Ziua 1 şi 2
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (Palatul Culturii ora 18:00), Municipiul Pașcani (Hotel Central ora 19:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 20:30). Turiștii din orașele: Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, vor fi transferați la autocar de la puncte fixe. Traseul în prima zi București Giurgiu (vama Ruse), Stara Zagora (Bulgaria), Căpitan San Andreevo (trecerea frontierei de stat Turcia). Sosire Canakkale, cazare în Guzelyah în Hotel Iris unde vom servi un cocktail de bun venit (4* cu mic dejun inclus), timp liber pentru vizitare împrejurimi Canakkale și întalnire cu ghidul Aisha.
Orașul Canakkale este un oraș din vestul Turciei, situat pe coasta sudică de pe Strâmtoarea Dardanele, fiind unul dintre porturile Turciei care face legătura dintre Marea Mediterană și Marea Marmara. Teritoriul acestui oraș se află atât în Europa, cât și în Asia. Un alt loc foarte interesant in apropiere de Çanakkale este vechea cetate a Troiei, situata la 15 km spre sud. In acest loc puteti vedea continuitatea poporului inca din 3.000 i.Hr. De altfel, calul din lemn utilizat in filmul „Troia” a fost donat orasului Çanakkale, iar acum se afla la doar 2 minute de mers spre est din portul de feriboturi.

Ziua 3
După micul dejun de la hotel vom vizita orașul antic Troia și vom călători către orașul antic Pergamon, unde vom vizita Acropola din Pergamon. După vizitarea celor două orașe, ne vom deplasa către Kușadasi, unde ne vom caza pentru două nopți la Kușadasi Signature Blue Resort sau un hotel similar (4* cu mic dejun inclus).
Kusadasi, una dintre statiunile principale de vacanta din Turcia, oferă un mediu excelent pentru o vacanţă de neuitat. Situata pe coasta de vest a Turciei la 90 km sud de Izmir, Kusadasi este renumit ca unul dintre cele mai atractive oraşe de la Marea Egee, deoarece este aproape de situri istorice importante antice, inclusiv Efes, Didyma, Priene, Miletos, şi ideal pentru calatori.
Pergamon a fost un oraș antic grecesc situat în regiunea Eolia aflată în Turcia din zilele noastre, la 26 km de Marea Egee, pe un promontoriu din partea de nord a râului Caicus (acum Bakırçay). Orașul a devenit capitala Regatului Pergam în timpul perioadei elenistice sub conducerea dinastiei Attalide, 281-133 î.Hr.. Pergam este citat în cartea Apocalipsei ca fiind unul dintre cele șapte biserici din Asia. În prezent, siturile arheologice principale ale anticului Pergam se găsesc în nordul și vestul orașului modern Bergama.
Acropola din Pergam (Pergamon) este cu siguranță dramatică, așezată pe un deal înalt, abrupt, la nord-est de centrul orașului modern. Marile temple și teatrul dramatic sunt vizibile de oriunde în oraș, așa cum trebuiau să fie.
Fundațiile clădirilor monumentale ale orașului antic coboară în cascadă pe deal până în orașul modern. Pe vremuri se puteau face drumeții până în vârful dealului prin Poarta Eumenes și diferitele gimnazii și agoras, dar întregul sit arheologic este acum împrejmuit cu un gard.)


Ziua 4
După micul dejun vom vizita orașul Efes și Casa Maicii Domnului. După amiază, ne vom întrepta către Șirince, sat renumit pentru casele sale vechi, vin și ulei de masline. Acolo vom avea ocazia să degustăm celebrul vin din fructe. Mai târziu, vom vizita un magazin cu produse vestimentare din piele, unde vom avea ocazia să asistăm la o prezentare de moda și să cumpărăm produse din piele de calitate. Cazarea se va face la Kusadași Signature Blue Resort sau un hotel similar(4* și mic dejun inclus).
Efes unul dintre cele mai importante orașe antice din Anatolia se află pe coasta Mării Egee în provincia Izmir. Orașul a fost populat de-a lungul a 9000 de ani, începând din primele secole ale existenței sale, în perioada elenistică, romană, bizantină, epoca beylik-urilor (principatelor), și în perioada otomană. Mai mult decât atât, Efes a fost un important oraș portuar, un centru remarcabil cultural și comercial. Astăzi Efesul este un oraș antic ruinele căruia alături de localitatea Selçuk atrag mii de turiști în fiecare an. Săpăturile arheologice și lucrările de reconstrucție s-au desfășurat aici timp de mai mulți ani. Efesul găzduiește simboluri care aruncă lumină asupra culturii urbane remarcabile, realizărilor în arhitectură și religiei din diferite perioade. Cel mai important dintre aceste simboluri este templul zeiței Artemis considerat una din cele șapte minuni ale lumii.
Casa Fecioarei Maria este perceputa ca un loc sfant atat de catre crestini, cat si de catre musulmani, fiind totodata si unul dintre putinele locuri in care clericii catolici, ortodocsi si musulmani oficiaza slujbe simultan, cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului. Desi istoricii nu au stabilit cu certitudine locul in care Fecioara Maria si-ar fi petrecut ultimele zile pe Pamant, Casa Maicii Domnului de langa Efes ascunde in spate o serie de viziuni si consemnari cel putin interesante.
Sirince este un sat din Turcia, din apropierea orasului-statiune Kusadasi, descris de multi dintre vizitatori ca o fuziune aproape perfecta intre un sat traditional turcesc si unul grecesc. Sirince are o populatie permanenta de circa 600 de locuitori, iar istoria locului porneste inca din antichitate. Peisajele deosebit de frumoase, casele vechi, stradutele inguste si ospitalitatea localnicilor plaseaza Sirince Turcia in topul atractiilor din imprejurimile orasului Kusadasi. Numele satului Sirince are o istorie usor amuzanta, pentru ca acum aproape 100 de ani, era cunoscut sub denumirea de “Cirkince”, care in traducere inseamna “urat”. Incepand cu anul 1926, la insistentele localnicilor, autoritatile au schimbat denumirea in “Sirince” (care inseamna “dragut”), iar o scurta vizita aici iti va oferi si explicatia pentru care prima dintre denumiri nu se potrivea sub nicio forma.
Bazarul din Kusadasi este, fara doar si poate, una dintre atractiile principale ale orasului-statiune si locul in care zeci de mii de turisti aleg anual sa faca shopping in timpul vacantei. Este alcatuit din doua parti: Grand Bazaar si Orient Bazaar.
Grand Bazaar este al doilea cel mai mare bazar din tara, dupa cel din Istanbul si gazduieste un numar vast de magazine de dimensiuni medii sau mici, multe dintre acestea cu articole din piele, incaltaminte, covoare si alte tesaturi, accesorii, bijuterii, ceasuri si diferite suveniruri.



Ziua 5
După micul dejun vom călători către orașul antic Hierapolis. Acest oraș este renumit prin travertinurile calcaroase, albe. În apropierea acestui oraș vom putea cumpăra produse textile de calitate. Vom vizita Pamukkale, după care vom avea timp liber să ne plimbăm pe terasele calcaroase. Cazarea se va face în Pamukkale la Hotel Adempira sau un hotel similar (5* și mic dejun inclus).
Hierapolis („Oraşul Sfânt”) a fost o aşezare antică greacă situată lângă izvoarele termale din Frigia, în sud-vestul Anatoliei. Ruinele sale sunt adiacente zonei moderne a Pamukkale (Castelul de Bumbac) şi, în prezent, cuprind un muzeu arheologic – sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl arheologic ar conţine şi mormântul Sfântului Apostol Filip, după ultimele descoperiri. Provenind din izvoare dintr-o stâncă de aproape 200 metri înălţime, cu vedere la câmpie, apele încărcate de calcit au creat la Pamukkale un peisaj ireal, format din păduri minerale, cascade pietrificate şi o serie de bazine terasate. Ruinele băilor, ale templelor şi ale altor monumente greceşti pot fi văzute şi astăzi.
Pamukkale – locul unde Cleopatra se scălda pentru a se menține tânără Etimologia numelui Pamukkale se traduce literalmente în castelul de bumbac. Este lesne de înțeles de ce stânca cu o înălțime de 200 metri, acoperită cu terase de travertin de un alb imaculat a fost denumită așa. Richard Chandler, un călător englez care a descoperit terasele în 1765 povestea: ”am privit cu mirare ceea ce părea a fi o uriașă cascadă înghețată, vălurită, ca și cum apa ar fi încremenit brusc în curgerea ei”. În 1988 stațiunea a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO.


Ziua 6
După micul dejun ne vom îndrepta către orașul Konya unde vom vizita muzeul Mevlana Celaleddin Rumi. Cazarea se va face în Konya la Hotelul Anemon sau un hotel similar (4* și mic dejun inclus).
Konya este si a fost orasul dervisilor – calugari musulmani – timp de 800 de ani. Aflat la aproape trei ore sud de Ankara, Konya este un oras extrem de vechi, cu radacini in timpurile hititilor. De-a lungul secolelor XII si XIII Konya a fost capitala turcilor Seljuk si a avansat repede la rangul de centru cultural. Astazi Konya este cel mai religios oras conservator din Turcia, dar si un loc in care coexista aspecte contrare. Avand in vedere cei aproximativ 50.000 de studenti din Konya, exista si acte de revolta – insa in afara de un consum foarte mare de alcool, „rebeliunea” tinerilor consta in fuste cu slitul pana la genunchi si un ruj de buze ceva mai rosu.
Spectacolul domului conic verde care acoperă mormântul filosofului, poetului și liderului religios Mevlana Celaleddin Rumi este simbolul Konya și atracția principală a obiectivelor turistice ale orașului. Mausoleul lui, care încorporează tekke-ul celebrului sef al sufismului de sufism care a fondat, este acum Muzeul Mevlana, unde pelerinii și turiștii vin să-și plătească respectul pentru unul dintre cei mai mari mistici religioși ai Turciei și ai lumii. Deși cel mai renumit în afara Turciei pentru poezia sa (inclusiv celebra poezie de 25.000 de versuri Mathnawi), pentru credincioșii Mevlana este venerat ca un sfânt, iar mausoleul său este un loc sfânt. Cuvintele sale, predicând toleranța și acceptarea, au reluat în decursul secolelor. Cu unul dintre cele mai faimoase versete, care spune: „Vino, oricine ar fi. Chiar dacă ai putea fi un necredincios, un păgân sau un închinător la foc, nu este o frăție de disperare. jertfe de pocăință de o sută de ori, vino „.


Ziua 7
După micul dejun vom călători către Cappadocia, care este o minune a naturii. Pe drum vom vizita cel mai mare caravanserai din Turcia, și anume Sultanhani. Mai tărziu vom vizita un oraș subteran care a fost folosit de către creștini. După-amiază vom vizita muzeul în aer liber Goreme. Aici putem vedea diferite tipuri de fresce și picturi murale. Vom vizita un magazin cu delicii turcești de unde putem cumpăra specialități specifice zonei Cappadociei. Seara va avea loc seara turcească. Cazarea se va face la Hotel Mihran Sultan sau un hotel similar(4* și mic dejun inclus).
Cappadocia („Țara cailor frumoși”) – denumirea istorică a zonei din estul Asiei Mici de pe teritoriul Turciei moderne (parte a țărilor). provinciilor Nevsehir, Kayseri, Aksaray și Nicăieri), care a fost folosit din antichitate până în zilele noastre. Se caracterizeaza printr-un peisaj extrem de interesant de origine vulcanica, orase subterane create in anul 1000 i.Hr. e. și extinse mănăstiri rupestre care datează din vremea primilor creștini. parc național Pe listă se află așezările rupestre Göreme și Cappadocia patrimoniul mondial UNESCO.
Sultanhani – orașul cunoscut astăzi în principal pentru atelierele de țesut covoare și de restaurare a valoroaselor covoare vechi, are trecută în istoria sa Bătălia de la Sultanhani (numită și Bătălia de la Aksaray) din 1256, când o armată mongolă i-a învins pe selgiucizi – o dinastie musulmană condusă de Seljuk ibn Dudak. Desigur, istoria locală menționează și construirea în 1229, în timpul domniei sultanului Seljuk Alaattin Kayqubad I, a hanului ajuns faimos în Evul Mediu și care – transformat în obiectiv turistic – atrage astăzi tot mai mulți vizitatori. Când dinastia selgiucizilor a apus, când și alte drumuri comerciale au apărut pe harta lumii, Sultanhani și-a pierdut din importanță, s-a ruinat, dar ulterior a fost reabilitat și exploatat turistic. Și în zilele noastre la Sultanhani au loc lucrări de refacere și de înfrumusețare.


Ziua 8
Dimineață devreme se va organiza un tur opțional cu balonul cu aer cald, pe care vă rcomandăm să îl încercați. Apoi vom lua micul dejun la hotel, după care vom vizita magazine de bijuterii, olărit. Arta olăritului este arta locală a Cappadociei de aproximativ 2000 de ani. În cursul zilei vom face opriri pentru a admira priveliștea și pentru a face poze. Spre seară se va organiza opțional un spectacol al deserviștilor numit SEMA, combinat cu MEVLANA. Cazarea va fi la Hotel Mihran Sultan sau un hotel similar(4* si mic dejun inclus).
Turul cu balon cu aer cald oferă un timp de zbor de minim 1 oră. Vei fi preluat de la hotelul tău dimineața devreme, de obicei înainte de răsărit și condus către locul de decolare. În timp ce luați un mic dejun ușor, veți urmări pregatirea balonului, apoi veți primi o instruire referitoare la regulile de bază și măsurile de siguranță pentru zborul cu balonul. Apoi urmeaza momentul să te imbarci în coșul balonului și să incepi punctul culminant al călătoriei tale in Turcia! Decolarea este blândă – în curând veți face sute de poze pe văile Capadociei. După zbor, are loc o mică sărbătoare cu șampanie și veți primi certificatul de zbor.
Dansul deserviștilor este făcut doar după un post de câteva ore. Ei încep să se rotească pe piciorul stâng în răsuciri scurte, folosind piciorul drept pentru a-și conduce corpul în jurul piciorului stâng. Se învârt cu ochii deschiși, dar nefocalizați, astfel încât imaginile să devină neclare și curgătoare. Acest dans este o poveste a desprinderii de sine însuși către o lume nouă pe care cultura turcă a dăruit-o culturii universale.


Ziua 9
După micul dejun vom pleca către Bolu undeva vom vizita Lacul sărat, al doilea cel mai mare lac al Turciei. Apoi trecem prin Ankara și ajungem la Bolu. Acolo vom face un tur în natură cu autobuzele. Acest loc se numește Yedigoller, care, în traducere, înseamnă “7 lacuri”. După tur ne vom întoarce la Bolu și ne vom caza la Hotel Grand Koroglu sau un hotel similar(4* și mic dejun inclus).
Bolu este una dintre cele mai încântătoare zone ale Turciei situat aproximativ la jumătatea drumului între Istanbul și Ankara. Bolu este renumit pentru padurile sale dense, fauna și facilități moderne de primăvară caldă.
Lacul Abant este una dintre frumusețile uimitoare pe care orașul Bolu le oferă. Acesta este la 34 de kilometri (21 mile) in sud-vestul provinciei, situata la o altitudine de 1500 de metri. Lacul este magnific răspândit cu nuferi, iar pădurea de un verde intens îl înconjoară. Există unități de cazare de înaltă calitate in jurul lacului, in care merită sa va petreceti ceva timp. Acesta este înghețat în timpul iernii iar oamenii pot patina pe gheata.
Kartalkaya pe Munții Koroglu este o statiune perfecta pentru cei carora le place schiul. Acesta este unul dintre cele mai bune trei centre de sporturi de iarnă în Turcia. Veți găsi liniște și entuziasm sportiv în Kartalkaya, la aproximativ 38 km (23 mi) sud-est a orașului. Oraș Goynuk este la aproximativ 96 km (60 km) sud-vest de centrul Bolu, situat pe vechile rute comerciale din Anatolia.


Ziua 10
După micul dejun vom călători spre Istanbul. Mai întâi vom face un tur opțional cu barca pe Bosfor, după care vom merge către piața istorică din Istanbul pentru a vizita Hagia Sofia, Moscheea Albastră și Hipodromul. Cazarea se va face la Hotel Nova Plaza Prime sau un hotel similar (5* și mic dejun inclus).
Moscheea Albastră din Istanbul a fost construită între anii 1609 și 1616, în timpul domniei sultanului Ahmed I, de către arhitectul Mehmet Ağa, format la școala arhitectului Mimar Sinan, cel mai renumit arhitect al Turciei. Ahmed I a decis construirea clădirii din dorința de a ridica în Istanbul o moschee care să îi poarte numele, dar și care să concureze sau chiar să depășească în măreție cea mai importantă moschee din oraș la acea vreme, Hagia Sophia. Se pare că dorința de reușită a sultanului era atât de mare încât a și ordonat execuția unui arhitect înainte de a îi acorda lui Mehmet Ağa responsabilitatea proiectului.
Hagia Sofia (din greacă de la Αγια Σοφια, Aghia Sofia, „Sfânta Înțelepciune”), cunoscută oficial ca Marea Moschee „Ayasofya” (în limba turcă Ayasofya-i Kebir Camii Șerifi) este o moschee din Istanbul, Turcia. Lăcașul a fost ca origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453 când a fost transformată în moschee. În anul 1935 regimul secular Atatürk a transformat edificiul în muzeu. Ca un monument de mare valoare istorică și arhitectonică, Hagia Sophia a fost inclusă pe lista monumentelor patrimoniului mondial UNESCO în 1985. Statutul clădirii a stârnit ulterior discuții, iar în iulie 2020 Consiliul de Stat al Turciei a decis că transformarea în muzeu ar fi fost ilegală. La scurt timp s-a anunțat că muzeul va fi reconvertit în moschee, stârnind numeroase critici din partea reprezentanților UNESCO, dar și a unor state precum Grecia.


Ziua 11 si 12
După servirea micului dejun, părăsim unitatea hotelieră si împreună cu bagajele noastre ne îmbarcăm în autocar pentru a ne deplasa către Palatul Dolmabahce, supranumit și Versailles-ul Orientului, simbol al măririi și decadenței Imperiului Otoman, ultima reședință a sultanilor președintelui Mustafa Kemal. După vizitarea acestui superb palat, vom părăsi Istanbulul, către Romania. Funcție de timpul de așteptare în frontiere, estimăm ajungerea la domiciliu în dimineața celei de a XII-a zi.
Palatul Dolmabahce este situat în cartierul Beșiktaș din Istanbul, Turcia, pe coasta europeană a strâmtorii Istanbul, a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman din 1856 până în 1887 și din 1909 până în 1922 (în perioada interimară a fost folosit Palatul Yıldız). Dolmabahçe este cel mai mare palat al Turciei. Se întinde pe 45,000 de metri pătrați (11.1 acri) și are 285 de birouri, 46 de săli, 6 hamam-uri și 68 de toalete. Pentru a crea o nouă sinteză, elemente eclectice din perioadele baroc, rococo și neoclasic au fost combinate cu arhitectura tipică otomană. În timpul erei Tanzimat, arhitectura și decorul palatului reprezintă impactul tot mai mare al stilurilor și normelor europene asupra culturii și decorului otoman. Exteriorul, în special din Bosfor, prezintă o structură europeană clasică cu două aripi separate de un avancorp mare cu două avancorpi laterale. Situl Dolmabahçe a fost inițial un golf de pe Bosfor unde flota otomană putea ancora. Câmpul a fost în cele din urmă restaurat în cursul secolului al XVIII-lea pentru a deveni o grădină imperială, pe care sultanii otomani o admirau foarte mult; numele Dolmabahçe (Grădina plină) derivă din cuvintele turcești dolma, care înseamnă „umplut” și bahçe, care înseamnă „grădină”.


Tariful include:
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4****;
- 9 nopți de cazare cu mic dejun inclus;
- Servicii cu concept BB în hoteluri de 4* si 5* (cazare în hotel cu mic dejun);
- Mic dejun în hoteluri (zilele 2-10);
- Transport cu feribotul în Canakkale;
- Toate taxele de parcare.
Tariful nu include:
- 9 cine(opționale): 109 euro/persoană;
- PACHET PREMIUM(opțional): 150 euro/persoană (taxe de intrare la obiectivele turistice menționate+8 prânzuri+ microbuz pentru turul celor 7 lacuri+ telecabină în Acropole Pergamon+ taxe de intrare în parcul național în turul șapte lacuri);
- Seara turcească: 40 euro/persoană;
- Tur cu balonul cu aer cald: PREȚURI VARIABILE (funcție de perioadă);
- Spectacolul SEMA: 20 euro/persoană;
- Tur cu barca pe Bosfor: 30 euro/persoană;
- Bacșiș pentru șoferi și ghizi (opțional);
- Ghid turistic: 5 euro/zi/persoană.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.