Pelerinaj Maramures 2 Zile

ZIUA 1

Îmbarcare Pașcani (ora 06:30) sau de la locul de constituire al grupului, deplasare prin Codrii Pașcanilor către Gura Humorului cu vizionarea centrului Gura Humorului- Vatra Dornei – Dorna Arini: La Dorna Arini vom vizita Mănăstirea Dorna Arini care este o ctitorie a ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.Așezământul monahal a fost construit în chiar satul natal al Ierarhului pe locul casei părintești. Ansamblul manastiresc ridicat în întregime din lemn cuprinde o biserică, arhondaric, chilii și o renumită bază de tratament . Clopotnița – cu înălțime de 60m are 24 de clopote, cel mai mare atingând greutatea de 5t. Complexul mănăstiresc este impresionant construit în stil maramureșean și a fost sfințit la data de 20 Octombrie 2004 de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului și PF Teoctist.

Deplasare către Iacobeni prin Bucovina de Nord- Cârlibaba, drum de munte cu un peisaj mirific- Pasul montan Prislop cu oprire pe vârful Alpina. Vizitare Mănăstirea Prislop loc de unde se poate viziona bazinul carpatic, un loc plin de tradiție și istorie. Coborâre către Bazinul Borșa cu vizionarea Stațiunii Borșa, iar la cererea grupului opțional se poate vizita Cascada Cailor și o plimbare cu telescaunul. Continuarea circuitului se face către Moisei – vizitarea Monumentului Eroilor de la Moisei ce reprezintă un omagiucelor 29 de bărbați români uciși de trupele maghiare la 14 Octombrie 1944, pentru că s-au opus ocupației maghiare.

Deplasare în continuare pe Vadul Izei (pitoresc maramureșean ) cu oprire la Complexul Mănăstiresc de la Bârsana. Mănăstirea Bârsana atestată documentar la 1926 este o veche vatră monahală și reședința ultimului episcop maramureșean Gavriil de Bârsana. În incinta acestui complex mănăstiresc renumit prin arhitectura și naturalețea sa, funcționează 2 ateliere de pictură și de țesătorie. Deplasarea în prima zi continuă până în localitatea Săpânța unde se viziteaza Cimitirul Vesel.

În aceeași localitate Săpânța se vizitează Mănăstirea Peri Maramureșului ( Mănăstirea Peri este cea mai înaltă cladire din lemn din Europa – monument UNESCO )- deplasarea de la strada principală se face pe jos aprox. 800m .CAZARE în localitatea Oncești la Pensiune în conditii de 3 *** cu mic dejun inclus. Opțional contra sumei de 30 lei se poate servi cina, ce include o bogată și tradițională masă maramureșeană ( afinată, palincă, ciorbă, boț și tochitută)

ZIUA 2

Plecare de la locul de cazare (ora 08:30) către Sighetul Marmației – Tărgul Lăpuș – Satul Rohia. Urcare cu autocarul până în fața mănăstirii la o altitudine de aprox. 1500m. Mănăstirea SF Ana Rohia contruită în anul 1923 este ctitoria preotului Nicolae Gherman ridicată în memoria fiicei sale Anuța

La Mănăstirea Rohia se află mormântul Parintelui Steihardt ( cărturar român și unul din dezvoltatorii picturii pastorale). Deplasare din nou prin Târgul Lăpuș către Dej- Gherla – Vizitarea Mănăstirii de la Nicula

Mănăstirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Aici se află Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnuliu pictată în anul 1681, de renumitul pictor Luca din Iclod.Plecare de la Mănăstirea Nicula în jurul orelor 19:00, cu retur către Bistrița- cu vizionarea Centrului Mun. Bistrița- Pasul Tihuța ( popas la Castelul Dracula ) – Vatra Dornei- Gura Humorului – Localitatea de reședință în intervalul orar 00:30 – 1:30 în cea de-a treia zi.

NOTĂ:

Conform normelor privind transporturile rutiere în cazul în care din motive fortuite apar defecțiuni la autocar, defecțiuni ce ar pune în pericol deplasarea în continuare, autocarul va fi înlocuit în termen de 24h. Traseul include transport cu autocarul, cazare , un mic dejun , toate incluse la prețul de 220 lei/persoană pentru grup de minim 45 persoane . Cazarea se face în unități hoteliere, în camere de 3 și 4 persoane, camere dotate cu băi, tv și aer condiționat. Pe tot parcursul traseului pelerinii vor fi însoțiți de minim un preot din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Autocarele sunt dotate cu tv, dvd, instalație de climatizare , toilete, mini bar, internet wi-fi, scaune confort line cu distanță mare între ele și reglabile multidirecțional.

TOP