2 zile 1 nopti
Romania
40
30
Pelerinaj la Mănăstirea Putna
Prezentare
Prezentare
Pelerinaj la Mănăstirea Putna.
Disponibil în următoarele perioade:
- 13– 14 septembrie 2024
- 04– 05 octombrie 2024
- 01– 02 noiembrie 2024
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar spre Mănăstirea Putna se face din Municipiul Iași (din fața Palatul Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Iași -Suceava – Mănăstirea Dragomirna-Mănăstirea Bogdana, Rădăuți- Putna. Prima oprire o vom face la Manastirea Dragomirna, un lăcaș medieval bisericesc care impresionează prin viaţa monahală, vechimea şi valoarea construcției, eleganța, volumetria și originalitatea stilului arhitectural. Aici puteti vizita manstirea,imprejurimile acesteia cat si muzeul manastirii . Urmatoarea oprire o vom la Manastirea Bogdan. Biserica a îndeplinit în decursul timpului un rol istoric, religios și cultural deosebit. În timpul domniei lui Alexandru cel Bun biserica a devenit reședință episcopală, episcopii de Rădăuți avându-și reședința în incinta mănăstirii. Dupa vizita la manastire vom face o oprire pentru masa de pranz la jumatatea traseului, iar dupa ne vom indrepta spre Mânăstirea Putna. Aceasta mănăstire fiind un important centru cultural, istoric si artistic. Lăcașul deține un bogat muzeu mănăstiresc,cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane. La 1 km distanta se afla Chilia lui Daniil Sihastrul pe care o vom putea admira din exterior cat si din interior.Ultima oprire al acestui traseu va fi la Manastireaa din lemn Dragos Voda. Cazarea va fi la Putna Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus. Pelerinaj la Mănăstirea Putna
Manastirea Putna – Potrivit vechilor cronici moldovenești zidirea mănăstirii, ctitorie a lui Ștefan cel Mare (al cărui mormânt se află aici), a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469. Sfințirea sa a avut loc la 3 septembrie 1469, „fiind de față întreg clerul moldovenesc”. Slujba de sfințire a fost oficiată de mitropolitul Teoctist. Acesta a fost înmormântat în pridvorul mănăstirii în anul 1478. Incinta, turnul de la intrare și fortificațiile au fost terminate în 1481.
Ziua 2
Dimineața, dupa servirea micului dejun vom pleca din Putna spre comuna Marginea, aceasta localitate fiind cunoscuta pentru arta olaritului cu ceramica neagra. Aici vom face o oprire la atelierul de ceramica, de unde veti putea achizitiona produse facute manual. Urmatoarea oprire va fi la Manastirea Sucevita, pictura exterioară a Mănăstirii Suceviţa este cea mai bine păstrată din grupul bisericilor moldoveneşti cu pictura exterioară . Dupa vizitarea manastirii ne vom indrepta spre Manastirea Moldovita, urmata de Manastirea Voronet.. Aceasta manastire este probabil cea mai faimoasă manăstire pictata din Bucovina si este adesea numita Capela Sixtină a Estului datorită frescelor și a culorii albastre unice care încă se păstrează foarte bine. Pe parcursul traseului se va face o prire pentru masa de pranz.Ultima oprire a traseului o vom face la Manastirea Humor, de acolo ne vom indrepta spre Iasi, estimand ora sosirii in jurul orei 23:00. Pelerinaj la Mănăstirea Putna
Mănăstirea Sucevița, cu hramul Învierea Domnului, a fost construită în ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila. Tradiția așează pe valea râului Sucevița, între dealuri, o biserică din lemn și o schivnicie de pe la începutul veacului al XVI-lea. Primii sihastri de pe valea pârâului Sucevița au fost ucenici ai Sfântului Daniil Sihastrul. Acești sihastri se nevoiau sub Muntele Obcina Mare, unde mai târziu și-au făcut o mică biserică de lemn cu hramul „Schimbarea la Față”. Locul se numește până astăzi „La Pustnici”.
Mănăstirea Voroneț. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis. Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi şi cei care au comandat aceste picturi: pereţii tapisaţi cu fresce trebuiau să figureze ochilor privitorilor învăţătura Scripturii. Şi tot astfel se prezintă ea astăzi vizitatorilor din lumea întreagă emoţionaţi să descopere, în mijlocul unei naturi armonioase, un edificiu încă mai armonios, ridicat de mai bine de 500 de ani de mâini inspirate exprimând credinţa şi lirismul lor în piatră şi culoare.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Pensiune 3***, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiază de 20 % reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.