6 zile 5 nopti
Romania
40
30
Tradiții și peisaje din inima României:Transilvania&Maramureș
Prezentare
Prezentare
Circuit în Transilvania și Maramureș
Disponibil in perioadele:
- 25-30 Martie 2025
- 27 Mai-01 Iunie 2025
- 15-20 Iulie 2025
- 14-19 Octombrie 2025
Pret in RON 1400
Detalii traseu
Tradiții și peisaje din inima României:Transilvania&Maramureș
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Iași – Roman – Bacău -Targu Secuiesc ( oprire pentru servirea mesei de prânz )– Brașov (vizită Centru istoric -ghid local) – Bușteni. Prima noapte de cazare va fi în Bușteni la Hotel Mărgăritar 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.Tradiții și peisaje din inima României: Transilvania&Maramureș
Piața Sfatului-incă din perioada Evului Mediu, Piața Sfatului aduna cu ocazia târgurilor numeroși negustori sași, unguri și români. În jurul fostei primării a orașului, (actuala Casa Sfatului), fiecare negustor trebuia să își așeze marfa într-un anumit loc, urmând ca funcționarii orașului să se asigure că locurile acestea sunt respectate de către negustor. În Piața Sfatului a existat în perioada medievală „Stâlpul infamiei”, unde erau judecate vrăjitoarele și se aplicau public pedepse corporale acelora găsiți vinovați. Aici, în anul 1688, a fost decapitat Stefan Stener, șeful breslei cizmarilor, care s-a împotrivit intrării austriecilor în oraș.
Ziua 2
Dimineata, dupa servirea micului dejun, ne imbarcam in autocar si ne deplasam spre Sinaia, unde vom vizita Manastirea Sinaia, una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară și un loc de cult cu o mare semnificație istorică și religioasă. Urmatoare oprire o vom face la faimosul Castel Peles. Castelul este situat la poalele Munților Bucegi, într-o pădure de conifere, într-un cadru natural deosebit, fiind un simbol al arhitecturii neo-renascentiste germane. La aproximativ 10 km se afla Manastirea Caraiman, pe care o vom vizita. Liniștea și frumusețea naturală din jurul mănăstirii atrag pelerini și turiști în căutare de un loc de meditație, dar și de un refugiu spiritual departe de agitația cotidiană. De aici ne vom reintoarce in Busteni, cazare la Hotel Mărgăritar 3***sau similar în funcție de disponibilitate, mic dejun inclus.Tradiții și peisaje din inima României: Transilvania&Maramureș
Mănăstirea Sinaia datează din secolul al XVII-lea şi reprezintă identitatea istorică a oraşului Sinaia, oraş format în jurul ei. Ctitor este Spătarul Mihail Cantacuzino, care împreună cu mama sa Elena şi cu sora sa Stanca, au făcut un pelerinaj la Locurile Sfinte, ajungând cu acest prilej şi la Muntele Sinai, la Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Impresionat de măreţia biblică a locurilor vizitate, ridică, la întoarcerea în Ţara Românească, o frumoasă mănăstire pe care o numeşte Sinaia, „în amintirea Sinaiei celei mari”, mănăstire pe care o închină Sfintei Fecioare Maria. Construcţia mănăstirii începe în 1690 şi va dura până în 1695.
Ziua 3
Dimineata, dupa servirea micului dejun, pornim spre Biserica Rupestra de la Sinca Veche, o biserică săpată în stâncă, având o vechime care nu poate fi cu exactitate determinată, dar se presupune că a fost folosită încă din perioada mijlocului Evului Mediu. De aici ne indreptam spre Cetatea Fagarasului, una dintre cele mai bine conservate cetăți din țară și un important obiectiv turistic și istoric. Cetatea are o istorie de aproape 700 de ani și a avut un rol semnificativ în evoluția regiunii, fiind martoră la numeroase evenimente istorice importante. Urmatoarea oprire o vom face la Manastirea Sambata de Sus, fiind un loc de pelerinaj renumit, cu o mare încărcătură spirituală și istorică, un loc de cult activ, dar și un refugiu pentru cei care doresc să se reculeagă în mijlocul naturii. Dupa vizitarea manastirii, pornim spre Sighisoara, unde vom fi cazati la Hotel – 3***, cu mic dejun inclus.Circuit turistic Transilvania și Maramureș
Cetatea Făgăraşului este cel mai impunător monument al ţinutului, unul dintre cele mai mari şi mai bine păstrate din întreaga ţară şi chiar din Europa.Complexul feudal fortificat de la Făgăraş , a cărui construcţie a început la sfârşitul secolului al XlV-lea şi se continuă, prin adăugiri succesive, până la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de o fortificaţie din lemn, înconjurată cu un sunt şi val de pământ, atestata arheologic pentru secolul al XH-lea. Aceasta fortificaţie, dovada existenţei unei organizări politico- militare autohtone voievodale timpurii în Tara Făgăraşului, a fost distrusă pe la mijlocul secolului al XIIHea, în urma unui puternic incendiu, după cum atestă vestigiile scoase la iveală prin săpăturile arheologice care au însoţit lucrările de restaurare.
Ziua 4
Dimineață, dupa servirea micului dejun, ne indreptam spre Sibiu. Aici vom vizita Catedrala Mitropolitană Sfântul Mucenic Gheorghe. Această catedrală ortodoxă este simbolul Mitropoliei Ardealului și un loc de cult deosebit, având o importanță majoră atât pentru comunitatea ortodoxă, cât și pentru patrimoniul cultural și religios al Transilvaniei. De aici ne vom indrepta spre Jud.Hunedoara pentru a vizita Manastirea Prislop. Aceasta manastire este faimoasă nu doar pentru frumusețea sa naturală și liniștea care o înconjoară, ci și pentru legătura strânsă cu părintele Arsenie Boca, unul dintre cei mai iubiți și respectați duhovnici din istoria Bisericii Ortodoxe Române. Ne continuam traseul si ajungem in Alba Iulia unde vom vizita Cetatea si Catedrala. La aproximativ 40 km distanta, in localitatea Ramet, vom vizita Manastirea cu acelasi nume. Mănăstirea Râmeț este o mănăstire de călugări cu o tradiție de aproape 600 de ani, fiind întemeiată în secolul al XV-lea, în jurul anului 1440, în perioada domniei voievodului Vladislav I. Cazare la Hotel 3*** in localitatea Ramet, mic dejun inclus.Tradiții și peisaje din inima României: Transilvania&Maramureș
Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea. Primul proiect al fortificației a fost realizat de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, care a condus și prima fază a lucrărilor.
Ziua 5
In dimineata celei de-a 5 a zi, dupa servirea micului dejun, ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Manastirea Dumbrava. Manastirea se afla într-o zona pitorească, într-o pădure deasă, ceea ce i-a conferit și numele de „Dumbrava”. Locașul este amplasat într-o vale, fiind înconjurat de peisaje naturale deosebite. Urmatoarea oprire o vom face la Salina Turda, judetul Cluj. Salina Turda este una dintre cele mai impresionante și vizitate saline din România și chiar din Europa, fiind un adevărat complex turistic, dar și un loc de tratament balnear.Este un loc unic, în care vizitatorii pot experimenta atât frumusețea naturală a sării, cât și o gamă largă de activități recreative și terapeutice, cum ar fi: Galeria de vizitare, Lacul subteran, Amfiteatrul și Sala de Concert, Muzeul de Minereu, Parcul de Distracții și activități recreative etc. Vom face o oprire si in orasul Cluj, pentru masa de pranz si pentru a admira frumusetea orasului. La aproximativ 20 km se afla Manastirea Nicula ,pe care o vom vizita. Manastirea este un loc de pelerinaj renumit, mai ales datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. De aici ne vom indrepta spre Municipiul Gherla, unde vom fi cazati la Hotel 3***, mic dejun inclus.
Salina Turda- este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii din România în anul 2015.Zăcămintele de sare din Transilvania (exploatate sistematic în cursul vremii la Ocna Dejului, Cojocna, Turda, Ocna, Mureș, Ocna Sibiului și Praid) s-au format cu 13,5 milioane de ani în urmă, într-o mare cu adâncime redusă și sub un climat tropical, foarte cald.
Circuit turistic Transilvania și Maramureș
Ziua 6
In ultima zi a acestui circuit, dupa servirea micului dejun , parasim unitatea hoteliera si ne pornim spre Manastirea Rohia. Este una dintre cele mai importante mănăstiri din zona Maramureșului, având o istorie semnificativă și un impact deosebit asupra spiritualității și vieții religioase din această regiune. De aici ne indreptam spre Manastirea Piatra Fantanele. Pentru a ajunge la manastire vom trece prin Pasul Tihuta, unde puteti admira priveliști impresionante asupra Munților Bârgău, Munților Călimani și Munților Suhard, dar și o mare diversitate de vegetatie montana. Dupa vizitarea manastirii, vom porni spre destinatia noastra, Iasi. Pe parcursul traseului vom face o oprire in Vatra Dornei pentru a servi masa de pranz. Estimam sosirea in Iasi in cursul serii.
Mănăstirea „Sfânta Ana” – Rohia, din Țara Lăpușului, județul Maramureș, se află sub oblăduirea canonică a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului. Începuturile mănăstirii sunt legate de preotul ortodox român Nicolae Gherman (1877-1959), paroh în satul Rohia, deal pe care se gasește așezată mănăstirea. Preotul ctitor a zidit mănăstirea în memoria fiicei sale, copila Anuța, pe care a pierdut-o, fiind chemată la Domnul în noiembrie 1922, la vârsta de numai 10 anișori. Lucrările pentru ridicarea bisericii au început în anul 1923. După multe greutăți, cu sacrificii mari și ajutat de entuziasmul și brațele sutelor de credincioși, părintele Nicoale a reușit ca în timp de doi ani să fie ridicată o biserică modestă și o casă monahală.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hoteluri 3***, cu mic dejun inclus
- Ghid însoțitor
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.