Ziua 1
Îmbarcare din Municipiul Pașcani sau locul de constituire al grupului (ora 6:30), deplasare prin Codrii Pașcanilor către Orașul Târgu Neamț, vizionare centru oraș Târgu Neamț – Poiana Largului – Viaduct – Durău (popas aprox. 30 min în zona stațiunii Durău) – Borsec – Toplița. Traseul străbate Parcul Național Munții Călimani și Munții Gurghiului, din partea Carpaților Orientali.
Traseul în prima zi continuă către Reghin și Târgu Mureș, cu vizionarea centrului Municipiului Târgu Mureș, Palatul Culturii și oprire în localitatea Recea la Mănăstirea Recea (vizită aproximativ o oră). Deplasarea continuă către Muntii Apuseni și Manastirea Rameț.
Mănăstirea Recea, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, este cea mai mare mănăstire din județul Mureș, construită în anul 1995, situată pe DE 60 la un kilometru de Aeroportul Internațional Târgu Mureș. Mănăstirea de la Recea a luat ființă în anul 1991, arhitectură ansamblului monahal fiind una tipic românească. Obștea de maici care însuflețește mănăstirea se nevoiesc întru toate spre a urmă sfinților, dând astăzi o puternică mărturie creștină în spațiul românesc. Începuturile mănăstirii stau în strânsă legătură cu ostenelile și rugăciunile maicii starețe Stavrofora Cristina.
După vizitarea acestui obiectiv, traseul continuă Luduș, Turda, cu oprire la Mănăstirea Dumbravă. (vizită, aproximativ o oră).
Mănăstirea Dumbravă, situată la 55 de kilometri de Alba Iulia a fost ridicată în numai un an şi jumătate şi rivalizează cu cele mai celebre aşezăminte de acest fel din ţară. Părintele Teodor Crişan, ocrotitorul locaşului, a reuşit această performanţă cu sprijinul financiar al jucătorilor din echipa naţională de fotbal a României. În prezent, mănăstirea este ”casă” pentru copii orfani, bătrâni şi chiar mame care au nevoie de ajutor. Este supranumită raiul de la Mănăstirea Dumbravă.
Aproximativ ora 18:00, grupul va face oprirea în Cetatea Alba Iulia, pentru a vizita cetatea, Catedrala Încoronării, Piața Centrală, Sala Unirii și Muzeul Unirii.
Seara, aproximativ ora 20:00, cazare în Orașul Alba Iulia sau Hațeg (funcție de disponibilitatea momentului), hotel sau pensiune 3 ***.


Ziua 2
Mic dejun. Îmbarcare în autocar și ne deplasăm spre Silvaşu de Sus (judeţul Hunedoara) pentru a vizita Mănăstirea Prislop. (se staţionează până în jurul prânzului). Aproximativ ora 12, îmbarcare în autocar și deplasare Simeria-Sibiu -Sâmbăta de Sus, unde vizităm Complexul Mănăstiresc Sâmbăta de Sus -Mănăstirea Brâncovenilor .
Mănăstirea Prislop, situată în depresiunea Haţeg, la 640 m altitudine, a fost construită în anul 1405, iar în secolul XX stareţ al mănăstirii a fost Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului. Pelerinaj Monah Arsenie Boca
În spaţiul originar şi încărcat de istorie al poporului nostru – Țara Hațegului, Sfântul Nicodim a ctitorit Mănăstirea Prislop, la 13 km de Haţeg. Conform Wikipedia, ”în secolul al XVII-lea a fost întemeiată la Prislop școala de învățătură bisericească pentru tinerii care urmau să devină preoți la sate. În anul 1585 egumenul Ioan ajunge mitropolit la Bălgrad (Albă Iulia), iar Teofil devine în 1615 episcop la Văd. Aici în secolul XVII viețuiește Sfântul Ioan de la Prislop. În secolul al XVIII-lea a fost mănăstire greco-catolică. A primit un ultim veșmânt de frescă sub semnătura lui Simion din Pitești. Din acesta se conservă doar câteva fragmente. A fost adânc implicată în frământările religioase ale secolului al XVIII-lea, dintre greco-catolici și ortodocși. În secolul al XIX-lea era aproape pustie și administrată de preoți de mir.
Aproximativ ora 12.00 părăsim Țară Hațegului, pentru a ne îndrepta către autostrada Deva Sibiu, către Munții Făgăraș, cu o oprire la Compexul mănăstiresc de la Sâmbătă de sus.
Mănăstirea Sâmbăta, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări.
Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Aflat pe valea râului Sâmbăta, la poalele Munţilor Făgăraş, la o altitudine de peste 600 m, Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus este renumită că loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt lacaş.
Aproximativ ora 18:00, părăsim așezământul monahal, pentru a ne deplasa pe traseul Făgăraș, Brașov – Onești – Bacău, către domiciliu. (opriri pentru masă, etc.) Estimăm încheierea pelerinajului aproximativ ora 23:00


Tariful include:
- Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
- Cazare – o noapte în hoteluri/pensiune 3***, camere cu 2-3 paturi (la cerere single supli pret 70 lei ), baie proprie, tv;
- Un mic dejun;
- Asistenţă turistică din partea agenţiei.
- GRATIS, asigurare storno, asigurare pasageri si bagaje.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice și opționale;
- Ghid local;
- Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 30 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice din program, fără a afecta structura excursiei.
PROGRAM ALISEB TOURS ROMANIA