3 zile 2 nopti
Romania
40
30
Excursie Transfăgărășan
Prezentare
Prezentare
Excursie Transfăgărășan.
Se organizează în tot cursul anului, în funcție de solicitarea școlilor.
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30). Ajungem in satul Namaiesti si vizitam Casa Memoriala “George Toparceanu”, este un loc deosebit de important pentru iubitorii de literatura romana si pentru cei care doresc sa paseasca pe urmele marelui poet. Situata in comuna Valea Mare-Pravat, judetul Arges, aceasta casa adaposteste amintirile si atmosfera in care poetul si-a petrecut o parte din viata. Pe parcursul traseului vom face o pauza pentru masa de pranz. La finalul zilei vom ajunge in Pitesti , cazare la Hotel Flamingo 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus.
Casa memorială George Topîrceanu – se găsește în Nămăești, comuna Valea Mare-Pravăț, județul Argeș și este o filială a Muzeului Municipal Câmpulung, Argeș. Clădirea a aparținut socrilor poetului G. Topârceanu fiind donată în anul 1966 de către soția poetului, Victoria Topârceanu, pentru a se amenaja casa memorială a poetului. A fost organizată în 1967 și reorganizată în 1979. În prezent, casa unde a locuit și a creat poetul, timp de 8 ani, adăpostește o expoziție memorială permanentă, cuprinzând exponate legate de viața și activitatea poetului (o parte a bibliotecii personale, scrisori adresate familiei și prietenilor, manuscrise, fotografii, arme de vânătoare, bastoane.
Ziua 2
De dimineață, după micul dejun, plecam din Pitesti si ne indreptam spre Manastirea Curtea de Arges. Este unul dintre cele mai importante si impresionate monumente istorice si religioase din Romania. A fost construita intre anii 1512 si 1517 de catre domnitorul Neagoe Basarab si este considerata o capodopera a arhitecturii religioase. Manastirea are o importanta si pentru istoria moderna a Romaniei, fiind locul de inmormantare al regilor si reginelor Romaniei. Langa manastire vom admira fantana Mesterului Manole. Traseul nostru continua spre Lacul de acumulare Vidraru. Lacul are un rol esential in producerea energiei electrice, fiind parte integrala a hidrocentralei Vidraru. De aici incepem frumoasa calatorie pe Transfagarasan, cel mai spectaculos si renumit drum montan din lume. Vom face opriri pe parcursul traseului in cele mai pitoresti locuri. Ne vom indrepta spre Fagaras, cazare la hotel Fagaras 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus.
Mănăstirea Curtea de Argeș este o mănăstire ortodoxă din România, situată în orașul Curtea de Argeș, construită între 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească. Catedrala este inclusă în Lista monumentelor istorice din România.În timpul lui Carol I, catedrala a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. În afară de mormintele regale, la Mănăstirea Curtea de Argeș se află și moaștele sfintei Filofteia. Mănăstirea a fost construită de Neagoe Basarab (între 1515-1517) pe locul vechii mitropolii (1359). La trei ani după urcarea sa pe tronul Țării Românești, mai exact în 1515, Neagoe Basarab a început construcția acestei mănăstiri.
Ziua 3
Dimineata, dupa servirea micului dejun, incepem ziua cu „Templul Ursitelor” de la Şinca Veche – cunoscut pentru legendele şi misterul lacasului de cult sapat în piatra,un loc de reculegere, de împlinire a dorinţelor bune. Ȋn drumul spre casa, ne oprim în Harman pentru a vizita Biserica Evanghelica Fortificata din Harman. A fost construita în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datata din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este monument istoric. Urmatoarea oprire va fi Muzeul Breslelor Incze László. Expozițiile muzeului au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Targu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tamplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tabacari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–1849. Pe parcursul traseului vom face o oprire pentru masa de pranz. Estimam sosirea in Iasi in cursul serii.
Biserica evanghelică fortificată din Hărman, comuna Hărman, județul Brașov, a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea. Ansamblul bisericii evanghelice fortificate este monument istoric. storia cetății Hărmanului se leagă de prezența Ordinului Cavalerilor Teutoni în Țara Bârsei în primele decenii ale secolului al XIII-lea la Feldioara, Prejmer, Râșnov și Sânpetru. Prima atestare documentară a așezării datează însă de la 21 martie 1240, la 15 ani după alungarea Cavalerilor Teutoni din aceste teritorii.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel --- 3***
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuieli personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.