7 zile 6 nopti
Bosnia şi Herţegovina, Serbia
40
30
Medjugorje – Calătorie prin Balcani
Prezentare
Prezentare
Circuit turistic Medjugorje - Calătorie prin Balcani.
Perioada :
21-27 Iulie 2025
04-10 August 2025
Pret in RON 2225
Detalii traseu
Medjugorje – Calătorie prin Balcani
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Municipiul Pașcani (Hotel Central ora 06:30), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:00) pe traseu: Iași – Pașcani – Roman – Bacău – Brasov-Sibiu-Arad-Timisoara. Pe parcursul traseului vom face o oprire pentru masa de pranz. Ajungem in Timisoara in jurul serii, unde veti avea timp la dispozitie pentru a va relaxa la hotel sau puteti opta pentru o plimbare prin centrul orasului. Cazare la Hotel 3***, cu mic dejun inclus.
Timișoara – este municipiul de reședință al județului Timiș, Banat, România. Se află în vestul României, aproape de frontierele cu Ungaria și Serbia, pe malul râului Bega. Numele localității provine de la cel al râului Timiș, combinat cu substantivul maghiar vár, „cetate”, adică Cetatea Timișului. Situat pe râul Bega, Timișoara este cel mai mare și important oraș al regiunii istorice Banat. Din 1848 și până în 1860 a fost capitala Voivodinei Sârbești și Banatului Timișan. După Primul Război Mondial Timișoara a intrat în componența României. În anul 1989, orașul a fost focarul Revoluției Române, care a îndepărtat de la guvernare regimul comunist.Timișoara este capitala regiunii de dezvoltare Vest și cel mai important oraș al macroregiunii de dezvoltare Sud-Vest a României. Medjugorje – Calătorie prin Balcani
Ziua 2
Dimineata, dupa servirea micului dejun, parasim Timisoara si ne indreptam spre capitala Serbiei, Belgrad. Vom face un tur al orasului alaturi de un ghid local, punctand cele mai importante obiective turistice ale orasului: Palatul Printesei Ljubica, Piata Republicii, Catedrala Sf. Sava si Muzeul National. Restul zilei veti avea timp la dispozitie sa va relaxati in minunatul oras, Belgrad. Cazarea va fi la Hotel Belgrad 3*** sau similar in functie de disponibilitate, cu mic dejun inclus.
Catedrala Sfântul Sava – este o biserică ortodoxă în Belgrad, capitala Serbiei, și una dintre cele mai mari din lume. Biserica a fost construită în amintirea Sfântului Sava, fondatorul Bisericii Ortodoxe Sârbe și o figură importantă în Serbia medievală. Este construită pe podișul Vračar, locul unde, se presupune că rămășițele sale au fost arse în 1595 de Sinan Pașa, Mare Vizir al Imperiului Otoman. Catedrala Sfântul Sava a fost construită de-a lungul a nu mai puțin de 65 de ani (între anii 1939-2004), cu întrerupere între anii 1941-1958.Pe bolțile catedralei se află 18 cruci aurite, iar clopotnița este înzestrată cu 49 de clopote. Suprafața catedralei este de 3.500 mp, la care se adaugă trei galerii de 1.500 mp, la primul nivel, inclusiv o galerie de 120 mp, la al doilea nivel. Catedrala are capacitatea de 10.000 de persoane și de 800 de coriști în balconul destinat acestora. Subsolurile catedralei găzduiesc încă o biserică, de 1.800 mp. suprafață. Într-o criptă a acesteia se află fragmente din veșmântul Sfântului Sava. Medjugorje – Calătorie prin Balcani
Ziua 3
Dimineata, dupa servirea micului dejun, plecam din capitala Serbiei,Belgrad spre orasul Mostar, situat in regiunea Hertegovina, pe malul raului Neretva. Vom face un tur al orasului , punctand cele mai importante obiective turistice: Podul Stari Most, Cartierul Vechi, Casele Turcesti etc. Vom face o oprire pentru a servi masa de pranz. Ne continuam traseul si ne indreptam spre orasul Medjugorje. Orasul este cunoscut la nivel mondial ca un loc de pelerinaj, fiind asociat cu presupusele aparitii ale Fecioarei Maria, care au inceput in anul 1981. Pe 24 iunie 1981, sase tineri localnici au declarat ca au vazut-o pe Fecioara Maria pe un deal din apropierea orasului, cunoscut sub numele de Podbrdo. Aceasta aparitie a fost urmata de altele, mesajele transmise de Fecioara Maria au fost legate de pace, rugaciune, convertire, post si credinta. Cazare in Medjugorje Hotel 3***,mic dejun inclus.
Medjugorje – este o localitate situată în partea vestică a Bosniei Herţegovina, la aproximativ 25 de km sud-vest de Mostar, nu departe de graniţa cu Croaţia. Din punct de vedere administrativ aparţine de districtul Čitluk, acesta cuprinzând şi alte patru localităţi. Numele „Međugorje” înseamnă „între munţi” şi desemnează aşezarea geografică a localităţii. Localitatea apartine Hertegovinei, care împreună cu Bosnia, era una dintre cele 6 republici ale fostei Iugoslavii. Parohia din Medjugorje este administrată de călugări franciscanii şi aparţine de Dieceza de Mostar. Medjugorje – Calătorie prin Balcani
Ziua 4
Dimineata, servim micul dejun, si ne incepem ziua cu o calatorie pe Muntele Krizevac alaturi de un ghid local. Plecarea se face din fata Bisericii Sf. Iacob , vom parcurge Drumul Crucii, unde în anul 1933 satenii au construit o cruce inalta de 10 m și in interiorul crucii a fost pusa o mica particica din crucea originala a Mantuitorului. Urcare pe Colina Aparitiilor,drumul spre varful colinei nu este foarte usor, fiind abrupt si accidentat(recomandam incaltaminte adecvata). Urcarea simbolizeaza una sprituala si apropierea de divinitate iar pentru multi aceasta este o experienta emotionanta si transformatoare. Multi dintre cei care urca pe Colina Aparitiilor descriu o atmosfera de pace profunda si un sentiment de apropiere de divinitate. Cazarea in Medjugorje Hotel 3***,mic dejun inclus.
Muntele Krizevac este un munte situat în Bosnia și Herțegovina, în apropierea localității Medjugorje. Este un loc de pelerinaj creștin, faimos pentru aparițiile mariale care au fost raportate în Medjugorje din 1981. Numele „Krizevac” vine de la cuvântul croat „križ”, care înseamnă „cruce”, și se referă la crucea mare care a fost ridicată pe vârful muntelui în 1934. Crucea de pe Muntele Krizevac a fost construită pentru a comemora 1900 de ani de la răstignirea lui Isus Hristos. De-a lungul anilor, mulți pelerini au urcat pe acest munte pentru a se ruga și pentru a medita, iar traseul care duce la cruce a devenit cunoscut ca un fel de „Drumul Crucii”. De-a lungul drumului, sunt amplasate stații care marchează evenimentele din timpul patimilor lui Isus. Medjugorje și Muntele Krizevac atrag anual sute de mii de pelerini din întreaga lume, iar locul este considerat de mulți ca fiind unul deosebit de spiritual. Medjugorje – Calătorie prin Balcani
Ziua 5
In aceasta zi aveti posibilitatea sa ramaneti si sa explorati orasul Medjugorje sau optional puteti sa mergeti intr-o excursie in orasul Dubrovnik.Aici vom vizita:Portul Vechi, Palatul Sponza, Stradun- arteră pietonală din cetate, fântâna lui Onofrio, Biserica Franciscană. Vom face o pauza pentru masa de pranz. Ne intoarcem in orasul Medjugorje, cazare la Hotel 3***,mic dejun inclus.
Dubrovnik – este un oraș în cantonul Dubrovnik-Neretva, Croația, având o populație de 42.615 locuitori (2011). Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică în sudul extrem al Croației și centrul cantonului Dubrovnik-Neretva. Ragusa și-a schimbat numele în Dubrovnik în 1918. Dubrovnik a fost fondat prin unirea a două mici orășele: Ragusa, inițial Laus(numele vine de la cuvântul latin pentru stâncă)care era doar o mică insulă inatacabilă pe coasta de sud a Dalmației, ce oferea adăpost pentru refugiații italieni din orașul Epidaurum; și Dubrava (denumit după cuvântul slavic dub care înseamnă stejar), o așezare târzie a migratorilor slavi creată la poalele dealului Srđ. Strâmtoarea de mare dintre fortăreața Ragusa a fost ștearsă treptat prin umplerea cu pământ de către croații dornici să fie acceptați în cetate: astfel orașul croat Dubrava de sub pădure s-a extins spre poarta nordică a fortăreței Ragusa, cea care se continua cu Stradone și Piazza (astăzi Stradun și Placa)
Ziua 6
Dimineata, dupa servirea micului dejun, ne luam ramas bun de la acest oras spiritual,Medjugorje si ne indreptam spre orasul Vrsac. Facem un popas pentru a servi masa de pranz in Sarajevo, capitala Bosniei Hertegovina, iar apoi ne continuam traseul. Cazare in orasul Vrsac, Hotel 3*** cu mic dejun inclus.
Vârșeț – este al doilea cel mai mare oraș din districtulBanatulde Sud în Voivodina (Serbia). Dovezi arheologice din Vârșeț, Vatin, Mesic și Orašac atestă faptul că această zonă era locuită încă din neolitic. Municipalitatea este bogată în monumente arhitectonice. Unul dintre acestea este Turnul Vârșețului din secolul al XVI-lea, care a fost distrus de mai multe ori, iar apoi reconstruit. Mănăstirea din satul Mesic, construită în secolul al XV-lea este centrul spiritualității sârbe din această parte a Banatului.Comuna (municipalitatea) Vârșeț se întinde pe o suprafață de 800 km și are o populație de 54.369 locuitori (2002). Orașul de reședință avea 40.000 locuitori în anul 2002. Aici se află o importantă comunitate a românilor din Voivodina, care numără 5.913 locuitori și reprezintă 11 % din populație (a doua ca mărime după cea din Alibunar). În 2005 România a deschis un consulat general aici.
Ziua 7
Dimineata, dupa servirea micului dejun, descoperim orasul Vrsac si punctam cele mai importante obiective turistice ale orasului. Dupa ne continuam traseul spre Romania,Iasi. Pe parcursul traseului vom face o oprire pentru a servi masa de pranz. Estimam sosirea in Iasi in cursul serii, in functie de trafic.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Prânz și cină
- Ghizi locali 5 euro/persoana/zi (necesari doua zile )
- Taxa turistica pe noapte/cazare in functie de pretul stabilit de primaria locala
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți saubunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.