8 zile 7 nopti
Israel, Iordania
50
1
Pelerinaj în Israel și Iordania – Plecare din Bucureşti
Prezentare
Prezentare
Detalii traseu
Pelerinaj Israel și Iordania – Descoperă Orientul Apropiat – Plecare din Bucuresti
Ziua 1
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora – pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania –. Decolare la ora 11.00 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.25.
Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne îndreptăm spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ne cazăm şi cinăm la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, mic dejun inclus, în Tiberias/Nazareth.
Grădinile Baha’i se împart în trei secțiuni: partea inferioară cu deschiderea spre Colonia germană; partea mijlocie cu grădinile din jurul Sanctuarului lui Bab, unde sunt ținute rămășitele profetului și partea superioară, lângă Promenada Louis și poarta principală de unde încep tururile. Distanța de la cea mai mică poartă de la Colonia germană pană la cea principală de sus este de un kilometru. Amenajate în trepte pe versantul nordic al muntelui Carmel, grădinile Baha’i sunt formate din 18 terase dispuse în 9 cercuri concentrice care înconjoară Templul Baha’i și care reprezintă cei 18 discipoli ai Profetului Bab.
Ziua 2
Boker tov (Bună dimineața!) Servim micul dejun și ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit
Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al
Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977.Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și
hrănirea a peste 5000 de oameni. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galileii, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazarea şi cina vor fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, în Amman, cazare cu mic dejun inclus.
În partea de nord a Israelului, în Galileea, se află orașul Nazaret situat la 131 de kilometri de Ierusalim, cu o semnificație istorică și religioasă. El deține secrete și lucruri neștiute de mulți oameni din lume. Dacă faptul că Iisus Hristos s-a născut la Nazaret este cunoscut, totuși nu mulți au cunoștință că numele așezării nu este menționat nicăieri în Vechiul Testament.
În ebraică, orașul are denumirea Nazaret, iar în arabă an-Nasira, însă el este un loc de pelerinaj pentru creștini de pe tot mapamondul. Nazaret este cunoscut la nivel global ca fiind orașul natal al lui Iisus Hristos, așa cum este descris în cele patru Evanghelii ale Noului Testament din Biblie.
Ziua 3
După micul dejun, ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii – Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de „must-visit”. Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.) Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Seara vom rămâne la aceeași cazare la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu cină și mic dejun incluse, în Amman.
Cea mai mare atracție turistică a Iordaniei este Petra un fost oraș antic, situat în partea de sud a Iordaniei la marginea deșertului arab. Orașul se întinde de-alungul poalelor Muntelui Hor, străbătând un lung defileu și întinzându-se apoi pe laterală estică a văii Arabah, cunoscută sub denumirea de „Wadi Arabă” – largă vale ce se întinde de la Marea Moartă și până la Golful Aqaba. Petra este una dintre cele mai de preț comori a arheologiei fiind un important vestigiu din perioada Regatului nabateean. Orașul este renumit pentru faptul că are numeroase structuri săpate direct în piatră roz fiind denumit și „Red Roșe”. În antichitate orașul Petra se numea „Rekem”, numele antic al orașului fiind asociat cu Muntele Seir, istoricul Eusebiu și Fericitul Ieronim menționează faptul că „Rekem” este numele nativ al orașului Petra care apare pentru prima dată menționat în manuscrisele de la Marea Moartă.
Ziua 4
Servim micul dejun și ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Vom continua călătoria noastră cu vizită pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte. Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvântarea în apele râului în care odinioara a fost botezat Iisus. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Seara ne cazăm şi cinăm la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, în Bethleem/Hebron, cazare cu mic dejun inclus.
Madaba este o combinație între viața de casă rurală și un punct fierbinte pentru turismul religios. Cunoscut sub numele de „Orașul Mozaicelor” Madaba este epicentrul cultural pentru mozaicurile bizantine și umayiene. La doar o mică distanță de vizitatorii Capitoliului se află la doar o aruncătură de piatră de monumentele sfinte ale iconografiei religioase. Deşi suntem într-o ţară preponderent musulmană, Madaba are cea mai mare comunitate creştină şi păstrează intens urmele vechiului oraş bizantin în biserici şi Parcul Arheologic.
Muntele Nebo este un munte înalt de 1.000 de metri, localizat la numai 10 kilometri nord-vest de Madaba, în Iordania, în partea nordică a Marii Negre. Aceasta este cea mai veche harta a Țării Sfinte, fiind lucrată sub forma unui impresionant mozaic din secolul al VI-lea. Potrivit tradiției iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței, spre Țara Sfântă, în care nu i-a fost îngăduit să pășească. Pe acest munte ar fi și murit marele profet Moise.
Ştiaţi că… Ierihon este cel mai vechi oraş din lume?
Acesta este considerat ca fiind cea mai veche aşezare urbană din lume, precum şi aşezarea cu primele fortificaţii din lume. Ierihon este o adevarată fortăreaţă naturală, fiind inconjurat de Muntele Nebo în partea de est, Munţii Centrali în partea de vest şi Marea Moartă în partea de sud.
Fortificaţiile excavate indică faptul că oraşul vechi a fost construit acum aproximativ 12.000 de ani, undeva spre sfârşitul perioadei mezolitice – 10000 i.d.Hr., fiind cunoscut ca a fost populat începând cu anul 9000 î.Hr. .
Ziua 5
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazarea și cina vor fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, în Bethleem/Hebron, cazare cu mic dejun inclus. Laila tov! (Noapte bună!)
Mănăstirea Sfântul Teodosie cel Mare, sfânt cunoscut și sub numele de „Începătorul vieții de obște”, este o mănăstire ortodoxă din apropierea cetății Betleem, fiind aflată pe drumul ce leagă Biserica Nașterea Domnului de Mănăstirea Sfântul Sava. Mănăstirea, întemeiată în anul 476, de către Sfântul Teodosie cel Mare, este așezată înspre est de localitatea Ubediyyeh, numită în vechime Cathismus, la o distanță de numai 12 kilometri est de Betleem.
Ziua 6
Boker tov (Bună dimineața!) După micul dejun intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazarea și cina vor fi la același Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate în Bethleem/Hebron, cazare cu mic dejun inclus.
Ierusalimul biblic a fost întemeiat cu circa două milenii înainte de Hristos. Prima atestare a străvechiului oraș datează din secolul XVI î.d.Hr., fiind menționat pe tăblițele de lut de la El-Amarna, sub numele de „Ura-salim”. El însă exista probabil de pe timpul lui Avraam, care se crede că s-a întâlnit aici cu Melchisedec, „regele Salemului” (adică al Ierusalimului, care înseamnă „Orașul Păcii”) (Facere 14, 18-20). Până la Hristos, Ierusalimul era capitala monoteismului iudaic, singurul popor care credea în adevăratul Dumnezeu. După Învierea Domnului și mai ales după ocuparea Locurilor Sfinte de către arabi (637), Ierusalimul devine capitala monoteismului mondial-creștin, iudaic și musulman.
În schimb, trebuie menționat că numele Nazaret nu apare în Vechiul Testament sau în literatura rabinică.
Ziua 7
După micul dejun vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit
mulţi ani Proorocul Ilie. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plangerii. Mergem spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vom vizia Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie”. Cazăm şi cinăm la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, în Bethleem/Hebron, hotel cu mic dejun inclus
Mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul din Puștiul Iudeii, numit și Wadi Kelt, este o mănăstire ortodoxă foarte veche, în care se păstrează Moaștele Sfântului Ioan Iacob de la Neamț, numit și „Hozevitul”. Mănăstirea se afla la o distanță de numai 20 de kilometri de Ierusalim, pe drumul ce se îndreaptă spre Ierihon. Din parcarea pentru autocare, microbuze mai mici pornesc pe un drum abrupt și pietruit, cale de mai bine de o oră, iar mai apoi, o îngustă poteca pornește spre poarta mânăstirii.
Ziua 8
Ultima zi a circuitului nostru o începem cu micul dejun și ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul
unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Continuam cu vizita la Manastirea Sf. Cruce. Numele mănăstirii este legat de o tradiție creștină, după care în acest loc a crescut copacul din care au facut romanii crucea pe care a fost răstignit Iisus.
La capătul a 8 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din –. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!) Decolare din – la ora –, aterizare în București la ora –.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport avion București – Tel Aviv – București,
- Taxe de aeroport,
- Bagaj de cală – 20 kg.,
- Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
- 7 nopţi cazare la hoteluri de 3 *** conform clasificării din Israel și Iordania,
- Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului),
- Taxe de intrare la obiectivele din program,
- Ghid vorbitor de limba română în Israel,
- Ghid vorbitor de limba română în Iordania,
- Preot însoţitor din partea agenției care asigură asistența duhovnicească,
- Asistență turistică din partea agenției.
Pretul nu include
- Tips în valoare de 5 Euro de persoană/zi ( se achită obligatoriu către ghid în Israel),
- Cheltuieli personale,
- Asigurare medicală,
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Acte necesare:
- Pașaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară.
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane,
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează,
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului,
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
- Este necesar pașaport biometric, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din program pentru programele în țările din afara Spațiului European.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a adoua banchetă în ordinea achitării avansului.