5 zile 4 nopti
Romania
40
30
Pelerinaj Dobrogea
Prezentare
Prezentare
Pelerinaj Dobrogea.
Disponibil în următoarele perioade:
- 29 octombrie-02 noiembrie 2025
Acest program se poate achita si cu carduri de vacanta
Pret in RON 1200
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30). Incepem descoperirea Dobrogei cu Muzeul Bazilicii Paleocrestine de la Niculitel, localitate situată în județul Tulcea, România, este un muzeu dedicat descoperirilor arheologice realizate în cadrul unei basilici creștine timpurii, datând din perioada secolelor IV-V d.Hr. Ne continuam traseul si vizitam Manastirea Cocos si Manastirea de Maici Celic-Dere. Dupa vizitarea manastirilor ne vom indrepta spre cazarea nostra,in Tulcea la Hotel Delta 3*** sau similar in functie de disponibilitate, cu mic dejun inclus.Pelerinaj Dobrogea
Mănăstirea Celic–Dere situată în nordul Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. Numele este luat de la pârâul Celic-Dere. Mănăstirea se află la 25 de kilometri sud-vest de Tulcea și 12 kilometri vest de Cataloi, pe șoseaua Tulcea- Constanța, în raza comunei Frecăței. Așezământul a fost înființat în 1835 de arhiereul Athanasie Lisivenco. Pe de altă parte, potrivit arhimandritului Roman Sorescu, mănăstirea a fost întemeiată aproximativ în 1840 de călugări români și doi călugări ruși reveniți de la Muntele Athos, arhimandritul Athanasie Lisifenco și schimonahul Paisie.
Ziua 2
În dimineața celei de a doua zi, după servirea micului dejun, vom vizita frumoasa geamie turcească Ali-Gazi Pașa din Babadag. Această moschee a fost construită în perioada stăpânirii otomane asupra Dobrogei și este un important obiectiv cultural și religios din acea zonă. De aici ne deplasăm către cetatea Histria, prima așezare urbană de pe teritoriul românesc actusal, continuând apoi spre Cheile Dobrogei. Ajungem în frumosul oraș Constanța pentru o plimbare în centrul istoric, construit pe locul fostei colonii grecești Tomis. Aici vom face un tur de oraș cu punctarea celor mai importante obiective,alaturi de un ghid local. Ne vom caza la Hotel Fortuna 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus, în Eforie Nord.Pelerinaj Dobrogea
Geamia lui Ali Găzi-Pașa a fost ridicată la începutul secolului al XVII- lea de către generalul de corp de armata Ali Găzi Pașa. Este cel mai vechi monument de arta musulmană din România, cu plan dreptunghiular, cu pridvor monumental cu arcade și minaret înalt de 21 de metri. Cercetările arheologice efectuate în curtea geamiei în anii 1994 1996 au dus la dezvelirea parțială a vestigiilor unui han de mari dimensiuni, cu intrare monumentală și curte interioară – probabil un caravansaray. Acest han a funcționat până în anul 1771, an când Babadagul a fost ruinat în întregime în urmă asediului de către trupele rusești sub contextul conflictului ruso-austro-turc.
Ziua 3
În cea de a treia zi, după micul dejun, oferim o zi liberă pentru plimbare și relaxare sau excursie opțională in Balcik. Următorul obiectiv ce îl vom vizita este Capul Kaliakra, o spectaculoasă peninsulă în Marea Neagră, locul unde apele mării se întrepătrund cu stâncile de culoare roșiatică, într-un peisaj de o frumusețe rară. La finalul zilei, spre seară, ne vom întoarce la cazare pentru servirea cinei și odihnă, la Hotel Fortuna 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus, în Eforie Nord.Pelerinaj Dobrogea
Numele stațiunii Balcic provine de la unul dintre primii conducători ai așezării, Balik, și este menționat oficial abia începând cu secolul al XVI-lea. Stațiunea Balcic Bulgaria este încărcată de istorie, motiv pentru care vei putea vizita aici mai multe obiective turistice de acest gen, cele mai importante fiind faimosul Castel al Reginei Maria, Grădina Botanică, dar și o serie de muzee.
Ziua 4
Dimineata, dupa saervirea micului dejun, ne indreptam spre satul Adamclisi pentru a admira monumentul Tropaeum Traiani, ridicat de către împăratul roman Traian în cinstea victoriei sale împotriva dacilor în cadrul celor două războaie daco-romane (101-102 și 105-106 d.Hr). De asemenea, vom vizita și Muzeul de Arheologie din Adamclisi. Vizităm apoi Mănăstirea de călugări „Peştera Sfântului Apostol Andrei”. Această mănăstire are o semnificație deosebită datorită legăturii sale cu unul dintre cei mai mari apostoli ai creștinismului, Apostolul Andrei, considerat protectorul României și al poporului român. La final de zi ne întoarcem în Eforie Nord unde vom lua cina și ne vom odihni la Hotel Fortuna 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus.
Cetatea „Tropaeum Traiani” a fost o cetate romană importantă în sistemul defensiv al provinciei, construită la ordinul împăratului Traian. Acest spațiu a fost dedicat veteranilor de război, participanți în războaiele daco-romane, devenind ulterior cea mai mare așezare romană din Dobrogea. Cetatea face parte din Complexul Arheologic „Tropaeum Traiani”, din care mai face parte monument triumfal (construit între anii 106-109), alături un altar dedicat soldaților căzuți în luptă, și un mormânt tumular.
Considerată „Bethleemul creștinismului românesc”, Peștera Sfântului Apostol Andrei este cea mai veche biserică creștină de pe teritoriul României. Peştera Sfântului Apostol Andrei este aşezată într-o poiană din pădurea Migilet, din marginea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanța, în vechea provincie romană Scythia Minor, la numai câţiva kilometri de cetatea antică Adamclisi şi de monumentul Tropaeum Traiani.
Ziua 5
În ultima zi, dupa micul dejun, în drumul nostru spre casă vom mai face o scurtă vizită la Mănăstirea Sf. Ioan Casian, această mănăstire este un loc de cult dedicat Sfântului Ioan Casian, un important sfânt și teolog creștin din secolul al IV-lea, care a avut o influență semnificativă asupra monahismului și spiritualității ortodoxe, în special în zona Dobrogei. Pentru că Dobrogea este cunoscută și pentru podgoriile întinse, opțional, vom opri la Crama Măcin pentru o degustare de vinuri locale. Ne întoarcem la Iași, unde vom ajunge spre seară, în funcție de condițiile de trafic.
Mănăstirea Sfântul Ioan Casian se află pe Dealul Casienilor din Dobrogea, pe locuri creştine autentice care păstrează încă duhul de linişte şi înălţime al monahismului. Dealul Casienilor e centrul unor situri arheologice în parte necercetate, un ansamblu de grote şi de adăposturi uitate. Piatra de temelie a Mănăstirii Sfântului Ioan Casian a fost pusă la 28 februarie 2003. Demersul de reactivare a vechii vetre monahale a fost încredinţat părintelui Iustin Petre de la Mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ.Pelerinaj Dobrogea
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel 3***
- Mic dejun
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Masa de prânz
- Ghid turistic local
- Asigurare medicală
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.