3 zile 2 nopti
Romania
40
30
Băile Tusnad – Lacul Sfânta Ana – Viscri
Prezentare
Prezentare
Circuit Băile Tușnad - Lacul Sfânta Ana - Viscri.
Pentru scoli se poate organiza la cerere in orice perioada a anului
Disponibil in urmatoarele perioade:
- 28-30 martie 2025
- 25-27 aprilie 2025
- 09-11 mai 2025
- 03-05 octombrie 2025
Pret in RON 750
Acest program se poate achita si cu carduri de vacanta
Detalii traseu
Băile Tusnad – Lacul Sfânta Ana – Viscri
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Iași –Pascani–Roman-Bacau-Onesti-Pasul Oituz-Targu Secuiesc. Prima oprire o vom face la Lacul Sf.Ana. Este singurul lac vulcanic din Romania, format in craterul unui vulcan stins din masivul Ciomatu. Apa este extrem de curata, neavand aport de ape curgatoare, fiind alimentata doar de precipitatii. Datorita acestui fapt, apa are o puritate ridicata. De asemenea, lacul are adancime maxima de aproximativ 7 metri. Fie puteti admira peisajele zonei, fie puteti sa inchiriati barci fara motor, cum ar fi caiacele sau barcile cu vasle. In apropierea lacului se afla Tinovul Mohos, o rezervatie naturala.Tinovul Mohos reprezinta un ecosistem foarte rar in Romania, adapostind specii de plante si animale unice, multe dintre ele relicte glaciare. Vizitarea se face doar in cadrul unor tururi ghidate. Acestea sunt organizate de personalul rezervatiei, pentru a proteja ecosistemul fragil si pentru a oferi informatii despre flora si fauna din tinov. Turul dureaza aproximativ 30-45 min,iar traseul este amenajat pe o poteca de lemn, care te poarta prin cele mai interesante zone ale mlastinei. Sosim in statiunea Baile Tusnad unde vom avea timp liber de relaxare. Cazarea va fi la hotel 3*** in Baile Tusnad, mic dejun inclus.
Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml minerale. Capacitatea trofică redusă a apei lacului se datorează și emanațiilor mofetice prin fundul lacului și prin pereții craterului. Băile Tusnad – Lacul Sfânta Ana – Viscri
Ziua 2
De dimineață, după micul dejun, ne îndreptăm spre Băţanii Mici, unde vizităm moara de apă, ce datează de la 1835. Continuăm cu Castelul Kálnoky, familia Kálnoky este atestată documentar pentru prima dată în anul 1588 ca moșieri de Micloșoara. Urmatoarea oprire va fi la Cetatea Rupea, atestată documentar din 1324. Vom putea admira în cadrul cetății cele 4 turnuri: Turnul Porții, Turnul Slăninii, Turnul Slujitorilor şi Turnul Cercetaşilor, fiecare cu rolul său de apărare sau de suraveghere, de depozitare sau de locuire, acestea sunt principalele atracţii. Pe parcursul traseului vom face o oprire pentru a servi masa de pranz.Continuăm deplasarea spre Biserica fortificată de la Viscri. Este un exemplu remarcabil al mostenirii culturale sasesti din Transilvania, oferind o imagine autentica a vietii medievale din aceasta regiune. Inconjurata de peisaje pitoresti si un sat ce pastreaza traditiile vechi, biserica este un loc de neratat pentru cei pasionati de istorie, arhitectura si cultura traditional. De aici ne îndreptăm spre Racoṣ, pentru a vizita Castelul Bethlen. Cazarea va fi statiunea Baile Tusnad, hotel 3***, mic dejun inclus.
Băile Tușnad – oraș în județul Harghita, Transilvania, din localitățile componente Băile Tușnad (reședința) și Carpitus. Are o populație de 1.641 locuitori, fiind orașul cu cel mai mic număr de locuitori din România. Este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, între Munții Harghita și Munții Bodoc, în cheile Oltului, la o altitudine de 650 m. Este o importantă stațiune balneo-climaterică. Data cea mai probabilă pentru fondarea stațiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a atras atenția asupra efectului terapeutic al apelor minerale, după care s-au pus bazele unei societăți pe acțiuni în vederea exploatării stațiunii în anul 1845. Cu ocazia revoluției din anul 1849 stațiunea este distrusă; reconstrucția începe abia în 1852. Băile Tusnad – Lacul Sfânta Ana – Viscri
Ziua 3
Dimineata, dupa servirea micului dejun, ne indreptam spre Targu Secuiesc si vizitam Muzeul Breslelor “Incze Laszlo”. Amplasat in centrul orasului, muzeul ofera o incursiune fascinanta in istoria breslelor si mestesugurilor traditionale care au fost candva pilonii economiei locale. Colectiile muzeului includ: unelte si echipamente, produse artizanale, documente istorice, costume traditionale, reconstituiri de ateliere. De aici ne indreptam spre Iasi, pe parcursul traseului vom face o oprire pentru a servi masa de pranz. Estimam sosirea in Iasi in jurul serii.
Muzeul Breslelor ”Incze Laszlo” – Primul muzeu în Târgu Secuiesc a fost înființat în perioada interbelică de avocatul Ödön Dienes. A fost însă un muzeu care a funcționat doar nouă ani. În anul 1941, muzeul, care număra peste douăzeci de mii de exponate, a fost lichidat. Perioada după cel de al doilea război mondial nu a fost deloc favorabilă redeschiderii unui muzeu. Muzeul actual al orașului Tg. Secuiesc a fost inaugurat la 3 martie 1972 ca o secție a Muzeului Județean. Expozițiile permanente ale noului muzeu au menirea de a oferi vizitatorului un tablou cât mai expresiv despre trecutul orașului Târgu Secuiesc, cu secvențele care îi definesc identitatea și i-au marcat istoria: meșteșugurile pe care localnicii (tâmplari, cojocari, olari, cizmari, pantofari, tăbăcari, fierari, turtari, măcelari, pălărieri, croitori) le-au transmis din tată în fiu și care au devenit cea mai prețioasă tradiție a orașului și documentele care depun mărturie despre implicarea orașului în revoluția din 1848–49. Băile Tusnad – Lacul Sfânta Ana – Viscri
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel --- 3***
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuieli personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- • Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.