3 zile 2 nopti
Romania
40
30
Excursie Maramureș
Prezentare
Prezentare
Călătorie prin inima Tradițiilor Maramureșene.
Se organizează în tot cursul anului, în funcție de solicitarea școlilor.
Disponibil in urmatoarele perioade :
- 07-09 martie 2025
- 11-13 aprilie 2025
- 01-03 mai 2025
- 19-21 septembrie 2025
- 03-05 octombrie 2025
Pret in RON 650
Acest program se poate achita si cu carduri de vacanta
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30. Ajungem in Borsa, luam telescaunul si vom urca in Muntii Rodnei pentru a admira spectaculoasa Cascada a Cailor. Pana la cascada vom face un mic traseu de aproximativ 30 minute, pe o poteca bine marcata( se recomanda sa aveti incaltaminte sport cat mai adecvata si confortabila). Cascada Cailor este cea mai mare cascada din Romania, apa izvoraste dintr-un circ glaciar si se pravaleste in trepte pe versantul muntelui, formand mai multe cascade mai mici pana ajunge la baza muntelui. In functie de anotimp si de volumul de apa, cascada poate arata diferit, dar ramane impresionanta in orice perioada a anului. Din Borsa ne deplasam spre Oncesti . Cazarea la renumita pensiune traditionala Sub cetate la Matei 3*** sau similar in functie de disponibilitate, mic dejun inclus. Optional, putem servi cina ( aproximativ 40 lei/persoana si organiza o petrecere maramureșeană cu ceterași )
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri. Cascada este accesibilă din mai multe direcții, dinspre Borșa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei. Excursie Maramureș
Ziua 2
De dimineață, după micul dejun, ne îndreptăm spre Sapanta si vizitam Cimitirul Vesel, unul dintre cele mai neobișnuite si renumite cimitire din lume. Este cunoscut pentru crucile sale colorate si inspiratiile umoristice ,fiind un loc unde tradiția se împletește cu arta populara si cu o viziune unica asupra vietii si mortii. Tot in Sapanta vom vizita Mânăstirea Peri, renumita pentru biserica sa de lemn, care deține recordul de a fi cea mai înaltă biserica de lemn din lume. Aceasta nu este doar un monument de arhitectura religioasa, ci si un simbol al identitatii si spiritualitatii maramuresene. Ne intoarcem in Sighetu Marmatiei, facem o pauza pentru masa de prânz si ne continuam traseul prin vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Memorialul este unul dintre cele mai importante proiecte de acest fel din Europa de Est, reflectand istoria tragica a dictaturii comuniste si a celor care au suferit sub acest regim. Este amplasat in cladirea fostei inchisori politice din Sighetu Marmatiei, construita in 1897. Continuam cu Complexul Monahal Bârsana, a carui piatra de temelie a fost sfințita în anul 1993 și cuprinde astăzi 12 clădiri. Complexul impresionează prin arhitectura tipic maramureșeana dar și prin cadrul natural deosebit în care este amplasat. Cazarea la renumita pensiune traditionala Sub cetate la Matei 3*** sau similar in funcție de disponibilitate, mic dejun inclus. Optional, putem servi cina ( aproximativ 40 lei/persoana si organiza o petrecere maramureșeană cu ceterași )
Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective. Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. S-a făcut ipoteza că Stan Ioan Pătraș (1908-1977) s-ar fi inspirat din cultura dacilor, despre care, de la Ovid Densușianu încoace, se predă că socoteau moartea ca un eveniment vesel. Ucenicul său Dumitru Pop-Tincu (1955-2022) a continuat opera lui Stan Ioan Pătraș din 1977. Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică. Excursie Maramureș
Ziua 3
Dimineata, după servirea micului dejun, ne vom începe ziua cu o plimbare prin Muzeul Satului Maramureșean, un muzeu în aer liber care cuprinde peste 30 de gospodarii tradiționale, grupate pe principalele subzone ale Maramureșului istoric. În anul 2019, Muzeul Satului Maramureșean a fost premiat de catre prestigiosul Ghid Michelin cu 2 stele din 3. Continuăm traseul spre Biserica de lemn din Poienile Izei “Sfânta Paraschiva” – monument UNESCO, ridicata în 1632 de catre locuitorii din sat. Biserica din Poienile Izei este una din cele mai frumoase și bine conservate biserici de lemn din Maramureș iar icoana Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din interiorul acesteia, este una din cele mai vechi icoane din Maramureșul istoric. Continuam mai apoi cu o vizită la Muzeul Ţărăncii Române din Dragomirești, muzeu inaugurat în 2001. Casa în care se află acest muzeu a fost construită în anii 1720-1721, din lemn de molid rotund, fiind cea mai veche construcție din lemn de pe întreaga Vale a Izei. Muzeul este unic în ţară, fiind singurul muzeu dedicat femeii. Pe parcursul traseului vom face o pauza pentru masa de pranz. Traseul de intoarcere, v-a fi prin Pasul Shetref -Bistrita-Pasul Tihuta-Castel Dracula. Estimam sosirea in Iași in cursul serii.
Muzeul Satului Maramureșean – este un obiectiv turistic situat în orașul Sighetu Marmației, județul Maramureș, deschis în anul 1981, care grupează, în principal, o colecție de case specifice zonei Maramureșului. Muzeul a fost inaugurat la 30 mai 1981, după o muncă asiduă de colecționare a exponatelor, începută în 1972 și care continuă și în prezent, prin achiziționarea de noi obiective, în ciuda subfinanțării muzeului. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu piesele originale. Casele și gospodăriile conservate, sunt grupate pe principalele subzone ale Maramureșului istoric: Cosău-Mara și Iza Inferioară până la Strâmtura, Iza Mijlocie, Vișeu-Borșa, subzona Tisei și bazinul Ruscovei. Pe lângă gospodăriile românești au mai fost reconstruite o locuință ucraineană, una maghiară și doua case evreiești (în interiorul uneia fiind amenajată o sinagogă sătească. Excursie Maramureș
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel sau pensiune 3***
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuieli personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare - Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.