9 zile 7 nopti
Egypt
50
1
Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte
Prezentare
Prezentare
Detalii traseu
Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte – Plecare din Bucuresti
Ziua 1
Întâlnirea grupului va avea loc cu 3 ore înainte de plecare la aeroportul – din București. Decolarea din Bucuresti spre Cairo va fi la ora 00:45 cu compania –-, zborul –-. Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte
Orașul este cunoscut sub numele de „Mama lumii” sau „Orașul victoriei”. Ceea ce uimește cel mai tare la Cairo este amestecul de nou și vechi, de la perioada antică, la cea medievală și terminând cu cea modernă, de la oamenii de afaceri în costume, la localnici îmbrăcați în costume tradiționale. Clădirile sale istorice sunt ascunse privirii de cartiere aglomerate. Dar cu toate acestea este o destinație exotică ce nu lăsa loc vreunui dubiu în privința alegerii. Socul cultural face parte din experiența orașului Cairo si uneori asta poate fi obositor. Dar așa cum se spune in „O mie una povesti” – „Cel ce nu a văzut Cairo, nu a văzut lumea deloc.” Deși astăzi Cairo este capitala Egiptului și cel mai mare oraș, cu 18 milioane de locuitori, această poziție este relativ recentă în istoria egipteană. Orașul nici nu există când s-au construit piramidele de la Giză. Pe atunci, orașul Memphis, la 24km spre sud, era capitala faraonilor.
Ziua 2
Sosirea în aeroportul din Cairo va fi la ora 02:15 (ora locală este mai devreme cu o oră față de ora României). După zbor vom fi transferați la hotel în Cairo și vom avea timp pentru odihnă la hotel.
Dimineață servim micul dejun și începem calatoria noastră fascinantă cu vizită și închinare la bisericile vechiul Cairo, printre care și biserica Sf. Gheorghe Sf. Vah și Serghie, mai târziu vom merge la o fabrică de parfumuri. Ziua se încheie cu vizita la Muzeul de Egiptologie. Cazarea și cina vor fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus, în Cairo.
.Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte
Biserica, dedicată Sfântului Serghie, datează din secolul al IV-lea și are o structură specifică vechilor bazilici: o navă principală și două laterale, despărțite între ele de un număr total de 12 stâlpi. A fost construită deasupra unei grote în care au locuit temporar Maica Domnului, pruncul Iisus și Dreptul Iosif la întoarcerea lor din Egipt în Palestina. Sfântul Serghie a fost martirizat împreună cu Sfântul Vah în jurul anului 300. Aceștia erau înalți demnitari la curtea împăratului roman Maximian, dar au refuzat să se închine zeilor păgâni.
Muzeul din Cairo este structurat pe două etaje, bogăţia culturală a Egiptului Antic fiind reprezentată în nenumărate obiecte de artă care dezvăluie talentul excepţional al artizanilor din antichitate, unele vechi de cinci milenii.
La primul nivel se află o colecţie extinsă de lucrări la scară largă din piatră, inclusiv statui şi elemente arhitecturale, bucăţi mari de zid inscripţionate cu hieroglife, dar şi papirusuri, monede din aur, textile şi o colecţie enormă de sarcofage din lemn. Pelerinaj in Egipt .
Ziua 3
După micul dejun urmează să vizităm platoul Giza cu oprire la cele trei piramide ale lui Keops, Kephren, Mycerinus. Se continuă vizita cu Sfinxul din Giza. Părăsim Cairo și ne indreptăm spre Mănăstirea Sfântul Macarie (moaștele Sfântului Macarie Egiptean, Sfântul Macarie Alexandrinul, Sfântul Cetățean Macarie), mormântul și o parte din moaștele Sfântului Ioan cel Baptist. Mănăstirea Sfântul Paisie cel Mare (moaștele Sfântului Paisie cel Mare), Mănăstirea El Surian (pomul Sfântului Efrem Domn și părțile mai multor sfinte moaște), Mănăstirea El Paramous (moaștele Sfântului Maxim și Domety, Moise cel Negru și Sfântul Gheorghe). Seara plecăm spre Alexandria, unde ne vom caza și cina la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus. Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte
Piramida lui Keops – numită şi “Marea Piramidă din Giza”, este una din Cele 7 Minuni ale Lumii Antice. Deşi este cea mai veche minune, această piramidă egipteană este singura minune a lumii antice care s-a păstrat până în prezent. Construită în jurul anului 2.560 i.Hr., Piramida lui Keops a fost timp de peste 4.000 de ani cea mai înaltă construcţie din lume (mai exact, timp de 43 de secole, până când a fost construit Turnul Eiffel, în 1889).
Marele Sfinx de la Giza este unul din monumentele cele mai surprinzătoare ale Egiptului. Nu există date concrete în legătură cu anul construirii, dar se bănuiește că a fost construit în perioada faraonului Khafra, având trăsături asemanatoare cu înfățișarea acestuia.
Numele de Sfinx vine de la cuvântul grecesc sfingo care înseamnă „a strangula”, grecii l-au folosit pentru prima dată numind o creatură fabuloasă care avea capul unui om, corpul unui leu și aripi de pasăre şi care își strangula victimele. Pelerinaj in Egipt .
Ziua 4
Servim micul dejun și mergem să vizităm Catedralei Sf. Apostol si Evanghelist Marcu, unde sunt moaștele și Mormântul Sfântului, moaștele Martirilor din El Fayoum, Ep. Dioscor. Se continuă programul cu vizita la Catedrala Sf. Ecaterina. Oprire lângă Biblioteca din Alexandria, locul celebrului Far considerat una din cele 7 minuni ale lumii, Mănăstirea Sf. Mina cu moaștele Sf. Mina și ale papei Chiril. Ne deplasăm la Cairo și ne cazăm și cinăm la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, cazare cu mic dejun inclus, în Cairo. Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte
Mănăstirea Sfânta Ecaterinaeste un lăcaș de cult, astăzi greco-ortodox, în Sinai, în Egipt, fondat între 548 și 565 și este încă cea mai veche mănăstire creștină locuită. Mănăstirea este situată la picioarele Muntelui Sinai (Muntele lui Moise – Jebel Musa). A fost construită pe locul unde se crede că profetul Moise a văzut Rugul Aprins. Cu toate că este cunoscută sub numele de Sfânta Ecaterina, hramul mănăstirii este Schimbarea la Față. Uneori mai este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Rugului Aprins. Așezământul monahal Sfânta Ecaterina este, probabil, cea mai veche mănăstire creștină în care viața monastică nu a fost întreruptă, cu o istorie de 17 secole. Mănăstirea se află sub autoritatea Bisericii ortodoxe autocefale a Sinaiului și este înscrisă din 2002 în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pelerinaj in Egipt .
Ziua 5
Ne începem dimineața cu micul dejun și urmează vizitarea următoarelor mănăstiri: Mănăstirea El Mouharak (singura mănăstire binecuvântată de Pruncul Iisus, situată chiar în centrul Egiptului, după cuvântul Scripturii care spune: în mijlocul Egiptului să fie un altar al Domnului), Mănăstire Drunka (ultimul loc în care a locuit Sfânta Familie în timpul exilului din Egipt. Sunt adesea apariții ale Fecioarei Maria). Cazarea și cina vor fi la Hotel – , 3*** în Luxor sau similar în funcție de disponibilitate, mic dejun inclus. Pelerinaj în Egipt – Pe urmele familiei sfinte .Vac
Mănăstirea Fecioarei Maria din Durunka este una dintre atracțiile turistice importante din țara egipteană. Mii de vizitatori străini și egipteni îl vizitează pe tot parcursul anului pentru a afla unde s-a încheiat călătoria Sfintei Familii și a început călătoria de întoarcere. Fecioara s-a manifestat într-o formă luminoasă și încă mai apare din când în când în această sfântă mănăstire, unde oamenii găsesc liniște, mângâiere, pace și bucurie. Potrivit tradițiilor, Sfânta Familie și-a început călătoria înapoi în Palestina de la o dată străveche până în 2500 î.Hr. Istoricii cred că a fost ultima destinație vizitată de Sfânta Familie în călătoria lor prin Egipt. Mănăstirea a fost construită în jurul peșterii în care au stat. Capela rupestră a Fecioarei Maria datează din secolul I în cadrul sanctuarului. Pelerinaj in Egip.
Ziua 6
Servim micul dejun și dimineața în jur de ora 07:00 plecăm să vizităm monumentele antice de pe malul de vest al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor vechi de peste 3000 de ani, impresionantul Templu al Reginei Hatshepsut din Deir el Bahri, Colosul din Memnon – statui gigantice care păzeau cândva intrarea în templul templelor Amenhotep III de pe malul estic al Nilului – Templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra. Seara călătorim la Hurgada. Cazarea și cina vor fi la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, din Hurghada, mic dejun inclus.
După piramidele de la Giza, Valea Regilor este cu siguranță cel mai căutat și vizitat loc din Egipt datând din Antichitate. În Valea Regilor se află peste 60 de morminte unde au fost descoperite de-a lungul timpului mumiile și bogățiile faraonilor. Având în vedere că Luxorul oferă foarte multe repere istorice și locuri emblematice pentru istoria antică a Egiptului, într-una dintre cele 7 zile petrecute în acest oraș pe malul fluviului Nil am ajuns la Valea Regilor.
După înfrângerea hicsoşilor şi reunificarea Egiptului sub conducerea lui Ahmose I, regii thebani au început să construiască morminte sofisticate, care să le reflecte puterea.
.
Ziua 7
După micul dejun urmează vizitarea Mănăstirii Sfântul Paul – moaștele Sfântului Paul Teba și Mănăstirea Sfântului Antonie cel Mare – mormântul în care se odihnește Sfântul Antonie cel Mare. După amiază plecăm spre Ein Sokhna, unde ne cazăm și cinăm la Hotel – 3*** sau similar în funcție de disponibilitate, din Ein Sokhna, cazare cu mic dejun inclus.
Mănăstirea Sfântului Pavel Tebeul, cunoscut și ca Pavel Anahoretul, (Deir Anba Bulă) este o mănăstire a creștinilor ortodocși copți din Egiptul de Est, și este situată în munții din apropiere Mării Roșii. Aceasta se afla la o distanță de aproximativ 155 de kilometri distanță de Cairo. Mănăstirea mai este cunoscută și cu denumirea de „Mănăstirea Tigrilor”. Această denumire ce atrage atenția provine, probabil, de la austeritatea locului și de la „adâncul pustiei” în care a fost întemeiată această mănăstire.
Considerată cea mai veche mănăstire din lume, Mănăstirea Sfântului Antonie de la Marea Roşie a fost întemeiată după anul 356 de către ucenicii Sfântului Antonie cel Mare la poalele munţilor Al-Qalzam, în apropierea peşterii sfântului.
Deşi Sfântul Antonie a trăit în singurătate întreaga viaţă, ucenicii au format o comunitate. Ei locuiau în chilii separate, dar se întâlneau pentru a lua masa şi pentru a se ruga împreună.
Spre sfârşitul secolului al V-lea, pustnicii au început să-şi aşeze chiliile în jurul bisericii.
În secolele VI şi VII, Mănăstirea Sfântului Antonie a devenit adăpost pentru monahii de la mănăstirile din Sketis (Wadi El Natrun), retraşi din calea atacurilor beduinilor şi a berberilor. Între cei care au găsit adăpost aici a fost şi Sfântul Ioan Colov (cel Mic).
Ziua 8
Ne începem penultima zi a circuitului nostru cu micul dejun, după care ne întoarcem la Cairo. Ziua vom avea timp liber, iar seara vom face o frumoasă si relaxantă croazieră pe Nill.
Ne luăm rămas bun de la fascinantul Egipt prin participarea opțională la o croazieră pe Fluviul Nil unde se va putea servi cina și viziona un program artistic cu specific egiptean. (45 euro/pers.).
Cairo, capitala Egiptului, este cunoscut și sub denumirile de „Orașul Aglomerației”, „Orașul victoriei” sau „Orașul celor 100 de minarete”. Este un loc impresionant care pune la dispoziția turiștilor de toate vârstele și cu gusturi și dorințe diferite unele dintre cele mai îndrăgite obiective și atracții. Cairo este împărțit în orașul vechi și cel nou, iar cea mai mare suprafață a sa se află pe partea de est a Nilului.
Fluviul Nil, denumit adesea „darul Egiptului” sau „autostrada Africii”, oferind o rută navigabilă prin interiorul „continentului negru”, este una dintre cele mai vechi și mai importante resurse naturale.
Este cel mai lung fluviu din lume, străbate mai multe țări ca oricare alt fluviu și a permis dezvoltarea uneia dintre cele mai importante și mai influente civilizaţii din istoria omenirii. În același timp, importanța sa istorică, culturală și ecologică sunt de necontestat, Nilul fiind o adevărată comoară naturală nu doar a Africii, ci și a întregii lumi.
Ziua 9
În ultima zi a circuitului ne vom întoarce cu avionul din Cairo la Bucuresti.
Urmează transferul la aeroport și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Decolarea va fi la ora –-, și aterizarea în București la ora –.
.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport avion București – Cairo – București cu compania ---,
- Taxe de aeroport,
- Bagaj de cală – 20 kg.,
- 7 nopți cazare Hotel --- 3***, conform clasificării din Egipt,
- Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului) în prima zi se va începe cu mic dejun,
- Taxele de intrare la obiectivele din program,
- Taxele de viză (intrare în Egipt),
- Preot însoțitor din partea agenției care asigură asistența duhovnicească,
- Transport cu autocar cu aer condiționat, conform programului,
- Ghid vorbitor de limba română/engleză în Egipt,
- Asistență turistică din partea agenției.
Pretul nu include
- Tips în valoare de 45 euro de persoană ( se achită în Egipt, obligatoriu către însoțitorul de grup),
- Băuturile de la mesele de seară,
- Excursiile opționale din program,
- Cheltuieli personale,
- Asigurare medicală/storno,
- Alte servicii decât cele menționate în program.
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane,
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează,
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului,
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
- Este necesar pașaport biometric, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din program pentru programele în țările din afara Spațiului European.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a adoua banchetă în ordinea achitării avansului.