3 zile 2 nopti
Romania
40
30
Excursie în București
Prezentare
Prezentare
Excursie în București.
Se organizează în tot cursul anului, în funcție de solicitarea școlilor.
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar spre București se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Iași – Bacău – Buzău –București. Ne îndreptăm către București unde vom vizita primul obiectiv turistic și anume Muzeului Băncii Naționale a României. Ne continuăm călătoria si vom opri la al doilea obictiv unde vom vizita Muzeul Național al Satului, locul unde au fost aduse construcții de origine țărănești pentru a reflecta cultura și civilizația sătească din România. După vizitarea Muzeului Național al Satului, vom merge să ne cazăm la Hotel Ambiance 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.
Muzeul Băncii Naționale a României este un muzeu în subordinea băncii naționale din București. Monument istoric, Palatul Băncii Naționale a României a fost construit între 1884 și 1890, după proiectul arhitecților Cassien Bernard și Albert Galeron. În bancă sunt expuse seriile numismatice emise de Banca Națională a României, alte piese de importanță majoră, însemne bancare, precum și o galerie de portrete ale guvernatorilor băncii.
Muzeul Național al Satului este un muzeu etnografic în aer liber, care adăposteşte monumente de arhitectură tradiţională: gospodării, biserici, instalaţii ţărăneşti, ateliere meşteşugăreşti. De asemenea, muzeul deţine piese etnografice şi de artă populară reunite: port, ceramică, scoarţe, lemn, icoane pe lemn şi sticlă, obiceiuri, arhiva muzeologică cuprinde documente, fotografii negative pe sticlă şi celuloid, diapozitive, filme, înregistrări audio şi video. Ideea unui muzeu în aer liber în România se înfiripă încă din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În 1867 Alexandru Odobescu, eminent om de cultură, propune prezentarea, în cadrul Expoziţiei Universale de la Paris, într-un pavilion special amenajat, a unor monumente de arhitectură populară.
Ziua 2
Servim micul dejun și continuăm călătoria, vizitând marile atracții turistice ale Bucureștiului. Alături de ghidul local vom face un tur de oraș unde vom admira Catedrala Mântuirii Neamului, Arcul de Triumf și Teatrul Național, Patriarhia Română și Banca Națională a României. Plecăm de la aceste obiective turistice și ne îndreptăm către Parcul Kiseleff și Parcul Herăstrău. Bifăm și ultimele două atracții de pe lista noastră, acestea fiind Palatul Parlamentului și Muzeul Palatului Cotroceni. Pe seară vom vizita Centru Vechi și ne vom întoarce, pentru cazare, la Hotel Ambiance 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus.
Palatul Parlamentului din București, România (cunoscut înainte de revoluția din 1989 sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului]), măsoară 270 m pe 240 m, 84 m înălțime, și 92 m sub pământ realizat în spiritul arhitecturii realist socialiste. Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume, și cea mai grea clădire din lume. Clădirea Palatului Parlamentului este situată în partea centrală a Bucureștiului (sector 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului.
Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) a fost construit prin înlăturarea zonei mlăștinoase din jurul Lacului Herăstrău, iar arhitectul care a dat amploare acestui proiect a fost Nicolae Caranfil. Pentru amenajarea parcului, între anii 1936 și 1939, și-au unit forțele arhitecții Ernest Pinard, Friedrich Rebhuhn și Octav Doicescu.
Puțini știu că denumirea de „Herăstrău” vine chiar de la un gater, un fierăstrău mecanic, care era situat pe malul lacului, în dreptului podului.
Ziua 3
După micul dejun vizităm Muzeul “Grigore Antipa”, una dintre cele mai vechi instituții de cercetare a biodiversității, dar și una dintre cele mai cunoscute și apreciate “baze de date” prin colecțiile Muzeului, unele dintre ele, valori ale tezaurului mondial. Ne întoarcem la Iași, unde vom ajunge spre seară, în funcție de condițiile de trafic.
O vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” reprezintă o captivantă călătorie în timp și spațiu, menită să satisfacă setea de cunoaștere a vizitatorului și să contureze o mai bună percepție a universului în care trăim.
Muzeul Antipa contribuie activ la sensibilizarea publicului faţă de problemele legate de protecţia mediului, a speciilor şi a habitatelor, prin evenimentele, expozițiile temporare, atelierele și programele educaționale organizate în mod constant în cadrul instituției.
Expoziția permanentă a Muzeului Antipa este împărțită pe trei niveluri: demisolul, având ca tematică Biodiversitatea României, parterul cu tematica Fauna mondială și etajul, unde vizitatorii pot afla mai multe depre originea vieții, extraordinara diversitatea a insectelor și complexitatea speciei umane. În prezent, muzeul găzduiește cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate şi vertebrate (actuale şi fosile), provenind din România şi din diverse zone geografice.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hotel --- 3***, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Nu necesită ghid local
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
- Este necesar pașaport biometric, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din program pentru programele în țările din afara Spațiului European.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.