PELERINAJ MORMÂNT PREOT ARSENIE BOCA CU MĂNĂSTIREA SÂMBĂTA DE SUS

ZIUA 1

Îmbarcare din Municipiul Pașcani sau locul de constituire al grupului( ora 6:30) deplasare prin Codrii Pașcanilor către Orașul Târgu Neamț, vizionare centru oraș Târgu Neamț – Poiana Largului – viaduct – Borsec ( popas aprox. 30min în stațiunea Apemin Borsec) – Toplița, unde se vizitează Mănăstirea SF Ilie.

Mănăstirea Toplița cu hramul Sf Prooroc Ilie a fost atestată documentar din 1928, modernizată ulterior în perioada democrației. Este situată la poalele Munților Călimani și a fost pictată de către Pictorul George Rusu renumit în pictura pastorală.Deplasarea continuă pe Malul Râului Mureș și Poalele Munților Călimani (Parcul National MuntiiCalimani ) către Reghin – Târgu Mureș- Recea.În localitatea Recea situată vis-à-vis de Aeroportul Internațional Târgu Mureșse vizitează Mănăstirea Recea.Acest așezământ monahal a fost modernizat în timpul Maicii Starețe Cristina Chichernea și Părintelui Ioan Iovan. Construcția este impresionantă prin fresca sa alcătuită în întregime din mosaic venețian. Pentru frescă au fost utilizate 23 t de mosaic ceea ce face caacest așezământ monahal să fie una din cele mai scumpe construcții mănăstirești.

Traseul continuă către Turda – Teiuș – Râmeți unde vom efectua o oprire la Mănăstirea Râmeți supranumită și Catedrala Munților Apuseni.Mănăstirea Râmeți este una din cele mai vechi așezăminte monahale datată din 1337 și cu o istorie extrem de zbuciumată. Astăzi alcătuită din construcții moderne așezate într-un peisaj montan impresionant ce găzduiește un muzeu în curtea interioară a mănăstirii.

În prima zi traseul continuă către Alba Iulia. Vom străbate aprox. 60 km din autostrada Sibiu- Deva până în Orașul Hațeg unde în jurul orei 21:00 ne vom caza. CAZARE în conditii de 3 *** , camere 3, 4 persoane cu baie proprie, tv și aer condiționat cazare. Opțional unitatea hotelieră are restaurant unde se poate servi cina, preț aproximatic 25lei / persoană.

ZIUA 2

Plecare de la unitatea de cazare în jurul orelor 8.30 dupa servirea micului dejun ,către Prislop la Mormântul Monahului Arsenie Boca, unde în funcție de nr. de pelerini din ziua respectivă vom putea determina ora de plecare. Timp la dispoziție a grupului pentru rugăciune, acatiste, cumpărături de icoane și suveniruri.

Mănăstirea Prislop datează din a doua jumătate a secolului XIV și a fost refăcută din temelii în anul 1564. Preotul Arsenie Boca a reorganizat și pictat Mănăstirea fiind considerat al treilea ctitor al Mănăstirii. În anul 1959 o rânduire comunistă la acea vreme a închis Mănăstirea până în anul 1976. În prezent în Biserica Mănăstirii se află icoane pictate de Părintele Arsenie Boca.În cea de-a doua zi după încheierea vizitei la Mănăstirea Prislop ne vom deplasa în Orașul Simeria , autostradă până la Sibiu apoi Țara Făgărașului cu un popas la Restaurantul Bradul ( timp la dipoziție a grupului aprox. o oră pentru cafea, suveniruri, toilete).Următoarea oprire se va face la Complexul turistic și mănăstiresc de la Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus supranumită Mănăstirea Brâncoveanu este una dintre cele mai importante mănăstiri din Ardeal, amplasată la poalele Munților Făgăraș într-un cadru montan extrem de frumos. Această Mănăstire a fost stărețită între anii 1940-1944 de către Ierarhul Arsenie Boca.În funcție de timpul rămas la dispoziție membrii grupului se vor putea deplasa pe jos la Izvorul și Chilia Preotului Arsenie Boca.În jurul orelor 19:00 îmbarcarea pentru retur.Deplasarea se va face către Făgăraș – Brașov – Onești prin Pasul Oituz cu oprire la Restaurantul Poiana Sărată- Măgura – Bacău –Roman – Localitatea de reședință în jurul orelor 00:30 – 1:00 a celei de-a treia zi.

NOTĂ:

Conform normelor privind transporturile rutiere în cazul în care din motive fortuite apar defecțiuni la autocar, defecțiuni ce ar pune în pericol deplasarea în continuare, autocarul va fi înlocuit în termen de 24h.

Traseul include transport cu autocarul, cazare , , toate incluse în prețul de 220 lei/persoană pentru grup de minim 50 persoane . Cazarea se face în unități hoteliere, în camere de 3 și 4 persoane, camere dotate cu băi, tv și aer condiționat. Pe tot parcursul traseului pelerinii vor fi însoțiți de minim un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Autocarele sunt dotate cu tv, dvd, instalație de climatizare , toilete, mini bar, internet wi-fi, scaune confort line cu distanță mare între ele și reglabile multidirecțional.

TOP