5 zile 4 nopti
Romania
40
30
Craiova – Târgoviște – Podul lui Dumnezeu – Peștera Dâmbovicioara
Prezentare
Prezentare
Circuit Craiova - Târgoviște - Podul lui Dumnezeu - Peștera Dâmbovicioara.
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatul Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30),pe traseul Iasi-Pascani-Roman-Bacau-Ploiesti-Targoviste. Ajungem in Targoviste in jurul amiezii si vizitam Ansamblul Monumental Curtea Domneasca-Turnul Ghindiei, Biserica Domneasca. Cazare la Hotel Del Ponte 3***sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus.
Târgoviște – este municipiul de reședință al județului Dâmbovița, Muntenia, România. Reprezintă principalul centru economic, cultural, politic și administrativ al județului Dâmbovița. Împreună cu acesta face parte din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia. Este situat în partea central sudică a României și este străbătut de paralela 44°55’27″N și meridianul 25°27’24″E, fiind poziționat la trecerea dintre Câmpia Română și dealurile Subcarpaților ce continuă spre Munții Bucegi. Reședință domnească și capitală între 1396 și 1714, orașul a deținut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar și cultural-artistic al regiunii, Târgoviște fiind cetatea de scaun a Țării Românești.
Ziua 2
A doua zi dimineata, dupa servirea micului dejun, vom pleca din orasul Targoviste si ne indreptam spre orasul Caracal. Vom admira cladirea Primăriei și a Teatrului Național și vom continua cu o plimbare în celebrul Parc Constantin Poroineanu. Parcul este considerat cel mai important obiectiv de natura peisagistica din județul Olt și al treilea ca dimensiune din Europa. De asemenea vom putea servi masa de pranz .Dupa amiaza ne indreptam spre orasul Craiova. Cazare la Hotel Helin Central 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus.
Caracal – este municipiu în județulOlt, Oltenia, România. Este fosta reședință a județului Romanați. Teritoriul administrativ al municipiului are o suprafață de 7.472 hectare, iar populația este de 30.954 locuitori. Situat în câmpia Romanațiului, Caracalul este plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui ținut încă din preistorie. Stau dovadă descoperirile arheologice din vremurile paleoliticului, neoliticului și din epoca bronzului. Se află situat între ruinele castrului roman Romula (com. Resca, la nord de Caracal) și ale cetății Sucidava (Corabia). În oraș se află ruinele unui turn care a fost atribuit de folclor împăratului roman Caracalla de la numele căruia ar proveni denumirea orașului. O altă opinie ar fi că numele orașului provine din limba cumană sau peceneagă: „kara kale” adică cetatea neagră. Moșia Caracalului a făcut parte inițial din imensa avere a familiei Craioveștilor. În 1589, când Mihnea Turcitul a hotărât modul de împărțire al averilor acestei familii, Caracalul a intrat pe seama domnească, creându-se cadrul pentru dezvoltarea urbană. Mihai Viteazul și-a făcut aici o curte domnească și o biserică. Tot Mihai Viteazul a ridicat Caracalul la rang de oraș.
Ziua 3
Dimineata, dupa servirea micului dejun, vom dedica aceasta zi orasului Craiova.Vom face un tur pietonal al orasului si vom puncta cele mai importante obiective turistice ale orasului. Vom incepe cu Casa Baniei, este unul dintre cele mai vechi și importante monumente istorice din oras. Construita initial în secolul al XV-lea, aceasta cladire a servit drept reședința pentru boierii locali si, de-a lungul timpului, a fost martora multor evenimente semnificative din istoria regiunii. Ne vom plimba prin Parcul Nicolae Romanescu si Centrul Vechi. Ne continuam traseul si vizitam Muzeul de Arta, unul dintre cele mai prestigioase muzee din România, adapostind o colecție impresionanta de arta romaneasca și europeana. Este gazduit în Palatul Jean Mihail, o cladire de o mare frumusețe arhitecturala și istorica. Dupa turul ghidat veti avea timp liber la dispozitie pentru relaxare si plimbari.Cazare la Hotel Helin Central 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus.
Craiova – este municipiul de reședință al județului Dolj, Oltenia, România. Craiova este cel mai important centru cultural, istoric și economic al Olteniei. Conform recensământului din anul 2011 orașul avea o populație de 269.506 de locuitori. Orașul Craiova este situat pe râul Jiu, în centrul regiunii istorice Oltenia, într-o zonă de relief relativ joasă de câmpie (Câmpia Olteniei, parte din întinsa Câmpie Română). Altitudinea medie este de 101 m. Clima din Craiova este temperat-continentală de câmpie, cu puternice influențe venite dinspre Marea Mediterană datorită situării orașului în sudul României.
Ziua 4
Dimineata, dupa servirea micului dejun,parasim Craiova si ne indreptam spre Cheile Sohodului, pe care le vom descoperi la pas. Cheile se intind pe o lungime de aproximativ 3 kilometri și sunt renumite pentru frumusețea lor salbatica, oferind o varietate de activitați pentru vizitatori, cum ar fi drumetii, escalada și fotografie de peisaj. Traseele de drumeție prin chei sunt accesibile, oferind o experiența placuta printre stancile impunatoare și pe malurile raului. Urmatorul obiectiv este Manastirea Tismana, a carei existența se datoreaza Sfantului Nicodim. Mormantul acestuia se gasește chiar în pridvorul manastirii. Tismana este considerata a fi cel mai vechi așezamant monahal inca in funcțiune din Tara Romaneasca. Ne continuam traseul si ajungem în localitatea Ponoarele din județul Mehedinți, pentru a admira Podul lui Dumnezeu, unul dintre cele mai fascinante și rare fenomene naturale din țara. Podul s-a format prin prabușirea tavanului unei pesteri, lasand în urma o arcada masiva de piatra care traverseaza valea. De-a lungul timpului, acest pod a devenit un simbol al regiunii și este inconjurat de numeroase legende și povești locale. Una dintre cele mai cunoscute legende spune ca podul a fost construit de Dumnezeu pentru a ajuta oamenii sa traverseze valea în siguranța, de unde și numele sau. Urmatoarea oprire o vom face la Manastirea Govora, ridicata in timpul domniei lui Vlad Dracul și gazda primei tiparituri in limba romana. Aici a vazut lumina zilei Pravila de la Govora (1640), primul cod de legi bisericesti si civile din Tara Romaneasca. Tot aici vom putea admira o pictura unica in lume, Maica Domnului Cu Aripi. Cazarea va fi in Curtea de Arges, Hotel THR Center 3*** sau similar in functie de disponibilitate , mic dejun inclus.
Mănăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească (Oltenia), aflat pe teritoriul orașului Tismana din județul Gorj, la 36 km de orașul Târgu-Jiu. Mănăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească. Construită tot prin râvna cuviosului Nicodim, sora ei, Mănăstirea Vodița, a fost distrusă la puțin timp după construire (mai apoi s-a construit Vodița 2, unde Nicodim a revenit de la Tismana), singura citadelă a ortodoxiei noastre rămânând, timp de peste șase veacuri, Mănăstirea Tismana.
Ziua 5
Dimineata, dupa servirea micului dejun, inainte de a ne porni spre Iasi vom vizita Cheile si Pestera Dambovicioarei. Cheile au o lungime de aproximativ 2 kilometri și ofera un peisaj natural salbatic, cu vegetație bogata și stanci spectaculoase, fiind un loc ideal pentru drumeții și explorari. Peștera Dambovicioara este situata la capatul cheilor, la aproximativ 1 kilometru de satul Dambovicioara. Interiorul peșterii este impresionant, cu galerii largi și o varietate de formațiuni carstice. De asemenea, peștera adapostește și colonii de lilieci, care sunt o atracție în sine. Pestera Dambovicioara este bine amenajata, cu poteci și iluminat artificial, ceea ce face vizitarea acesteia o experiența placuta și sigura, chiar și pentru cei fara experiența speologica. De aici ne continuam traseul spre Iasi. Estimam sosirea din circuit in cursul serii.
Cheile Dâmbovicioarei – au o lungime de chei propriu zise de 2 km, sunt situate în arealul montan calcaros al Munților Piatra Craiului, pe traseul Rucăr-Bran.Dâmbovicioara,care izvorăște pe versantul sudic al Vârfului La Om (2230 m) din Munții Piatra Craiului, este unul dintre afluenții Dâmboviței, care curge pe direcția de nord-sud. Cheile Dâmbovicioarei au un aspect impunător și face parte dintr-o serie de cel puțin 20 de chei situate în bazinul hidrografic al Dâmboviței. Dâmbovicioara a săpat în formațiunile de roci sedimentare, calcaroase, și gresii, conglomerate un adevărat canion lung de 8 km, care în unele porțiuni valea are pereți verticali ce depășesc 200 de m înălțime.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hotel --- 3***, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.