Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatul Culturii din Iași- înainte de bariera parcare, ora 03:00), Municipiul Pașcani (Hotel Central ora 06:30), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 05:00) pe traseul Iași – Vatra Dornei – Bistrița – Dej – Satu Mare – Nyiregyhaza – Kosice. Cazare în Kosice – hotel 4****.
Košice (în latină Cassovia, în maghiară Kassa, în poloneză Koszyce, în germană Kaschau, în lituaniană Košicė), cu denumirile vechi româneaști Cașovia și Cașău, este un oraș în Slovacia de est, aproape de granița cu Polonia, Ucraina și Ungaria. Cu o populație de 234.969 de locuitori, Košice este al doilea oraș ca mărime după Bratislava.
În anul 2013 a fost Capitală Europeană a Culturii alături de Marsilia.

Ziua 2
După micul dejun ne deplasăm spre Polonia. Prima oprire va fi la Salina Wieliczka, după care ne continuăm călătoria spre Cracovia, oraș aflat la 15 km de Wieliczka. Cazare în Cracovia – hotel 4****.
Salina Wieliczka este situată în zona metropolitană Cracovia, în oraşul Wieliczka, sudul Poloniei. Mina este una dintre cele mai vechi saline din lume, încă funcţională, fiind construită în secolul al XIII-lea şi a produs sare de masă continuu până în 2007. Exploatările în scopuri comerciale au încetat încă din anul 1996 din cauza preţurilor prea mici şi o oarecare teamă de a nu distruge mediul şi a provoca inundaţii.
Mina de sare Wieliczka se deosebeşte de toate celelalte saline ale lumii prin frumoasele sculpturi din interiorul său. Mina este decorată cu fel de fel de statui, candelabre, capele şi o întreagă catedrală din sare.

Ziua 3
După micul dejun vizităm Castelul Wawel, vizităm Catedrala Regală (locul unde erau încoronați regii poloni) și Cartierul Evreiesc. După-amiază, timp liber în piața centrală, cea mai mare piață medievală din Europa (are 40.000 m2) pentru a admira statuia lui Adam Mickiewicz, Palatul Țesătorilor, Biserica „Sfântul Adalbert” și Turnul Primăriei. Cazare în Cracovia – hotel 4****.
Castelul Wawel este o construcție în stil gotic din Cracovia, Polonia. El a fost construit după ordinul lui Cazimir al III-lea cel Mare, care a domnit de la 1333 până la 1370 și constă dintr-un număr de structuri situate în jurul curții centrale. În secolul al XIV-lea a fost reconstruit de către Jogaila și Hedviga de Anjou. În timpul domniei lor s-a ridicat turnul numit picior de găină (Kurza Stopka) și Turnul Danez. În camera Jadwiga și Jogaila, în care sabia Szczerbiec a fost folosită la ceremoniile de încoronare, este expusă astăzi și este un alt artefact din această perioadă.
Biserica Sf. Adalbert sau Sf. Wojciech (în poloneză Kościół św. Wojciecha ), este situată la intersecția dintre Rynek Główny și strada Grodzka din centrul istoric al Cracoviei și este una dintre cele mai vechi biserici de piatră din Polonia .
Istoria sa de aproape 1000 de ani datează de la începutul arhitecturii romanice poloneze din Evul Mediu timpuriu și în istoria Cracoviei Biserica Sf. Adalbert a fost un lăcaș de cult vizitat de negustori din toată Europa. Biserica a fost construită în secolul al XI-lea și numită după martirul misionar Sfântul Adalbert (în poloneză Wojciech ) al cărui corp a fost răscumpărat pentru greutatea sa în aur de Prusia păgână și plasat în catedrala din Gniezno de Boleslao I al Poloniei . Biserica Sant’Adalberto este situată în colțul de sud-est al celei mai mari piețe medievale din Europa.


Ziua 4
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita complexul Auschwitz-Birkenau (începând cu 1940 Germania nazistă a construit mai multe lagăre de concentrare și un lagăr de exterminare; se estimează că peste 1,1 milioane de persoane au fost ucise aici). Ne deplasăm spre Slovacia, unde sosim în cursul serii. Cazare în Kosice – hotel 4****.
În suburbiile oraşului polonez Oświęcim, germanii au construit cel mai mare centru de ucidere în masă. În cinci ani, în complexul de lagăre de concentrare de la Auschwitz au murit un milion de oameni – evrei, ţigani, polonezi, ruşi etc. – fără ca nimeni să poată face nimic. Lagărul de Concentrare de la Auschwitz a fost eliberat în 1945 de către trupele sovietice. Evacuarea lagărului de către germani a început la jumătatea lunii ianuarie, în 1945, dar Armata Roşie a deschis porţile lagărului abia pe 27 ianuarie.
Birkenau era cel mai mare dintre lagărele care compuneau complexul de la Auschwitz. A operat timp de trei ani, având mai multe funcţii. Construcţia sa a început în octombrie 1941 şi s-a dorit a fi un lagăr pentru 125.000 de prizonieri de război. S-a deschis în martie 1942, ca o aripă a lagărului de la Auschwitz, dar a funcţionat, concomitent, şi ca un centru de exterminare a evreilor. În faza finală, din 1944, a devenit şi locul unde prizonerii erau concentraţi înainte de a fi trimişi la muncă în industria germană.
Aproximativ 90% dintre victimele Lagărului de Concentrare de la Auschwitz au murit la Birkenau. Iar nouă din zece erau evrei. De asemenea, şi peste 70.000 de polonezi şi-au găsit sfârşitul la Birkenau.


Ziua 5
Mic dejun. Plecare spre România la ora 730, unde vom sosi în Iaşi în cursul serii, în funcţie de formalităţile vamale şi trafic.
Cracovia este unul dintre cele mai vechi si mai mari municipii din Polonia. In 2005 populatia municipiului era de peste 750.000 locuitori. Nucleul istoric al municipiului este situat pe malul Vistulei, la piciorul colinei Wawel, in sudul tarii, in regiunea Polonia Mică (Małopolska).
Din 1999 este resedinta voievodatului Polonia Mica, anterior fiind resedinta voievodatului Cracoviei (din secolul al XIV-lea).
In mod traditional Cracovia a fost considerata ca fiind unul dintre municipiile importante ale Poloniei din punct de vedere artistic, cultural si stiintific. Reprezintă totodata fosta resedinta a regilor polonezi si este considerata de multi ca fiind inima Poloniei, avand o istorie de peste 1000 de ani.
Cracovia este de asemenea un important centru turistic, fiind tinta a peste 7 mil. de turisti anual.


Tariful include:
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4****;
- Cazare 4 nopți în hoteluri 4****, camere cu 2 paturi (la cerere 3 paturi), baie proprie, tv; Pentru camere single se achită supliment de 80 euro/cameră;
- 4 mic dejun;
- Asistență turistică din partea agenției.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice și opționale;
- Ghizi locali;
- Taxe de oraş;
- Aparate recepție ghid turistic, 5 euro/zi;
- Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.