala Romaneasca.Pe parcursul traseului spre Iasi vom face o oprire pentru masa de pranz. Estimam sosirea din pelerinaj in jurul orei 23:00.
Biserica Sf. Nicolae- îşi identifică începuturile în negura vremurilor. „La anul de la Hristos 1292 – scriau cronicile vechi din Şcheii Braşovului, reluate de David Cepescu şi Ioan Jiapa – au făcut o cruce de lemn în Şchei cu şindrilă şi după mulţi ani, atunci în locul crucei au ridicat biserică de lemn cătră anul de la Hs. 1513, cu hramul arhiereului Nicolae, iară cătră anul 1518 de la Hs. fost-au pe aceeaşi vreme un preot, Petru, om vestit şi îndrăznind aceasta cu mai mulţ oameni din Şchei s–au dus la Ţara Românească la domnul Ţărăi, adecă la Ioan Neagoe Basarab Voevod, feciorul lui Basarabă şi l-au rugat să le ridice o biserică de piatră în Şchei.
Piața Sfatului este încărcată de istorie și farmec. Mărginită de clădiri frumoase, cu o priveliște superbă asupra muntelui Tâmpa și mereu animată, acestă piață este cu adevărat încântătoare. Piața Sfatului este un loc reprezentativ al Brașovului încă din epoca medievală. Aici se adunau negustori de pretutindeni pentru a face comerț, dar totodată era locul preferat de promenadă și socializare al brașovenilor. Pelerinaj la Mănăstirile de pe Defileul Jiului .
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Pensiuni și Hoteluri de 3*** si 4****, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice (taxa intrare Prima școală Românească – aprox. 10 lei/ persoană)
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20 % reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Daca grupul este de maxim 8 persoane, transportul se efectueaza cu un minibus VIP.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.