7 zile 6 nopti
Israel
50
1
Pelerinaj în Israel – Plecare din Bucureşti
Prezentare
Prezentare
Detalii traseu
Pelerinaj Israel – Descopera Taramul Biblic – Plecare din Bucuresti
Ziua 1
Întâlnirea cu însoțitorul de grup va avea loc în Aeroportul București OTOPENI la ora – pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania Tarom. Decolarea va fi la ora –- din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora –. Cazarea va fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun si cina inclus, în Bethleem/Hebron.
Statul Israel este o republică parlamentară localizată în Orientul Mijlociu de-a lungul malului de est al Mării Mediterane. Se învecinează cu Libanul în nord, Siria în nord-est, Iordania și Cisiordania în est, Egipt și Fâșia Gaza la sud-vest și conține caracteristici din punct de vedere geografic diverse în suprafața sa relativ mică. Conform cu legislația israeliană, capitala țării este din anul 1949 orașul Ierusalim, dar aproape toate celelalte țări nu o recunosc ca atare, întreținând misiuni diplomatice la Tel Aviv.
Țara Sfântă / Pământul Sfânt este teritoriul în care au avut loc întâmplările biblice, așa cum sunt descrise de Tanakh sau Vechiul Testament, și din care unele sunt menționate și în Coran. Pentru unii autori biblici, teritoriul ar corespunde conceptului de „pământ al făgăduinței”, pentru alții se referă la toate locurile și evenimentele legate de poporul lui Israel.
Ziua 2
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).
Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazarea și cina vor fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, mic dejun si cina inclus, în Bethleem/Hebron. Laila tov! (Noapte bună!)
La răsărit de Betleem, la circa doi kilometri de centrul locuit, se găseşte Satul Păstorilor – Beit Sahur. După tradiţie, aici este locul în care îngerul le-a destăinuit păstorilor Naşterea Domnului (Luca 2, 8-15).
În anul 384, pelerina Egeria a văzut, într-o vale aproape de Betleem „o biserică ce se numeşte «La Păstori», cu o grădină mare înconjurată de un zid drept şi, de asemenea, cu o foarte frumoasă peşteră adăpostind un altar”. Iar Fericitul Ieronim identifică acest câmp cu locul unde „Iacob şi-a întins cortul”.
Ziua 3
Servim micul dejun și pornim spre Biserica Sf. Ioan Ioacob Hozevitul și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.
Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Mai târziu facem un popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.
Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Așezământul Românesc de la Ierihon. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leul său. Seara ne cazăm și cinăm la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, în Bethleem/Hebron, cazare cu mic dejun si cina inclus. Be’teavon! (Poftă bună!)
Marea Moartă este o mare continentală, singura ei sursă de alimentare fiind Răul Iordan, ale cărui ape le primește în partea nordică. Iordanul, cât și Marea Moartă, constituie granița naturală dintre Israel și Iordania. Numele acestei mări – Marea Moartă – este atribuit lui Ieronim, un scriitor de prin secolul al IV-lea. Mai înainte de acesta, marea se numea „Marea de Sare” sau „Marea de Asfalt”. Aristotel a scris despre valoarea terapeutică a apei sărate din mare. Românii își tratau anumite boli de piele în apele sărate ale Mării Moarte, numită de ei „Lacul de Asfalt”.
Ziua 4
În cea de a 4-a zi servim micul dejun și intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazarea și cina vor fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate în Bethleem/Hebron, cazare cu mic dejun si cina inclus.
Drumul Crucii sau Via Dolorosa este o rută aflată în Orașul Vechi din Ierusalim despre care tradiția creștină spune că este drumul pe care Iisus Hristos a umblat, purtând crucea, spre locul sau de răstignire. Traseul de la vestul Fortăreței Antonia, lângă „Poarta Leilor”, actualmente în Cartierul musulman, la nord de Muntele Templului, și până la Biserica Sfântului Mormânt, aflată în așa numitul Cartier creștin, acoperă o distanță de aproximativ 600 de metri și este un loc celebru de pelerinaj al creștinilor.
Cele 14 opriri:
1. Curtea casei lui Pilat din Pont. Judecata lui Isus si condamnarea la moarte
2. Pretoriul. Punerea crucii pe umeri și pornirea spre Golgota
3. Prima cădere sub povara crucii
4. Intȃlnirea cu mama sa
5. Simon Cirineanul ridică crucea, spre a-l ajuta
6. Intȃlnirea cu Veronica. Isus iși șterge fața cu o năframă
7. A doua cădere la pămȃnt
8. Intȃlnirea cu femeile ce se tȃnguiau
9. A treia cădere la pămȃnt
10. Dezbrăcarea sa pe Golgota
11. Baterea in cuie pe cruce
12. Răstignirea și moartea pe cruce
13. Coborȃrea de pe cruce
14. Punerea in mormȃnt.
Ziua 5
În cea de a 5-a zi vom servi micul dejun și pornim către Muntele Eleon la Ein Karem. Acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus, după care vom vizita Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazarea şi cina le vom lua la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate în Bethleem/Hebron, cazare cu mic dejun si cina inclus.
Muntele Înălțării Domnului la cer se ridică în partea de răsărit a Ierusalimului, la o depărtare de doi kilometri, și rămâne nemuritor în istoria Creștinismului, prin faptul că de pe vârful lui S-a înălțat Domnul de-a dreapta Tatălui întru slavă.
Înalt de peste 800 de metri, muntele se alătură celorlalți munți binecuvântați din Țara Sfântă: Muntele Sion, Muntele Moria, Muntele Tabor, Muntele Fericirilor și alții, care sunt legați de taina mântuirii neamului omenesc. Și pentru că este foarte prielnic creșterii măslinilor, fiind renumit încă din legea Veche prin grădinile sale de măslini și teascurile de untdelemn, a fost numit de sfinții evangheliști „Muntele Măslinilor”, iar în limba greacă „Muntele Eleon”.
Conform tradiţiei creştine, în Ein Karem s-a aflat casa Sfinţilor Zaharia şi Elisabeta, părinţii Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului Hristos. La Buna Vestire, Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului că şi Elisabeta, verişoara sa, a zămislit un fiu prin puterea lui Dumnezeu, pentru care nimic nu este cu neputinţă. Aflând vestea, Maica Domnului „s-a dus în grabă în ţinutul muntos, într-o cetate a seminţiei lui Iuda” şi a rămas împreună cu verişoara sa până la naşterea lui Ioan Botezătorul.
Ziua 6
Boker tov (Bună dimineața!) Servim micul dejun și ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.
Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. De aici vom merge la Biserica Sf. Petru, ce aduce aminte de repunerea în apostolat a lui Petru. Cazarea și cina vor fi la Hotel – 3 *** sau similar în funcție de disponibilitate, în Nazareth/ Tiberias, mic dejun si cina inclus.
Mănăstirea Schimbarea la Față, de pe Muntele Tabor, este o mănăstire greco-ortodoxă închinată acelui eveniment din viața Mântuitorului, prin care oamenilor li s-a arătat lumina necreată a lui Dumnezeu. Muntele Tabor este locul unde „Vechiul este acoperit de Nou, umanitatea de dumnezeire și Legea de Har”. Muntele Tabor este unul dintre principale Locuri Sfinte din Israel. Muntele Tabor – este un deal aflat în capătul estic al Văii Jezreel, ce se înălța până la altitudinea de puțin peste 500 de metri, în regiunea Galileea de Jos.
Ziua 7
Boker tov (Bună dimineața!) După micul dejun, în ultima zi a circuitului nostru ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane.
Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii. Ne îndreptăm spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).
La capătul a 7 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion.
Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București.
Decolare din Tel-Aviv la ora –, aterizare în București la ora –-. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)
Mănăstirea Stella Mariș din Haifa este un așezământ monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versanții Muntelui Carmel, din Israel. În secolul al XII-a, în timpul ocupării regiunii de către cruciați, grupuri religioase de ermiți au început să locuiască în peșterile din zonă, imitându-l pe Elijah, Profetul (Profetul Ilie). Puțin mai târziu (cândva între 1206 și 1214), liderul și starețul lor, Sfântul Brocard, a cerut patriarhului de la Ierusalim, Sfântul Albert, să ofere acelui grup niște orânduieli de viață.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Bilete de avion București – Tel Aviv – București,
- Taxe de aeroport,
- Bagaj de cală – 20 kg.,
- Autocar cu aer condișionat și sistem audio la destinație,
- 6 nopți de cazare la Hoteluri de 3***, cu mic dejun si cina inclus,
- Demipensiune ( 2 mese pe zi – conform programului),
- Toate intrările la obiectivele din program,
- Ghid vorbitor de limba română,
- Preot însoţitor din partea agenției care asigură asistența duhovnicească,
- Asistență turistică din partea agenției.
Pretul nu include
- Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi ( se achită obligatoriu către ghid în Israel),
- Excursiile opționale din program,
- Mesele de prânz,
- Cheltuieli personale,
- Asigurare medicală (obligatorie),
- Alte servicii decât cele menționate în program.
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Acte necesare:
- Pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane,
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează,
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului,
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
- Este necesar pașaport biometric, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din program pentru programele în țările din afara Spațiului European.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a adoua banchetă în ordinea achitării avansului.