2 zile 1 nopti
Romania
40
30
Circuit turistic Transrarău
Prezentare
Prezentare
Circuit turistic Transrarău.
Disponibil în următoarele perioade:
- 14 – 15 Septembrie 2024
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Iași – Fălticeni – Suceava – Gura Humorului. Prima oprire o vom face in Fălticeni unde vom vizita Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”, singurul muzeu din țară cu tematică despre viața din mările și oceanele lumii. Următorul popas îl vom face în Suceava, unde vom vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, construită de către Pentru I Mușat și fortificată de către Ștefan cel Mare. Părăsim Suceava și ne îndreptăm către Marginea, unde vom vizita un atelier de ceramică neagră. Continuăm frumoasa călătorie către Sucevița unde vom vizita Mănăstirea Suceviței, iar după vizitarea acestui ultim obiectiv ne vom deplasa către cazare în Sucevița la Hotel Sofia 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.
Muzeul Apelor “Mihai Băcescu” deţine colecţii de arheologie, istorie, arme vechi, etnografie, carte veche, numismatică şi fotografii. Participând la numeroase expoziţii oceanice, descoperind numeroase specii de peşti şi crustacei, academicianul Mihai Băcescu a dăruit muzeului peste 720 de exponate.
Cetatea de Scaun a Sucevei, cea mai mare din spațiul extracarpatic, construită în perioada de glorie a Moldovei medievale, a intrat în istorie ca fiind necucerită vreodată. Deși construită în perioada domnitorului Petru I Mușat, Cetatea Suceava este pomenită în legătură cu numele lui Ștefan cel Mare, în perioada îndelungatei domnii a acestuia fiindu-i construite cele mai importante fortificații. Cetatea de Scaun a Sucevei făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman.
Mănăstirea Suceviţei este împrejmuită de ziduri groase, dându-i aspectul de fortificaţie. Adevărul e că, pentru comunitate, bisericile şi mănăstirile au jucat dintotdeauna un important rol protector în faţa duşmanilor. Fiind dictată de către Poartă, încă din timpul domniei lui Alexandru Lăpuşneanu, dărâmarea fortificaţiilor celor mai importante cetăţi, precum cea a Sucevei, moldovenii au găsit necesar întărirea incintelor mănăstireşti pentru retragerea în vremuri de restrişte. Pericolul nu era atât armata Sultanului, cât bandele de străini ce râvneau la bogăţiile ţării.
Ziua 2
Dimineața, după servirea micului dejun, ne îndreptăm către Pojorâta, cu un mic popas la Mănăstirea Moldovița. De la Pojorâta începem urcarea drumului alpin Transrarău către Cabana Rarău. Înainte de a merge spre casă vom face un popas și la Mănăstirea Voroneț. După-amiază ne întoarcem la Iași, unde vom ajunge spre seară în funcție de condițiile de trafic.
Șoseaua Transrarau este declarată a fi al treilea cel mai frumos drum alpin din România, după Transalpina și Transfăgărășanul. Aceasta traversează masivul Rarău și este una dintre drumurile situate la mare altitudine, care oferă peisaje ce îți vor tăia răsuflarea.
Drumul (DJ175B) are o lungime de 28 km și leagă satele Chiril (pe latura de sud) și Pojorâta (pe latura de nord), care traversează Munții Rarău și urcă până la o altitudine de 1.400 m deasupra nivelului. Șoseaua cuprinde kilometrii întregi de peisaje uimitoare. Acest drum turistic facilitează accesul la Cabana Rarău, precum și către celebrul monument al naturii, Pietrele Doamnei.
Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Bucovina, fiind inclusă în Patrimoniul UNESCO din România. Numită și “Capela Sixtină a Estului”, Mănăstirea Voroneț impresionează prin picturile sale cu totul deosebite. Mănăstirea Voroneț este considerată o perlă a Bucovinei și se află într-un minunat cadru natural, înconjurată de liniște și ziduri înalte și umbroase. Construită în satul Voroneț, mănăstirea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Mănăstirea Voroneț a fost ridicată pe locul unde se afla o biserică de lemn.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hotel 3***, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului,
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
- Este necesar pașaport biometric, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din program pentru programele în țările din afara Spațiului European.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.