6 zile 5 nopti
Romania
40
30
Circuit turistic Transilvania și Maramureș
Prezentare
Prezentare
Circuit în Transilvania și Maramureș
Disponibil în următoarele perioade:
- 05 – 10 August 2024
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 08:00), pe traseul: Iași – Roman – Bacău -Targu Secuiesc ( oprire pentru servirea mesei de prânz )– Brașov (vizită Centru istoric -ghid local) – Bușteni. Prima noapte de cazare va fi în Bușteni la Hotel Mărgăritar 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.
Piața Sfatului este încărcată de istorie și farmec. Mărginită de clădiri frumoase, cu o priveliște superbă asupra muntelui Tâmpa și mereu animată, acestă piață este cu adevărat încântătoare. Piața Sfatului este un loc reprezentativ al Brașovului încă din epoca medievală.
Ziua 2
În dimineața celei de a 2-a zi a circuitului nostru, servim micul dejun și pornim spre Bușteni – Sinaia – Mănăstirea Sinaia (închinare) – Castelul Peleș (vizită) – Mănăstirea Caraiman (închinare). Cazarea va fi în Bușteni la Hotel Mărgăritar 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus.
Mănăstirea Sinaia datează din secolul al XVII-lea şi reprezintă identitatea istorică a oraşului Sinaia, oraş format în jurul ei. Ctitor este Spătarul Mihail Cantacuzino, care împreună cu mama sa Elena şi cu sora sa Stanca, au făcut un pelerinaj la Locurile Sfinte, ajungând cu acest prilej şi la Muntele Sinai, la Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Impresionat de măreţia biblică a locurilor vizitate, ridică, la întoarcerea în Ţara Românească, o frumoasă mănăstire pe care o numeşte Sinaia, „în amintirea Sinaiei celei mari”, mănăstire pe care o închină Sfintei Fecioare Maria. Construcţia mănăstirii începe în 1690 şi va dura până în 1695.
Castelul Peleş reprezintă, atât prin valoarea sa istorică, cât şi prin cea artistică, unul din cele mai importante monumente din România, dar şi din Europa. Iată câteva lucruri de şitut despre istoria acestui edificiu impresionant! Castelul este construit pe domeniul regal de la Sinaia, teren achiziţionat de principele Carol în anul 1872 după ce acesta s-a îndrăgostit de magnificul peisaj montan din zonă. Construcţia a început în luna august a anului 1873 şi a fost finanţată atât din conturile particulare ale principelui, cât şi din fonduri publice.
Ziua 3
Servim micul dejun și mergem prin Bușteni spre Biserica Rupestră de la Șinca Veche (închinare) – Cetatea Făgăraș (vizită) – Mănăstirea Sâmbăta de Sus – Sighișoara. Cazarea va fi în Sighișoara la Hotel Sighișoara 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.
Cetatea Făgăraşului este cel mai impunător monument al ţinutului, unul dintre cele mai mari şi mai bine păstrate din întreaga ţară şi chiar din Europa. Complexul feudal fortificat de la Făgăraş , a cărui construcţie a început la sfârşitul secolului al XlV-lea şi se continuă, prin adăugiri succesive, până la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificaţie din lemn, înconjurată cu un sunt şi val de pământ, atestata arheologic pentru secolul al XH-lea. Aceasta fortificaţie, dovada existenţei unei organizări politico-militare autohtone voievodale timpurii în Tara Făgăraşului, a fost distrusă pe la mijlocul secolului al XIIHea, în urma unui puternic incendiu, după cum atestă vestigiile scoase la iveală prin săpăturile arheologice care au însoţit lucrările de restaurare.
Cel mai colorat oraș din România este fără îndoială Sighișoara. Ne punerm încățări comode și o luăm la vale pe străduțele pietruite printre căsuțele multicolore ale Sighișoarei. Căsuțele sunt locuite, la fel ca cele din Santorini, unde te plimbi pe acoperițurile oamenilor. Cam așa și aici, doar că în loc de alb și albastru ca în insula grecească, aici avem o explozie de culori. Și da, dacă nu știai, centrul vechi al orașului este, de fapt, Cetatea Medievală a Sighișoarei. Ca și o curiozitate despre Sighișoara…aceasta este cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere.
Ziua 4
Dimineață servim micul dejun în Sighișoara vizitam Cetatea Sighisoara și mergem către – Mănăstirea Prislop – Alba Iulia (Cetatea, Catedrala -ghid local) – Cazarea va fi în Alba Iulia Hotel ASTORIA 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus.
Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina. Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea. Primul proiect al fortificației a fost realizat de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, care a condus și prima fază a lucrărilor.
Ziua 5
După micul dejun din Alba Iulia mergem către Mănăstirea Dumbrava – Turda – (vizitam Salina Turda – Cluj – Mănăstirea Nicula – Gherla. Ne cazăm seara în Gherla la Pensiunea Sovirag 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.
Salina Turda se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda. Intrarea în salină (prin galeria de acces Franz Josef) se făcea până în anul 2010 din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Nouă), în prezent prin noua și moderna intrare din centrul turistic Salina-Durgău (Aleea Durgău nr. 7). Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii din România în anul 2015 (cod LMI CJ-II-m-A-07801). Zăcămintele de sare din Transilvania (exploatate sistematic în cursul vremii la Ocna Dejului, Cojocna, Turda, Ocna Mureș, Ocna Sibiului și Praid) s-au format cu 13,5 milioane de ani în urmă, într-o mare cu adâncime redusă și sub un climat tropical, foarte cald.
Mănăstirea Nicula este un important centru de pelerinaj creștin din Ardealul de Nord. Biserica de lemn a mănăstirii, ulterior cea de zid, a adăpostit de-a lungul timpului Icoana de la Nicula pictată în anul 1681 de preotul rutean Luca din Iclod. În anul 2020 Mănăstirea Nicula a fost înscrisă pe Via Mariae, ruta de pelerinaj care leagă Bazilica Mariazell din Austria de Mănăstirea Șumuleu Ciuc, cu o lungime de 1.400 de km.
Ziua 6
Servim micul dejun și pornim spre Gherla – Dej – Mănăstirea Rohia – Pas Tihuța – Mănăstirea Piatra Fântânele – Vatra Dornei (scurtă oprire) – Borca – Valea Bistriței – Pașcani – Iași.
Mănăstirea „Sfânta Ana” – Rohia, din Țara Lăpușului, județul Maramureș, se află sub oblăduirea canonică a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului. Începuturile mănăstirii sunt legate de preotul ortodox român Nicolae Gherman (1877-1959), paroh în satul Rohia, deal pe care se gasește așezată mănăstirea. Preotul ctitor a zidit mănăstirea în memoria fiicei sale, copila Anuța, pe care a pierdut-o, fiind chemată la Domnul în noiembrie 1922, la vârsta de numai 10 anișori. Lucrările pentru ridicarea bisericii au început în anul 1923. După multe greutăți, cu sacrificii mari și ajutat de entuziasmul și brațele sutelor de credincioși, părintele Nicoale a reușit ca în timp de doi ani să fie ridicată o biserică modestă și o casă monahală.
Pasul Tihuța face legătura între Moldova și Ardeal, traversând Munții Bârgăului și ajunge la o altitudine maximă de 1201m. Este un drum destul de circulat, dar din fericire acest segment trece prin destul de puține localități. Asfaltul este impecabil iar drumul este destul de larg, având supralărgiri în aproape zonele de rampă. Este destul de virajat, dar majoritatea curbelor sunt foarte largi, existând doar câteva zone cu curbe mai strânse.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hoteluri 3***, cu mic dejun inclus
- Ghid însoțitor
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.