6 zile 5 nopti
Romania
40
30
Cheile Sohodolului – Cascada Bigăr – Valea Oltului – Mănăstirea Prislop
Prezentare
Prezentare
Circuit Cheile Sohodolului, Cascada Bigăr, Valea Oltului, Mănăstirea Prislop.
Disponibil în următoarele perioade:
- 11 – 16 octombrie 2024
Detalii traseu
Ziua 1
Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași (din fața Palatul Culturii din Iași – înainte de bariera parcare, ora 06:00), Municipiul Roman (Agenția Aliseb Tours Roman Piața Gării ora 07:00), Pașcani (Hotel Central ora 07:30). Vom trece prin Pasul Oituz, situat in Carpatii Orientali, reprezinta o trecatoare montana strategica si pitoreasca, ce leaga Moldova de Transilvania. Aflat la o altitudine de aproximtiv 866 metri, pasul strabate Muntii Nemira, oferind pante impadurite si vai adanci.Prima oprire o vom face in Brasov, unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase din Romania. Orasul combina armonios traditia medievala cu dinamismul modern, fiind un important centru cultural, istoric si turistic. Vom vizita centrul vechi al orasului si ne vom bucura de atmosfera unica a orasului. De asemenea puteti servi masa de pranz aici. Urmatoarea oprire o vom face la Biserica rupestra de la Sinca Veche, cunoscuta si sub denumirea de “Templul Ursitelor”. Este un loc de pelerinaj, vizitat de numerosi turisti atrasi atat de frumusetea naturala a zonei, cat si de aura mistica a bisericii.Ultima oprire a zilei va fi la Manastirea Sambata de Sus, cunoscuta si sub numele de Manastirea Brancoveanu. Cazare in Sambata de Sus la Hotel 3***, mic dejun inclus. Cheile Sohodolului- Cascada Bigăr -Valea Oltului -Mănăstirea Prislop
Mănăstirea rupestră Șinca Veche este un vechi lăcaș de cult ce se află la Șinca Veche, în cotul format de Munții Făgăraș și Perisani, la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Făgăraș. Lăcașul de cult se găsește lângă comuna Șinca Veche, sub dealul Pleșu. Localitatea în sine se află în centrul țării la 30 de kilometri nord de Zărnești, între Cocoașa Persanilor la nord și podul peste pârâul Bungetu la vest.
Ziua 2
Dimineata, dupa servirea micului dejun, facem prima oprire la Manastirea Cozia, pentru vizita si inchinare. Fondata in sec al XVI-lea de catre voievodul Mircea cel Batran, manastirea este un simbol al artei si spiritualitatii ortodoxe romanesti. Ne continuam drumul tot pe traseu spiritual, si ne oprim la Manastirea Horezu. Manastirea a fost de-a lungul timpului un important centru monahal, atragand numerosi calugari si pelerini. In prezent, manastirea este locuita de o comunitate de maici care continua traditia rugaciunii si a slujbelor religioase. De aici ne indreptam spre Judetul Gorj si vom vizita Manastirea Polovragi. Manastirea este un loc de pelerinaj si reculegere, cunoscuta pentru arhitectura traditionala si pentru icoanele si frescele sale vechi. Urmatoarea oprire o vom face in Tragu Jiu unde vom admira Ansamblul Sculptural al lui Constantin Brancusi:Poarta Sarutului, Coloana Infinitului, Masa Tacerii etc. .Pe parcursul traseului vom face o pauza pentru a servi masa de pranz. Ultima oprire o vom face in Tismana unde vom vizita Manastirea Tismana. Aceasta manastirea este una dintre mai vechi si importante manastiri din Romania. Fondata in sec al XIV-lea, in jurul anului 1377, de catre voievodul Nicolae Alexandru Basarab. Dupa vizitarea manastirii ne vom indrepta spre Hotel 3***, mic dejun inclus.
Mănăstirea Horezu, renumita lavră domnească a familiei Brâncoveanu, se află așezată la poalele line ale Muntelui Căpățânii, la marginea satului Românii de Sus, localitate aflată la o distanță de aproximativ 50 de kilometri înspre vest de Râmnicu-Vâlcea, pe Drumul Național DN 67, în județul Vâlcea.Fiind considerată cea mai reprezentativă construcție în stil brâncovenesc din întreaga țară, Mănăstirea Hurezi este poate și cel mai mare ansamblu monahal din România.
Ziua 3
Dimineata, dupa servirea micului dejun, vom porni spre Schitul Cioclovina de Jos. Schitul este amplasat intr-o zona montana pitoreasca, pe versantul Muntilor Valcan, intr-o poiana retrasa si linistita.Accseul la schit este destul de dificil, ceea ce contribuie la izolarea si pacea de care se bucura cei care ajung aici. De aici ne vom indrepta spre Cheile Sohodolui. Aceasta zona se remarca prin stancile abrupte , peretii verticali care depasesc uneori 200 metri in inaltime si pesteri naturale. Zona gazduieste o varietate de specii de plante rare si animale protejate. Printre plantele rare se numara garofita alba, in timp ce fauna include specii precum vulturul de munte si vidra. Cazarea va fi in orasul Tismana Hotel 3***, mic dejun inclus.
Cheile Sohodolului se află la aprox. 20 km. de Târgu-Jiu, în munții Vâlcan, la limita nordică a județului Gorj, cu județul Hunedoara oferind cele mai impresionante peisaje carstice din România. Rezervația naturală este întinsă pe 350 ha. și reprezintă o zonă de chei săpate în calcare cretacice de pârâul Sohodol. În zona cheilor se pot întâlni forme diverse de relief, cu o floră și faună bogată specifică Carpaților Meridionali.
Ziua 4
Dupa servirea micului dejun, facem prima oprire la Baila Herculane. Ne indreptam dupa inspre Cheile Rudariei. Sunt o rezervatie naturala care se intinde pe aproximativ 25 hectare, protejata datorita peisajului natural deosebit si a importantei istorice si culturale. Morile de apa din Cheile Rudariei,sunt cunoscute sub numele de Complexul Mulinologic de la Rudaria. Aceste mori dateaza din perioada medievala, fiind mentionate pentru prima oara in documente din sec al XVII-lea. La apogeul lor, in sat functionau peste 50 de mori,dar in prezent au mai ramas doar 22, restaurate si functionale. De aici ne vom indrepta spre ultima atractie a zilei, Cascada Bigar. A fost una dintre cele mai spectaculoase cascade din Romania si chiar din lume , inainte de prabusirea sa partiala din 2021.Cascada era formata de apele izvorului Bigar, care se revarsau peste un con de tuf calcaros acoperit cu muschi. Chiar daca si-a pierdut o parte din aspectul original, ramane un simbol al frumusetii naturale din Romania si continua sa atraga turisti pentru farmecul sau si peisajele din zona. Cazarea va fi in orasul Resita Hotel 3***,mic dejun inclus.Cheile Sohodolului- Cascada Bigăr -Valea Oltului -Mănăstirea Prislop.
Staţiunea Băile Herculane este una dintre cele mai vechi băi termale de pe teritoriul României și din Europa. De-a lungul timpului a trecut prin mai multe momente de progres și regres, dar întotdeauna a găsit oportunitatea de a se reinventa. Atestată documentar pentru prima oară în anul 153 d.Ch., în perioada romană, aflate succesiv sub stăpânire maghiară, otomană și apoi austro-ungară, Băile Herculane cunosc o dezvoltare fără precedent în secolul al XIX-lea, când funcțiunii principale de centrul de tratament medical i se adaugă și funcțiuni culturale și de loisir.
Cascada Bigăr, monument al naturii, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume, ce impresionează prin forma sa. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete calcaros, de forma unui con, înalt de aproximativ 7-8 metri, acoperit integral de mușchi. Banatul montan oferă turistului locuri de vis, un spectacol impresionant al naturii, de aceea alegerea unei excursii în această zonă este perfectă. Cascada Bigăr se află pe Cheile Nerei în munţii Aninei, judeţul Caraş Severin.
Ziua 5
Dimineata, dupa micul dejun, ne indreptam spre Biserica Densus. Biserica „Sfântul Nicolae” este un lăcaș de cult in localitatea Densuș, județul Hunedoara, care a servit de-a lungul timpului cultului creștin ortodox, protestant și greco-catolic, fiind una dintre cele mai vechi biserici din România, datând din secolele XII-XIII, ridicată, se pare, pe ruinele unei construcții din secolul IV d.Hr. Ne continuam traseul spre Manastirea Prislop unde isi are mormantul parintele Arsenie Boca. Manastirea Prislop este un lacas incarcat de istorie si a fost declarata monument istoric. Bineinteles aici veti avea timp pentru a va inchina sau pentru a admira manastirea si imprejurimile acesteia. Pe parcursul traseului vom face o oprire pentru masa de pranz. Ne urcam in autocar si pornim spre Castelul Huniazilor(Hunedoara), la o distanta de 35 minute de Manastirea Prislop. Castelul Huanizilor, cunoscut si sub numele de Castelul Corvinilor sau Castelul Hunedoarei, este unul dintre cele mai spectaculoase si bine conservate castele medievale din Romania. Urmatoarea oprire o vom face la Alba Iulia, un oras important din punct de vedere istoric, deoarece aici s-a realizat Marea Unire a Romaniei la 1 decembrie 1918, imediat dupa Primul Razboi Mondial. Cazarea va fi in Alba Iulia la Hotel 3***, mic dejun inclus.Cheile Sohodolului- Cascada Bigăr -Valea Oltului -Mănăstirea Prislop
Biserica Sfântul Nicolae din Densuș se află în județul Hunedoara, la o distanță de aproape 10 kilometri față de orașul Hațeg, fiind cea mai veche biserică românească în care și astăzi au loc slujbe religioase. Datorită particularităților acesteia, biserica este cunoscută drept cel mai ciudat edificiu din Țara Hațegului. George Călinescu spunea despre aceasta că este „o biserică bizară, făcută din marmuri și coloane, culese de la Sarmizegetusa. Un mic stâlp din cei patru care susțin îngusta turlă e o stela romană purtând numele lui Longinus. E o marmură cu o inscripție elegantă, luminoasă, frumoasă precum o statuie.
Mănăstirea Prislop este una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din România, fiind un important loc de pelerinaj ortodox și rugăciune. Acest lucru se datorează și părintelui Arsenie Boca, numit și Sfântul Ardealului, datorită minunilor pe care acesta a reușit să le realizeze, atât în timpul vieții, cât și după moartea sa. Așezământul de la Prislop este situat în imediata apropiere a localității Silvașu de Sus, la aproximativ 30 de kilometri distanță de orașul Hunedoara și circa zece kilometri de orașul Hațeg.
Ziua 6
In ultima zi a traseului, dupa servirea micului dejun, vom vizita Manastirea Ramet si Manastirea Recea. Pe parcursul traseului vom face o oprire pentru a servi masa de pranz. Estimam sosirea in Iasi in jurul orei 22:00.
PROGRAMUL SE POATE ACHITA SI CU CARDURI DE VACANTA !
Informatii pret
Informatii pret
Pretul include
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4**** Top Luxury confort
- Cazare în Hotel 3***, cu mic dejun inclus
- Asistență turistică din partea agenției
Pretul nu include
- Intrările la obiectivele turistice
- Cheltuielile personale
- Alte servicii decât cele menționate în program
- Ghizi locali
Galerie foto
IMPORTANT
IMPORTANT
Pentru copiii 0-2 ani este gratuit, iar copiii 2-10 ani beneficiaza de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de 40 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează, Dacă grupul este sub 30 persoane, circuitul turistic se reprogramează.
- Agenția Aliseb Tours România poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.
- Politica de achitare-Programul se achita 30% odată cu înscrierea, diferența în rate sau total cel târziu cu 15 zile anterior plecării. Locurile în autocar se ocupă în funcție de data achitării programului.
Notă: Locurile în autocar se distribuie începând cu a doua banchetă în ordinea achitării avansului.