3 zile 2 nopti
Republica Moldova
40
30
Drumul Vinului în Republica Moldova
Prezentare
Prezentare
Drumul Vinului în Republica Moldova.
Perioada:
- 29 Noiembrie-01 Decembrie 2024
- 21-23 Februarie 2025
- 17-19 octombrie 2025
- 07-09 noiembrie 2025
- 28-30 noiembrie 2025
Pret in RON 750
Detalii traseu
Drumul Vinului în Republica Moldova
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30). Vom intra în Republica Moldova pe la Punctul de Trecere a Frontierei Albița. Prima oprire o vom face la Mânăstirea Hâncu, care include doua biserici: Biserica Sfânta Parascheva si Catedrala Adormirea Maicii Domnului. De aici ne vom îndrepta spre orașul subteran Mileștii Mici, supranumit “Imperiul vinurilor”(opțional degustare de vinuri). Cramele Mileștii Mici dețin oficial cea mai mare colecție de vinuri din lume, potrivit Guinnes World Records, cu peste 1,5 milioane de sticle de vin. Aceasta include atât vinuri albe, cât și roșii, dintre care unele au fost produse în anii ’60 și ’70. Cramele se întind pe o suprafața de aproximativ 200 km, dintre care aproximativ 55 km sunt folosiți pentru depozitarea vinurilor. Ne continuam traseul si ajungem in capitala Republicii Moldova, Chișinău. Vom face un tur al orașului cu autocarul, împreuna cu ghidul local, punctând cele mai importante obiective turistice: Catedrala Nașterii Domnului, Arcul de Triumf, Piața Marii Adunări, Casa Guvernului, Monumentul lui Ștefan cel Mare, Parlamentul Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă, Aleea Clasicilor, Gara din Chișinău și spre final facem o vizită la magazinul de bomboane Bucuria. Cazare la Hotel Aria Chisinau 4**** sau similar in funcție de disponibilitate, mic dejun inclus. Drumul Vinului în Republica Moldova
Mileștii Mici este un producător de vin din Republica Moldova. Vinăria este cunoscută mai ales pentru cele peste 50 km de galerii subterane, transformate în depozite vinicole în localitatea omonimă, situată la 30 km sud de Chișinău.În august 2005 „Colecția de Aur” Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness că fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume. Aici se păstrează vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 2 milioane de butelii de vin se păstrează în colecție, vinurile comercializându-se atât în țara, cât și peste hotare.
Ziua 2
În cea de a 2-a zi, după servirea micului dejun vom fi in satul Bulboaca, unde vom vizita Castelul Mimi, fondat la sfârșitul secolului al XIX-lea de către Constantin Mimi, unul dintre cei mai mari vinificatori și figuri istorice din Moldova. Castelul Mimi este una dintre cele mai vechi și faimoase crame din Republica Moldova. Acest castel vinicol nu este doar un centru de vinificație de renume, ci și o destinație turistică impresionantă, recunoscută pentru arhitectura sa unică și pentru istoria bogată care îmbină tradiția cu inovația. La aproximativ 20 km distanta se aflata cetatea Bender, cunoscută și sub numele de Tighina, este o fortificație istorică amplasată în orașul Bender (Tighina), pe malul drept al râului Nistru. De aici ne vom îndrepta spre renumita vinărie Purcari, situata in sudul Moldovei (opțional servirea mesei). In jurul orei 18:00 ne vom întoarce in Chișinău, unde veți avea timp liber pentru plimbări, cina etc. Cazare la Hotel Aria Chisinau 4**** sau similar in funcție de disponibilitatea, mic dejun inclus. Drumul Vinului în Republica Moldova
Conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi),un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Construcția conacului, inițiată din ordinul politicianului basarabean Constantin Mimi, a fost finisată în anul 1900. Arhitectură acestuia a fost preluată din practică franceză. Acest lucru s-a datorat faptului că Mimi studiase viticultură și vinificația la Montpellier. Se consideră că respectivul conac a fost primul „château” adevărat din Basarabia. Construit cu două etaje din beton armat (o noutate pe atunci), castelul era considerat un edificiu modern nu doar în ținutul Bender, ci în toată gubernie. Pivnița castelului avea o capacitate de 300.000 litri de vin.
Ziua 3
Dimineata, după servirea micului dejun vom vizita Orașul subteran Cricova , un imperiu al vinurilor, una din cramele declarate tezaur in Republica Moldova. Aproximativ ora 12.00, ne deplasam catre Complexul „Orheiul Vechi”, un complex arheologic și istoric de o importanță majoră în Republica Moldova, situat pe valea râului Răut, la aproximativ 60 km nord-est de Chișinău. N. După vizitarea acestui obiectiv, ne vom întoarce in Chișinău, unde aproximativ 3 ore , grupul v-a avea timp la dispoziție pentru cumpărături si servirea mesei . De aici ne vom îndrepta spre destinația noastră Romania (vama Sculeni). Estimam sosirea la locul de imbarcare, in jurul orei 22:00. Drumul Vinului în Republica Moldova
Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Complexul cuprinde cîteva zeci de hectare ale orașului medieval Orhei (sec. XIII–XVI), denumit ulterior Orheiul Vechi (după părăsirea așezării date și întemeierea în alt loc a unui oraș nou, cu același nume – Orheiul de azi). Din cadrul complexului fac parte două promontorii mari (Peștere și Butuceni), la care se alătură trei promontorii adiacente mai mici (Potarca, Selitra și Scoc), pe teritoriul cărora se află ruinele unor fortificații, locuințe, băi, lăcașuri de cult (inclusiv mănăstiri rupestre) atît din perioada tătaro-mongolă (sec. XIII–XIV) cît și moldovenească (sec. XV–XVI).
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel --- 4****
- Mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Prânz și cină
- Degustările de vinuri
- Ghid turistic licentiat 15 ron/zi (prezent doua zile )
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.