Ziua 1
Îmbarcare din Municipiul Pașcani Hotel Central (sau locul de constituire al grupului, ora 6:00).
Roman – Bacău – Mărășești (vizitarea Monumentul istoric ”Mausoleul Eroilor 1916-1919” Mărășești).
Mausoleul de la Mărășești este un monument istoric dedicat eroilor Primului Război Mondial, fiind ridicat din inițiativa „Societății Ortodoxe a Femeilor Române”, pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români. Actualmente mausoleul adăpostește rămășițele a 5073 de soldați și ofițeri, în 154 de cripte individuale și 9 cripte comune de pe 18 culoare.
Deplasarea continuă către Focșani – Râmnicu Sărat (vizitarea Complexului Brâncovenesc de la Râmnicu Sărat).
Complexul brâncovenesc din municipiul Râmnicu Sărat conservă cinci secole de zbuciumată istorie, cu suișuri și coborâșuri, culminând cu construcția Palatului brâncovenesc și ridicarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, pictată în foiță de aur de celebrul zugrav Pârvu Mutu. Prin bogăția sa decorativă cu dantelă de piatră, este unul din monumentele definitorii pentru stilul arhitectural numit brâncovenesc. Fiind alcătuit dintr-o mănăstire și o curte administrativă, începute în timpul lui Constantin Brâncoveanu, dar completate timp de mai multe secole. Biserica are hramul Adormirea Maicii Domnului, iar mănăstirea și curtea domnească, fortificate, au fost ridicate drept citadelă a micii cetăți de vamă care era Râmnicu Sărat la granița cu Moldova.
Traseul continuă către Ploiești – Târgoviște, cu o scurtă oprire la Mănăstirea Ghighiu, Ploiești (vizitare Muzeul Ceasului – Nicolaie Simache).
În prima zi, în jurul orei 20:00 ne vom caza în orașul Târgoviște la Hotel Dâmbovița 3 *** (sau similar un alt hotel, funcție de gradul de ocupare).
CAZARE în condiții de 3 *** , camere 2-3 persoane cu baie proprie, TV și aer condiționat mic dejun inclus. Opțional unitatea hotelieră are restaurant unde se poate servi cina.


Ziua 2
După micul dejun, îmbarcare în autocar, tur de oraș cu autocarul, cu punctarea principalelor obiective, zona centrală, Cetatea Târgoviște și Turnul Chindiei. Deplasarea continuă către Mănăstirea Dealul (vizităm această mănăstire).
Printre monumentele de seamă ale patriei noastre, la loc de cinste se află şi biserica Mănăstirii Dealu, împreună cu întregul ansamblu arhitectural restaurat cu mai bine de cincizeci de ani în urmă. Ea îmbogăţeşte patrimoniul cultural românesc, numărându-se printre cele mai vechi ctitorii domneşti, suferind puţine modificări de-a lungul timpului. Se spune că mănăstirea a fost intemeiată iniţial de către Mircea cel Bătrân, însă Radu cel Mare este cel care a ctitorit-o în anul 1500. Biserica Sf. Nicolae, singurul corp arhitectural care s-a păstrat din vechiul ansamblu, este unul din cele mai importante monumente ale evului mediu din Ţara Românească.
Traseul continuă către Pitești – Râmnicu Vâlcea (oprire în Stațiunea Călimănești Căciulata, pentru a admira masivul Cozia) – Horezu (oprire magazinele de ceramică de Horezu) – Baia de Fier (vizităm în masivul Parâng, Peștera Muierii).
Una dintre cele mai frumoase și mai interesante peșteri din țară noastră ”PEȘTERA MUIERILOR”, din Baia de Fier, s-a format sub acțiunea lentă, dar de lungă durata a apei asupra rocilor calcaroase în urmă cu 125-1258 mil. ani. Se întâlnesc impresionante forme ale reliefului carstic În Cupola altarului, care este înaltă de 17 metri se află și azi o impresionantă colonie de lilieci.
Denumirea Peșterii Muierilor (regionalismul ”muiere” înseamnă ”femeie căsătorită”) vine din timpuri străvechi, potrivit legendelor. Unele dintre acestea susțin că în timpul războaielor cu năvălitorii locurilor, pe când bărbații plecau la lupte, în această peșteră se adăposteau femeile cu copii și bătrânii.
În prima zi traseul continuă către Târgu Jiu, unde vom vizita Ansamblul Sculptural Constantin Brâncuși (Poarta Sărutului, Masă Tăcerii, Coloana Infinitului), iar în jurul orei 21:00 ne vom caza.
CAZARE în condiții de 3 *** , camere 2-3, persoane cu baie proprie, TV și aer condiționat mic dejun inclus. Opțional, unitatea hotelieră are restaurant unde se poate servi cina.



Ziua 3
Ora 07:00 mic dejun. După micul dejun, vom părăsi Târgu Jiu, către Munții Apuseni, la cel mai vechi așezământ monahal din România, respectiv Mănăstirea Tismana.
Deplasarea în prima zi continuă către Drobeta Turnu Severin – Eselnița – Orșova (croazieră pe Dunăre, Cazanele mici, Cazanele mari, Tabula Traiana, Statuia lui Decebal, prezentare ghid).
Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați, au o lungime de circa 9 km. În această zonă Dunărea străbate cea mai îngustă și mai grădinoasă zonă a Defileului Dunării, Cazanele Mari fiind despărțite de Cazanele Mici de către bazinetul Dubova. Fluviul este mărginit de pereți verticali, stâncoși. În sectorul Cazanelor, viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.
Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) și Veliki Strbac (Serbia). La baza peretelui de calcar ce flanchează această porțiune a Cazanelor Mari există două cavități: peșterile Gură Ponicovei și Veterani. Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind poziționate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia) Cazanele Dunării și masivele Ciucarul Mare / Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier. Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stâncă, chipul lui Decebal, statuia lui Decebal având dimensiunile 55 m – înălțime și 25 m – lățime.
Vizionare în timpul croazierei Mănăstirea Mraconia. După încheierea croazierei pe Dunăre, aproximativ 3-4 ore, vizităm Mănăstirea Sfânta Ana de la Orșova.
Mănăstirea Sfânta Ana este situată în orașul Orșova pe defileul Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră. Ea este așezată pe coamă Dealului Moșului, care domină orașul Orșova. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.
CAZARE Hotel Traian (sau similar) în condiții de 3 ***, camere 2, 3, 4 persoane cu baie proprie, TV și aer condiționat, mic dejun inclus. Opțional cameră single (diferența neinclusă în prețul circuitului turistic).


Ziua 4
Mic dejun. În cea de a IV-a zi ne vom deplasa către Băile Herculane, Valea Cernei, până în Cheile Nerei, unde împreună vom vizita cea mai impresionanată cascadă, Cascada Bigăr.
Cascada Bigăr din România este unul din numeroasele frumuseți pe care natură le-a pus la dispoziția privitorilor. Imaginile spectaculoase au făcut înconjurul lumii, iar presa internațională nu a ezitat să o includă într-un top al celor mai frumoase cascade naturale din lume.
Rezervația reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, lapiezuri, doline, ponoare, peșteri, avene, poiene și pajiști; cu o faună alcătuită din mamifere (urs brun, râs, lup, vulpe), păsări, reptile, broaște și pești; și o floră (nuc comun, alun turcesc, ghimpe, bujor bănățean) specifice grupări montane a Munților Banatului. După circa 200 m, apa izvorului (bogată în calcar) se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poartă numele de Cascadă Bigăr.
Paralelă 45 nord trece pe lângă această cascadă, fapt marcat în teren printr-un panou geografic. Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascadă Bigăr din Caraș-Severin. Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, Național Geographic Traveler – România, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presă turistică de specialitate.
În jurul orei 13:00 plecăm din Cheile Nerei către Caransebeș, traversând Munții Banatului până în localitatea Hațeg, unde seara vom face o oprire la Mănăstirea Prislop, la mormântul părintelui Arsenie Boca.
CAZARE Pensiunea în condiții de 3 ***, camere 3, 4 persoane cu baie proprie, TV și aer condiționat, mic dejun inclus. Opțional, unitatea hotelieră are restaurant unde se poate servi cina.



Ziua 5
Mic dejun, îmbarcare în autocar pentru a ne deplasa către Hunedoara (vizitare Castelul Corvinilor, supranumit Castelul Huniazilor).
Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă „în picioare”.
Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Pe blazonul familiei Corvinilor este inscrptionat un corb care ține în cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legendă. Se spune că Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasă femeie din Țara Hațegului, pe nume Elisabeta.
Traseul continuă către DEVA (vizitare Cetatea Devei) – Aiud – Trargu Mureș – Târgu Neamț. Estimăm finalizarea pelerinajului în jurul orei 22:00 a celei de a V-a zi.
Istoria Cetății Deva este însoțită de numeroase mituri şi legende, despre zâne, pitici, balauri și voinici, despre tunelurile subterane care ar duce spre Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Poate cea mai interesantă legendă arată că un pietrar pe nume Kelemen încearcă să construiască Cetatea Devei împreună cu alţi 12 meşteri, însă absolut tot ce construia ziua se dărâma noaptea, asemănarea cu meşterul Manole fiind evidentă. Pentru a duce la capăt proiectul, ei au stabilit să o jertfească pe prima soţie care le aduce mâncarea în ziua următoare, iar cenuşa ei să fie amestecată cu tencuiala. Soţia lui Kelemen, numită tot Ana – ca în legenda lui Manole – a fost sacrificată, iar construcţia s-a finalizat.


Tariful include:
- Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
- Cazare – 4 nopți în hoteluri/pensiuni de 3***, camere cu 2-3 paturi (la cerere single), baie proprie, TV;
- 4 mic dejun incluse;
- Asistenţă turistică din partea agenţiei, ghid croazieră.
- GRATIS asigurare storno, asigurare pasageri si pagajele acestora.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice și croaziera de pe Dunăre (60 lei / persoană);
- Ghid local;
- Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de 45 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 45 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.
PROGRAM ALISEB TOURS ROMANIA