2 zile 1 nopti
Republica Moldova
40
30
Republica Moldova – Mileștii Mici – Castelul Mimi
Prezentare
Prezentare
Circuit Republica Moldova – Mileștii Mici – Castelul Mimi.
Disponibil în următoarele perioade:
- 19– 20 Octombrie 2024
- 15– 16 Noiembrie 2024
- 23– 24 Noiembrie 2024
Detalii traseu
Republica Moldova – Mileștii Mici – Castelul Mimi
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 08:00), Pașcani (Hotel Central ora 06:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:00). Vom intra în Republica Moldova pe la Punctul de Trecere a Frontierei Albița și vom continua călătoria către Chișinau – Ialoveni. Prima oprire va fi la orașul subteran Mileștii Mici, supranumit “Imperiul vinurilor”. Aici putem opta pentru unul din programele cu vizită normală sau vizită cu degustare a 3 sortimente de vinuri și o gustare, acompaniați de muzică lăutărească și ambient plăcut, vom primi și o sticlă de vin cadou. Intrarea la Mileştii Mici este 900 MDL adica 240 lei (pentru vizitele din weekend și include vizitele subterane și o degustare de vinuri, platouri cu bruschete și alte alimente). Pachetul fară degustare este de 450 MDL adica 140 lei. In cursul săptămânii pachetele de vizită sunt 350 MDL respectiv 650 MDL. După-amiază, ne deplasăm în capitală unde vom vizita marile atracții turistice din Chișinău alături de ghidul local. Vom vizita Catedrala Nașterii Domnului, Arcul de Triumf, Piața Marii Adunări, Casa Guvernului, Monumentul lui Ștefan cel Mare, Parlamentul Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă, Aleea Clasicilor, Gara din Chișinău și spre final facem o vizită și la magazinul de desfacere Bucuria. În final, seara ne vom caza la Hotel Jumbo Chișinău clasificat 4 **** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus. Republica Moldova – Mileștii Mici – Castelul Mimi
Combinatul de vinuri de calitate Mileștii Mici este un producător de vin din Republica Moldova. Vinăria este cunoscută mai ales pentru cele peste 50 km de galerii subterane, transformate în depozite vinicole în localitatea omonimă, situată la 30 km sud de Chișinău. În august 2005 „Colecția de Aur” Mileștii Mici a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness că fiind cea mai mare colecție de vinuri din lume. Aici se păstrează vinuri cu o vechime de zeci de ani. Circa 2 milioane de butelii de vin se păstrează în colecție, vinurile comercializându-se atât în țara, cât și peste hotare.
Chișinău este capitala, cel mai mare oraș și centrul administrativ, teritorial, economic, științific și cultural al Republicii Moldova. Orașul este așezat la o margine a pantei de sud-est a Podișului Central al Moldovei, în zona de silvostepă, fiind străbătut de râul Bâc, un afluent de dreapta al Nistrului. Chișinău se află la o distanță de 448 km de București (România) și 471 km de Kiev (Ucraina), capitale ale statelor vecine. „Orașul din piatră albă” este sintagma cu care este supranumit Chișinăul. Respectivul supranume provine din abundența clădirilor construite din piatra albă de calcar. Orașul își are simbolistica proprie: stemă, drapel și imn. Drapelul simbolizează trecutul, prezentul şi viitorul comunităţii orăşeneşti.
Ziua 2
În cea de a 2-a zi, după servirea micului dejun vom avea timp la dispoziție pentru mici cumpărături, până în jurul orei 10:00 când ne vom îmbarca în autocar pentru a ne deplasa la următorul obiectiv turistic: Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, unde vom vizita un castel cu o istorie comună cu a României, un castel complet renovat și cu o colecție de vinuri impresionantă. Vizita la acest castel este aproximativ 350 MDL (100 lei RON). Continuăm deplasarea în cea de a 2-a zi cu o vizită la Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi și Mănăstirea Curchi, una din adevăratele opere de artă ale Republicii Moldova . Ne întoarcem către Chișinău unde opțional puteți servi o masă la unul din restaurantele renumite din Chișinău „La plăcinte”. În jur de ora 19:00 o să părăsim capitala Moldovei și ne îndreptăm către România. Estimăm sosirea în Iași în jurul orei 23:00 în cadrul celei de a 2-a zi, în funcţie de timpul de aşteptare în vamă. Republica Moldova – Mileștii Mici – Castelul Mimi.
Conacul familiei Mimi (mai nou, odată cu reconstrucția, conacul este denumit și Castelul Mimi este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Construcția conacului, inițiată din ordinul politicianului basarabean Constantin Mimi, a fost finisată în anul 1900. Arhitectură acestuia a fost preluată din practică franceză. Acest lucru s-a datorat faptului că Mimi studiase viticultură și vinificația la Montpellier. Se consideră că respectivul conac a fost primul „château” adevărat din Basarabia. Construit cu două etaje din beton armat (o noutate pe atunci), castelul era considerat un edificiu modern nu doar în ținutul Bender, ci în toată gubernie. Pivnița castelului avea o capacitate de 300.000 litri de vin, păstrat în poloboace.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hotel 4****
- Mic dejun inclus
- Ghid turistic inclus (doua zile ) .
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice si degustarea de vinuri de la Crama Milestii Mici .
- Prânz și cină
- Asigurare medicală
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 20 % reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.