6 zile 5 nopti
Bulgaria, Romania
40
30
Circuit în Țara Vlahilor
Prezentare
Prezentare
Circuit în Țara Vlahilor - Bulgaria.
Disponibil in perioadele:
- 18-23 Martie 2025
- 10-15 Iunie 2025
- 14-19 Octombrie 2025
Acest program se poate achita si cu carduri de vacanta
Pret in RON 1845
Detalii traseu
Circuit în Țara Vlahilor
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar spre Bulgaria se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Roman – Bacău – Adjud – Focșani – Buzău – București, unde vom vizita Mănăstirea Pasărea, Mănăstirea Cernica și Catedrala Patriarhală. Vom rămâne în București pentru o noapte de cazare la Hotel Ibis 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.Circuit în Țara Vlahilor
Mănăstirea Pasărea (Com. Brănești, Ilfov), o legendă susține că mănăstirea are acest nume după o pasăre care a călăuzit pașii ctitorului. O altă poveste, transmisă prin viu grai, afirmă că în timpul slujbei de sfințire a noului locaș, în 1813, o pasăre s-a așezat pe Sfânta Evanghelie și nu și-a luat zborul decât după ce sfințirea s-a săvârșit, în timp ce o alta, mult mai “rațională“ precizează că numele mănăstirii provine de la numărul impresionant de păsări care viețuiau pe marginea lacului Pustnicu, în mijlocul unei păduri falnice, parte din foștii Codri ai Vlasiei.
Mănăstirea Cernica a fost ctitorită în anul 1608 (în timpul domniei lui Radu Șerban) de către marele vornic al lui Mihai Viteazul, Cernica Ştirbei și de soția acestuia, Chiajna.
Ziua 2
Dimineața, servim micul dejun și ne deplasăm cu autocarul câtre Bulgaria, unde vom trece vama pe la Punctul de Frontieră Giurgiu, continuându-ne călătoria pe traseul: Bucuresti – Ruse – Byala – Arbanasi – Veliko Tarnovo până la Basarabovo unde vom vizita Mănăstirea și Peștera Sf. Dimitrie Basarabov. Pe traseu ne oprim și în orașul Arbanasi pentru a ne închina la mănăstirile: Biserica cu Hramul Nasterii Domnului, Mănăstirea Sf. Nicolae, Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului. În Veliko Tarnovo vom vizita Biserica „Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia”, Cetatea Medievală Tsarevets, Catedrala Mitropolitana Adormirea Maicii Domnului, Catedrala Patriarhala. Ne vom caza în Veliko Tarnovo la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus.Circuit în Țara Vlahilor
Mănăstirea „Sfântul Dimitrie Basarabov”, ridicată în preajma peșterii în care s-a nevoit Sfântul Dimitrie cel Nou, se află la 10 kilometri de orașul Russe, Bulgaria. Așezată în pitoreasca vale a râului Lom, mănăstirea Basarabov își întâmpină pelerinii cu o minunată priveliște către peștera Sfântului Dimitrie cel Nou. De altfel, aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă – încă locuită din întreaga Bulgarie.
Veliko Tarnovo este unul dintre cele mai pitorești orașe ale țării, de pus pe lista de „must visit” a oricărui călător. Are 500 de ani de istorie și este gazda uneia dintre cele mai frumoase fortărețe ale Europei, Tsaravets. Cele mai bune perioade în care să-l vizitezi sunt primăvară și toamna, cu temperaturi blânde, care îți permit plimbările lungi. Veliko Tarnovo a fost contruit pe trei dealuri: Tsaravets, Trapezitsa și Sveta Gora, și este străbătut de râul Yantra. A fost declarat capitala Celui De-al Doilea Imperiu Bulgar în 1185, după ce doi frați aristocrați, Ivan Assen și Theodor-Peter, au dus o bătălie de doi ani împotriva Imperiului Bizantin.
Cetatea Tsarevets este o rezervație-muzeu arhitecturală, situată pe dealul același nume, în apropierea orașului vechi din Veliko Tărnovo. Complexul reprezintă toate rămășițele conservate a capitalei mari bulgare Tărnovo. Astăzi puteți vedea zidurile castelului si poarta cetății medievale, o parte a palatului regal, Turnul Baldwin și complet restaurata biserica patriarhală „Înălțarea”. Prima așezare pe deal datează de acum cinci mii de ani, iar cetatea a fost principala fortăreața din Bulgaria în al doilea regat bulgar când Tărnovo a fost capitala Bulgariei.
Ziua 3
Servim micul dejun și pornim pe traseul: Veliko Tarnovo – Sokolovo – Dryanovo – Donino – Shipka – Stara Zagora – Popovitsa – Izbeglii – Asenovgrad. Ne vom bucura de următoarele obiective astăzi: Mănăstirea Dryanovo, Peștera Bacho Kiro, Mănăstirea Shipka, Mănăstirea Arapovski, Mănăstirea Bachkovo. Ne îndreptăm către Plovdiv și ne cazăm la The Stay Boutique Hotel 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus. Seara vom avea timp liber pentru o plimbare și cumpărături.Circuit în Țara Vlahilor
Mănăstirea Dryanovo poartă hramul Sf. Arhanghel Mihail și este situată la poalele unui canion spectaculos (Canionul Emen), format de Munții Stara Planina – un simbol al Renașterii Naționale Bulgăre – un colțișor de răi terestru bulgăresc, printre coline verzi, râuri și cascade… un peisaj montan surprinzător de frumos, după care chiar îmi era dor. La intrarea în sfântul ansamblu mănăstiresc se întinde o parcare generoasă, unde se găsesc și câteva tarabe cu suveniruri de gen, apoi se trece pe sub o poarta boltită ce face parte din clădirea intrării și pășești apoi pe aleea pietruită care duce spre biserică și chiliile călugărilor.
Peștera Bacho Kiro se găsește la aprox. 6 km sud-vest de orașul Dryanovo și la vreo 300 m fața de Mănăstirea Dryanovo, pe care o vizitasem deja. Din spatele mănăstirii se face un pod din lemn, peste râul Dryanovska. În drumul său, răul formează mici cascade care se prăvălesc în ușoare trombe și, împreună cu verdele crud al primăverii a creat un tablou montan care m-a încântat tare mult.
Ziua 4
După micul dejun ne vom începe ziua cu un tur pietonal al Centrului Vechi Plovdiv, unde vom sta în jur de 5 ore. Aici vom vizita Teatrul Antic, Stadionul Roman, Biserica Sfinții Constantin și Elena. După amiază ne vom deplasa cu autocarul către capitala Bulgariei, Sofia, și ne vom caza în Sofia la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus.Circuit în Țara Vlahilor
Teatrul Antic Plovdiv este cel mai faimos reper cultural din Plovdiv: un amfiteatru roman într-o poziție dramatică, cocoțat pe un deal deasupra orașului. De asemenea, este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din lume. O inscripție recent găsită dezvăluie că teatrul a fost construit la finele secolului I d.Hr., în vremea Împăratului Domițian. Amfiteatrul, cu o capacitate de câteva mii de locuri dispuse pe 28 de rânduri concentrice, a fost adaptat configurației terenului.
Construit la începutul secolului al II-lea d.Hr., în timpul domniei împăratului Hadrian, stadionul din Philippopolis avea 240 de metri lungime și 50 de metri lățime. Acesta putea găzdui până la 30 de mii de spectatori. Locurile spectatorilor, dispuse pe 14 rânduri, erau realizate din blocuri de marmură, iar unele dintre ele erau decorate cu labe de leu stilizate. Jocurile găzduite aici erau similare celor de la Delphi.
Ziua 5
După servirea micului dejun, ne întâlnim cu grupul la ora 08:00. Vom începe ziua cu un tur pietonal al capitalei Bulgariei, Sofia, și vom vizita următoarele obiective: Catedrala Mitropolitană Sfântul Nedelea, Biserica Sf. Gheorghe sau denumită si Rotunda, Catedrala Sf. Alexandru Nevski, Biserica Sf. Sofia, Biserica Rusa Sf. Nicolae. La amiază plecăm spre România și vom trece prin punctul Vamal Ruse – Giurgiu, urmând să ne cazăm la Hotel Zava Boutique Central 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus, în București.Circuit în Țara Vlahilor
Cu puţin sub un milion de locuitori, Sofia este oraşul cu mai multe faţete din vestul Bulgariei. În afara monumentelor istorice şi a locurilor romantice cu cafenele primitoare, oferă bulevarde animate şi, nu în ultimul rând somptuozităţi arhitectonice de pe vremea regimului comunist. Sofia a fost, încă din vremurile trecute, un punct nodal pe drumurile comercianţilor europeni, iar această poziţie şi-a păstrat-o şi în prezent. Sofia se numără printre cele mai vechi oraşe ale Europei, drept pentru care nu este nicio noutate că se mândreşte cu nenumărate monumente istorice.
Catedrala patriarhală „Sfântul Alexandru Nevski” a Bisericii Ortodoxe Bulgare a fost construită ca expresie de recunoştinţă pentru soldaţii (bulgari, români şi ruşi) căzuţi în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878, în urma căruia Bulgaria a obţinut independenţa faţă de Imperiul Otoman. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă cu mare fast la 19 februarie/ 3 martie 1882 pe cea mai înaltă culme a capitalei Sofia din acea vreme.
Ziua 6
Dupa servirea micului dejun,ne imbarcam in autocar pentru a porni spre destinatia noastra,Romania. Pe traseu vom vizita Mănăstirea Rogozu și Mănăstirii Recea, din județul Vrancea. Vom ajunge la Iași în cursul serii.
Mănăstirea Rogozu a fost întemeiată pe vremea domnitorului Matei Basarab, în anul 1647, primul nume cunoscut al aşezământului monahal fiind acela de „Schitul Poiana Rusului”, deoarece aici se nevoiau călugări ruşi, printre care şi Sfântul Cuvios Paisie Velicicovschi. În timpul epidemiei de ciumă din anul 1812, schitul a ars, fiind distrus din temelie. În 1820, boierul Constantin Robescu, împreună cu soţia sa, a rectitorit sfântul aşezământ călugăresc, păstrându-i hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, dar i-a schimbat numele în «Schitul Rogozu». Arhitectura bisericii vechi este una tipic muntenească, iar pictura are o frumuseţe aparte, fiind opera maestrului Italian Adolf Cantini.
Mănăstirea Recea este una dintre mănăstirile ortodoxe aflate în județul Vrancea, în zona Subcarpaților de Curbură. Așezată în localitatea Cândești, comuna Dumbrăveni, la marginea pădurii, mănăstirea adăpostește o obște de maici. Prima atestare documentară a unui locaș de cult, pe locul actualei mănăstiri, datează din anul 1685, când, într-un hrisov al vremii, este menționat și Schitul Recea. Alte menționări ale schitului datează din anii 1700 si 1710. Biserica locașului monahal este închinată Adormirii Maicii Domnului. Biserica cea veche a fost zugravită în frescă, odată cu reînființarea mănăstirii.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel 3***
- Mic dejun inclus
- Ghid însoțitor vorbitor de limba română
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuieli personale
- Asigurare medicală
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.