Ziua 1
Îmbarcare din Pașcani la ora 05:30 (locație: Casa de Cultură) sau vă mai puteți îmbarca din Roman la ora 06:45 (locație: Agenția Aliseb Tours – Piața Gării Roman) și din Iași la ora 07:00 (locație: Palatul Culturii). După efectuarea deplasării traseului Costuleni – Vama Leușeni, prima oprire din Republica Moldova va fi să vizităm Mănăstirea Hâncu.
Mănăstirea Hâncu este situată în codrii pe malul râului Cogilnic. Mănăstirea Hâncu a fost construită pe locul schitului de călugăriţe în anul 1678 de către marele stolnic Mihail Hâncu după dorinţa uneia dintre fiicele sale, care a intrat în călugărie cu numele Parascheva.
Tot în prima zi vom efectua o vizită în orașul subteran Mileştii Mici, supranumit Imperiul Vinurilor și o vizită la Castelul Mimi.
„Imperiul Vinurilor” este cunoscut mai ales pentru cele peste 200 km de galeri subterane, transformate în depozite vinicole în localitatea omonimă, situată la 30 km sud de Chișinău. Aceste galerii pot fi parcurse atât la pas, cât și cu transportul subteran.
„Colecţia de Aur” Mileştii Mici este, indiscutabil, cartea de vizită nu doar a Vinăriei, ci şi a Republicii Moldova, fiind recunoscută în anul 2005 de către Guinness World Records cea mai mare colecţie de vinuri din lume. Un loc absolut impresionant, care numără cca 1.5 mln sticle de vin şi se află la o adâncime de 80 metri sub pământ.
Intrarea la Mileştii Mici este 700 MDL adica 180 lei și include vizitele subterane și o degustare de vinuri, platouri cu bruschete și alte alimente. Pachetul fară degustare este de 350 MDL adica 100 lei.
Castelul Mimi este un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi (Republica Moldova), construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Vinăria dispune de cel mai mare parc de butoaie din Moldova, având actualmente în jur de 1000 de baricuri, preponderent din stejar francez, care sunt folosite în procesul de maturare.
Intrarea la Castelul Mimi este 170 lei și include vizita acestuia și o degustare de vinuri și platouri cu alimente. Pachetul fară degustare este de 90 lei.
Aveți inclus un ghid autorizat aproximativ 3 ore la vizitarea obiectivelor: Mileştii Mici şi Castelul Mimi.
După-amiază, vom vizita marile atracții turistice din Chișinău alături de ghidul local. Vom vizita Catedrala Nașterii Domnului, Arcul de Triumf, Piața Marii Adunări, Casa Guvernului, Monumentul lui Ștefan cel Mare, Parlamentul Republicii Moldova, Teatrul Național de Operă, Aleea Clasicilor, Gara din Chișinău și spre final facem o vizită și la magazinul de desfacere Bucuria.
În final, seara ne vom caza la Hotel Ambasador Chișinău clasificat 4 **** sau în similar funcție de disponibilitatea momentului.




Ziua 2
În a cea de-a 2 zi, după servirea micului dejun ne vom îmbarca în autocar pentru a ne deplasa la următorul obiectiv turistic: Mănăstirea Curchi (o veți putea vizita și disponibilitate timp de închinare).
Mănăstirea Curchi este o mănăstire de călugări din Republica Moldova, unul din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii basarabene. Ca ansamblu arhitectural s-a constituit în secolele XVIII – XIX.
Este compusă din cinci biserici, două clădiri cu chilii, stăreție, mai multe încăperi auxiliare, o livadă, un schit cu arhondaric aflat la 500 m de Mănăstire și un bazin de piatră. Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, construită în 1775 de către Iordache Curchi, este un exemplu de stil neobizantin, iar biserica „Sfântul Nicolae” (1808 – 1810) este construită în stilul clasicismului cu elemente de baroc. Tot ansamblul e înconjurat de un zid înalt de piatră.
Mănăstirea Curchi e așezată în județul Orhei pe valea apei Vaticiu, la o depărtare de 12 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău, capitala Republicii Moldova. Este situată în partea dreaptă a văii Vatici la poalele pădurii ce poartă denumirea de „Codru”, care în același timp este prelungirea codrilor Orheiului pe unde au trecut arcașii lui Ștefan cel Mare.
Ne îmbarcăm în autocar și continuăm deplasarea cu vizitarea Mănăstirilor rupestre din Orheiul Vechi (le veți putea vizita și disponibilitate timp de închinare).
Mănăstirile rupestre din Orheiul Vechi reprezintă un ansamblu de vestigii rupestre localizate în stâncile de calcar sarmațian de pe valea râului Răut, pe teritoriul Republicii Moldova în arealul localităților Trebujeni și Butuceni din raionul Orhei și Mașcăuți din raionul Criuleni.
Ansamblul cuprinde circa 350 de vestigii rupestre (dintre care în jur de 100 reprezintă încăperi săpate de mâna omului și restul formațiuni carstice) grupate în șase complexe. Două dintre acestea reprezintă mănăstiri bine delimitate, cu biserici subterane, galerii și chilii adiacente.
Complexe disponibile din Orheiul Vechi: Butuceni, Mănăstirea Peștera, Mănăstirea Butuceni, Mănăstirea pârcălabului Bosie, Cariera Trebujeni, Complexe rupestre izolate, Schitul pârcălabului AlbuMașcăuți, Schitul Peșterile Ciucului.
Ne întoarcem către Chișinău unde opțional puteți servi o masă la unul dinrestaurantele renumite din Chișinău „La plăcinte”. În jur de ora 17:00 o să părăsim capitala Moldovei și ne îndreptăm către România.
Spre drumul către România, o să facem o oprire ca să puteți vizita Mănăstirea Căpriana.
Mănăstirea Căpriana este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova, fiind întemeiată în anul 1429 și așezată într-o zona pitorească la o distanță de 40 de kilometri față de orașul Chișinău. Mănăstirea a fost folosită mult timp drept reședința de către mitropolitului Moldovei, iar între domnitorii care au ctitotit-o se numără și domnitorul Ștefan cel Mare.
Estimăm sosirea în România în jurul orei 23:00 în cadrul celei de a doua zi, în funcţie de timpul de aşteptare în vamă.




Tariful include:
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4****.
- Cazare hotel 4**** (Hotel Ambasador Chișinău sau similar în funcție de disponibilitatea momentului).
- Mic dejun.
- Asistență turistică din partea agenției.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice.
- Prânz și cină.
- Ghid turistic local aproximativ 15 lei/persoană/zi.
- Alte servicii decât cele menţionate în programul pelerinajului.
Important:
- Pentru copii 0-2 ani este gratuit, iar copii 2-10 ani beneficiază de 30% reducere, dacă sunt însoțiți de părinți sau bunici.
- Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.