9 zile 8 nopti
Bulgaria, Grecia
40
30
Circuit Grecia continentală și Insulele Corfu, Evia, Eghina
Prezentare
Prezentare
Circuit Grecia continentală și Insulele Corfu, Evia, Eghina.
Disponibil în următoarele perioade:
- 30 Iunie - 8 Iulie 2024
- 1 - 9 Septembrie 2024
- 10 - 18 Noiembrie 2024
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar spre Sofia se face din Municipiul Iași (din fața Palatului Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:30), pe traseul: Roman – Bacău – Adjud – Focșani – Buzău – Centura Bucureștiului – Vama spre Bulgaria prin Ruse – Sofia. Seara ne vom caza în Sofia, Bulgaria la The Moon Boutique Hotel 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus.
Turismul este un sector economic important al Bulgariei. Situată la răscrucea dintre Orient și Vest, Bulgaria a fost casa multor civilizații: traci, greci, romani, romani răsăriteni sau bizantini, slavi, bulgari și otomani. Țara este bogată în obiective turistice și artefacte istorice, împrăștiate printr-un teritoriu relativ mic și ușor accesibil. Bulgaria este cunoscută la nivel internațional pentru mănăstirile sale, stațiunile de pe litoral și de iarnă.
Sofia, capitala Bulgariei este oferă experiențe de neuitat celor care se aventurează să își petreacă aici câteva zile. Vei regăsi atât influențe orientale, cât și occidentale, deci orașul oferă o gamă largă de atracții, potrivite pentru toate gusturile.
Ziua 2
Dimineața vom servi micul dejun și în funcție de ora la care se traversează Bulgaria, vom face o oprire la Mănăstirea Rila, Bulgaria. În cursul zilei vom vizita și Mănăstirea Souroti, ne vom închina la mormântul Sf. Paisie Aghioritul, apoi vizităm oraşul Tesalonic și Catedrala Sfântul M. Mc. Dimitrie, unde găsim moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, ale Sfintei Anisia și ale Sfântului Grigore Kalavritul. Cazarea va fi la Hotel Byzantio 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), cazare cu mic dejun inclus, în Salonic.
Mănăstirea Rila, cunoscută mai bine ca Mănăstirea sf Ivan din Rila este cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria. Ea este situată în sud-vestul munților Rila, la 117 km sud de capitala Sofia în valea adâncă a râului Rilska la o altitudine de 1.147 m peste nivelul mării. Mănăstirea a fost botezată după fondatorul ei, pustnicul . Tradiția spune că fondatorul mănăstirii a fost pustnicul Sf. Ivan din Rila, al cărui nume îl poartă, în timpul domniei țarului Petru I (927-968). Pustnicul a locuit de fapt într-o peșteră fără vreo posesiune materială, nu departe de locul mănăstirii, iar complexul a fost construit de ucenicii săi, care au venit în munți să învețe de la el.
Manastirea Suroti este o mănăstire ortodoxă, cu obste de maici, fiind închinată Sfinților Ioan Teologul și Arsenie Capadocianul. Mănăstirea a fost fondată în anul 1967, iar începuturile sale sunt legate de Cuviosul Paisie Aghioritul, unul dintre cei mai iubiți părinți care au trăit pe Muntele Athos.
Ziua 3
Servim micul dejun și pornim spre mănăstirea Kato Xenia – locul păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului. Din Glifa vom lua ferryboat-ul către Agiokampos – Insula Evia unde vom merge către Mănăstirea Cuviosului David (moaştele Cuviosului David şi mormântul Părintelui Iacov Tsalikis) – Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul (moaştele Sf. Ioan Rusul) – Mănăstirea Makrimallis din Psachna (aici se află capul Sfântului Partenie din Lampsakos). Cazarea va fi la Hotel Lozenge 4**** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), în Atena, mic dejun inclus.
Numele Mănăstirii Kato Xenia, însemnând „Străina de Jos”, provine de la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Străina” ajunsă aici în mod miraculos. În locul unde Maica Domnului a binevoit să fie descoperită icoana, creştinii au ridicat o mănăstire. După o vreme, călugării au luat icoana Maicii Domnului şi s-au refugiat la Mănăstirea Panaghia Chisiotisa, care astăzi se numeşte Ano Xenia („Străina de Sus”).
Mănăstirea Maicii Domnului „Makrimallis” se află la 7 kilometri, Nord de localitatea Psachna şi în apropierea satului Makrimalli din Insula Evia – Grecia. În urmă cu 600 de ani, doi ciobani vedeau o lumină în timpul nopții, undeva sus, în zona unde se află astăzi mănăstirea. Urcând acolo, ciobanii au găsit icoana Maicii Domnului cu Pruncul în brațe și au dus-o în satul lor, dar noaptea icoana s-a întors la locul ei. Ciobanii au adus din nou icoana în sat, dar și în noaptea următoare icoana s-a întors în locul unde o găsiseră.
Ziua 4
Dupa micul dejun, ne deplasăm cu ferryboat-ul din Pireu, în Egina, spre Mănăstirea Sf. Treime pentru a ne închina la moaştele Sf. Nectarie, vizităm mormântul și chilia. Ne vom deplasa către portul Pireus de unde vom lua ferry către Insula Eghina (vizităm moaştele Sf. Nectarie Taumaturgul) – Mănăstirea Sfânta Ecaterina (cu părticele din moaștele Sf. Ecaterina și Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon). Ne vom reîntoarce în Atena unde vom face un tur al Atenei. În funcție de timp ne vom închina la moaștele Sf. Nicolae Planas, ocrotitorul celor căsătoriți și ale Sf. Arhid, vizităm și Catedrala Mitropolitană și Parlamentul.
Opțional: Complexul muzeal Akropole (cine dorește să viziteze interiorul complexului muzeal va trebui să achite taxa de intrare de 20 Euro/persoană). Cazarea va fi la Hotel Lozenge 4**** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), mic dejun inclus, în Atena.
Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina este cunoscută mai ales pentru păstrarea în măreața ei biserică a Moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Recent canonizat de către Biserica Ortodoxă a Greciei, Sfântul Nectarie a fost episcop de Pentapole și ctitor al Mănăstirii „Sfânta Treime” din insula Eghina. În insula Eghina se ajunge numai cu vaporul, care face curse zilnice. Odata ajunsi în insulă, la mănăstirea Sfântului Nectarie se poate ajunge cu mașina sau cu autobuzul, care pleacă din Eghina și ajunge în partea opusă a Muntelui Palaiochora.
Mănăstirea Sf. Ecaterina se află lângă mănăstirea Sf Nectarie. E în spatele ei. O bisericuță mică. De fapt 2 în aceeași incintă. Una dedicată Sf. Ecaterina și alta Sf Spiridon. Aici se află și icoana făcătoare de minuni și jumătate din papucul său stâng.
Atena este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor din Europa, inclusiv din România, dar și din alte colțuri ale lumii. Cu o istorie extrem de bogată, cu foarte multe relicve și vestigii care amintesc la tot pasul de evenimentele importante din trecut ce au dus la clădirea acestei frumoase națiuni, cu o bucătărie excelentă și cu oameni extrem de primitori, energici și frumoși, Atena nu ar trebui să lipsească de pe lista de călătorii. Numele Atena provine de la zeița cu același nume din mitologia greacă, care este asociată cu înțelepciunea, artizanatul și războiul și care ulterior a fost sincretizată cu zeița romană Minerva. Atena (n.n. –Αθήνα în greaca modernă) este o zonă urbană de coastă importantă în Marea Mediterană și este atât capitala, cât și cel mai mare oraș al Greciei. Orașul este străbătut de râul Kifissos care mai apoi se varsă în Golful Salonic și Faliro.
Acropola din Atena este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Grecia și din Europa. Este o structură impresionantă, cu o istorie ce datează din cele mai vechi timpuri.
Acropola din Atena este unul dintre cele mai faimoase situri arheologice antice din lume. Situată pe un deal de calcar deasupra Atenei, Acropola a fost locuită încă din timpuri preistorice. De-a lungul secolelor, Acropola a fost multe lucruri: o casă a regilor, o cetate, o casă mitică a zeilor, un centru religios și o atracție turistică. A rezistat bombardamentelor, cutremurelor masive și vandalismului, dar încă rămâne ca o amintire a istoriei bogate a Greciei. Astăzi, este un sit cultural al Patrimoniului Mondial UNESCO și găzduiește mai multe temple, dintre care cel mai faimos este Partenonul.
Ziua 5
După micul dejun, ne începem ziua cu vizitarea Mănăstirii Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihăniților de la Nea Makri pentru a ne închina la moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Grabnic Ajutător întru toate nevoile şi tămăduitor de cancer şi boli incurabile. Vom continua pelerinajul către Mănăstirea Sf. Patapie (moaştele Cuv. Patapie Tămăduitorul şi moaştele Sfintei Ipomoni), apoi continuăm pelerinajul spre Loutraki, vom opri pentru a vedea de aproape canalul Corint. Vom continua călătoria către orașul Patras, unde vom poposi în Catedrala Mitropolitană și ne vom închina la moaştele Sf. Ap. Andrei, mai exact capul Sf. Andrei şi Crucea pe care Sfântul a suferit martirajul. Vom continua călătoria către Igoumenitsa, unde ne vom și caza aproape de Igoumenitsa, in Syvota, la Hotel Elena Syvota 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), în Igoumenitza, hotel cu mic dejun inclus.
Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, în vechime cunoscută drept Mănăstirea Buna Vestire, este una dintre cele mai vizitate mănăstiri din Grecia. Mănăstirea se află în regiunea Atica, în localitatea Nea Makri, în partea nord-estică a peninsulei, la o distanță de numai 30 de kilometri în nordul Atenei, ea fiind deschisă zilnic, între orele 08.00-12.00 și 17.00-19.00. Mănăstirea Sfântului Efrem, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Atica, este totodată și cea mai mare mănăstire de pe Muntele Amomon. În vechime, mănăstirea era populată de o mulțime de călugări, mulți dintre ei fiind martirizați de către păgânii otomani, în vremea în care aceștia se străduiau să ocupe Grecia.
Ziua 6
În dimineața celei de a 6-a zi, servim micul dejun si plecăm de la cazare pentru a ajunge la timp pentru traversarea cu feribotul Igoumenitza către insula Corfu. Insula Corfu este a doua insulă ca mărime din Marea Ionică și cea mai nordică. Vizităm Biserica Sfântul Spiridon și ne închinăm la moaștele Sfântului Ierarh Spiridon și la moaștele Sfintei Împărătese Teodora în Catedrala Mitropolitană (adăpostește și părticele din moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia). Apoi avem timp liber pentru cumpărături. La ora 15.30 – 17.30 traversăm cu feribotul din insula Corfu spre Igoumenitza. Vom continua traseul către Kalambaka, iar cazarea va fi la Hotel Doupiani House 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), în Kalambaka, cazare cu mic dejun inclus.
Se spune despre Grecia că este una dintre puținele țări care ne dau «cheia către cunoasterea de sine». Fără nici o îndoială, se poate spune despre Corfu că este o insulă a cărei identitate multiculturală își are rădăcinile într-un trecut mitic ce forfotește de evenimente istorice. O simplă plimbare pe malul mării aproape te poate convinge că legenda cu privire la iubirea dintre nimfă și Poseidon este adevarata, pentru ca insula pare a fi un tărâm al zeilor.
Kalambaka este un oraș mic şi modern aproape de Meteora. Cel mai interesant aspect al orașului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte Meteora care încadrează partea de nord a orizontului. Kalambaka dispune de un număr suficient de locuri de cazare în hoteluri pentru vizitatorii Meteorei, iar strada principală este plină de magazine turistice, cafenele şi restaurante.
Cea mai înaltă stâncă, numită „Agia„, este punct de reper şi separă Kalambaka de Kastraki (2 km spre vest), iar drumul pavat duce către mănăstiri.
Ziua 7
Servim micul dejun și ne vom deplasa către Complexul Monastic de la Meteora, unde vom vizita 3 dintre Mănăstirile: Mănăstirea Marele Meteor, Mănăstirea Sf. Varlaam, Mănăstirea Sfintei Treimi, Mănăstirea Sf. Ștefan, Mănăstirea Roussanou, Mănăstirea Sf. Nicolas Anapafsas. Vom continua pelerinajul și în funcție de timp vom vizita Biserica Sf. Cuv. Paraschevi de pe valea Tembi și Mănăstirea Sf. Dionisie Olimpianul. Mănăstirea a fost ridicată la începutul secolului al 16-lea de Sf. Dionisie, o proeminentă personalitate ecleziastică, care a trăit ca un pustnic într-o peşteră din apropiere, cunoscută de atunci sub numele de Agio Spilaio (Peştera Sfântă). Timp de 400 de ani, mânăstirea a asigurat sprijin religios şi economic în această parte a Muntelui Olimp. Mănăstirea Sfântul Efrem Sirul (aici găsim mâna dreaptă a Sfântului Efrem Sirul). Cazarea va fi la Hotel Byzantio 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), în Salonic, cazare cu mic dejun inclus.
La Meteora veți simți cu adevărat “raiul suspendat” între cer și pământ și veți trăi din plin atmosfera mistică a Sărbătorilor de Paști. Mănăstirile de la Meteora sunt o destinație pentru vacanța de Paște și nu numai. Lângă satele Kalambaka și Kastraki, între munții Antihasion și Koziaka, se află Meteora, una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Pe lângă peisajele parcă desprinse din cărți de povești, mănăstirile de la Meteora au și o istorie interesantă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că pilonii de piatră s-au format în urmă cu aproximativ 60 milioane de ani, pe fundul unei mări, care s-a retras datorită mișcărilor tectonice.
Ziua 8
După micul dejun, vom pleca din Salonic către Sofia, Bulgaria. În drum spre Mănăstirea Rila ne vom închina la moaștele Sf. Ioan de Rila, făcătorul de minuni, și continuăm deplasarea către Sofia, Bulgaria, unde vom vedea Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, Muzeul Icoanelor din cadrul Catedralei Sfântul Alexandru Nevski din Sofia și Biserica Ortodoxă Română Sf. Treime din Sofia. Seara vom avea timp liber de plimbare și cumpărături (2 ore). Cazarea va fi la The Moon Boutique Hotel –- 3*** (sau similar în funcție de disponibilitatea momentului), în Sofia, Bulgaria, cazare cu mic dejun inclus.
Catedrala patriarhală „Sfântul Alexandru Nevski” a Bisericii Ortodoxe Bulgare a fost construită ca expresie de recunoştinţă pentru soldaţii (bulgari, români şi ruşi) căzuţi în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878, în urma căruia Bulgaria a obţinut independenţa faţă de Imperiul Otoman. Ca dimensiuni, este a doua biserică din Balcani și reprezintă, pentru bulgari, o comoară naţională ce împlineşte nobila idee de libertate naţională. Construcţia catedralei a început în 1904 şi s-a încheiat în 1912. Costurile finale s-au ridicat la 5,5 milioane de leva, dintre care 1,9 milioane au fost colectate în urma contribuţiei voluntare, restul cheltuielilor fiind suportate din bugetul de stat.
Ziua 9
În ultima zi a pelerinajului nostru vom servi micul dejun și ne vom continua traseul către casă, urmând să ajungem în Iași în cursul serii.
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare Hoteluri 3*** și 4****
- Mic dejun inclus
- Ghid însoțitor vorbitor de limba română
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Opțional 8 cine în valoare de 120 euro/persoană
- Taxă turistică hotelieră introdusă de statul Grec începând cu 1 ianuarie 2018. Taxa este de 0,75 Euro/noapte/persoană la cazare la hotel 3*, 1,5 euro/noapte/persoană la cazare de 4*. Taxa se plătește direct de turiști la hotelul unde sunt cazați
- Taxa de intrare la 3 mănăstiri din cadrul Complexului Monahal Meteora (taxa este de 4 euro/persoană/mănăstire)
- Ferryboat aproximativ 45 euro/persoană,Taxa de intrare în Complexul muzeal Akropole (20 euro/persoană)
- Supliment single
- Asigurare medicală
- Alte servicii decât cele menționate în program
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
- Se recomandă asigurare medicală și asigurare storno.
- Este necesar pașaport biometric, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii din program pentru programele în țările din afara Spațiului European.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.