Ziua 1
Îmbarcare în autocar din Municipiul Pașcani Hotel Central (sau locul de constituire al grupului, ora 07:00). Tg-Neamț-Parcul Național Munții Călimani-Borsec (pauză cafea ) Toplița –Târgu Mureș (tur de oraș cu autocarul, punctăm principalele obiective: Palatul Culturii-Catedrala-Aeroportul. Restaurant Darina, servirea mesei de prânz )-Iernut Turda (vizităm cea mai frumoasă salină a României, Salina Turda)-Aiud -Alba Iulia (la Alba Iulia, vizită de aproximativ două ore la Cetatea Alba Carolina, Muzeul Unirii, Sala Unirii, Catedrala Reîntregirii Neamului). Aproximativ ora 18:00 ne vom deplasa către Municipiul Hunedoara (vizită Castelul Huniazilor supranumit Castelul Corvinilor ).
Salina Turda este tărâmul magic din adâncul Transilvaniei.Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume. Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.
Cetatea Alba Iulia Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina. Ultima a fost ridicată la Alba Iulia la începutul secolului al XVIII-lea. Primul proiect al fortificației a fost realizat de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, care a condus și prima fază a lucrărilor. Arhitectul a murit de ciumă și își doarme somnul de veci în Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia.
Piatra de temelie a Cetății fost pusă în 4 noiembrie 1715. În linii mari, se consideră că anul de încheiere al lucrărilor este 1738, deși au existat diferite lucrări și în anii următori. Fortificaţia, concepută pe o suprafaţă de 110 hectare, cu o incintă apărată de trei rânduri de ziduri, a primit o formă stelată, cu şapte bastioane alternate cu șase raveline, străbătute de galerii boltite, toate delimitate de şanţuri adânci. Forma de stea cu șapte colțuri este dată de cele șapte bastioane, care formează în zona centrală „incinta de siguranță“ a fortificației, cea mai importantă și cea mai bine protejată. Enumerarea de obicei a bastioanelor începe de la Poarta a III-a, spre sud, în sensul acelor de ceasornic. Bastioanele au primit denumiri speciale, legate de numele unor patroni laici sau religioși.


Ziua 2
Dimineața, după servirea micului dejun ne vom îmbarca în autocar pentru o deplasare către DEVA (tur de oraș cu autocarul, vizităm CETATEA DEVEI, deplasare cu funicularul lift aproximativ 278 metri înălțime). Hațeg-Petroșani (vom parcurge Parcul Național Defileul Jiului până la Mânăstirea Lainici, unde vom opri pentru o scurtă vizită și închinare). Traseul din cea de a II-a zi continuă către Târgu Jiu (tur de oraș cu autocarul, vizionăm Arena de fotbal a Gorjenilor și ne oprim în parcul mic, pentru a vizita Coloana fără sfârșit, fotografie de grup. Vizita în Târgu Jiu continuă către parcul Municipal Constantin Brâncuși, unde vizităm câteva din operele marelui sculptor Constantin Brâncuși, respectiv Poarta Sărutului, Masa Tăcerii). Seara timp liber la dispoziția grupului.
Cetatea Devei este una dintre cele mai importante fortificaţii de Ev Mediu din Transilvania și una dintre atracțiile de prim rang din judetul Hunedoara. Grație poziționării sale pe dealul care a ajuns să-i poarte numele (Dealul Cetății) fortăreața a fost un punct strategic de apărare pe Valea Mureșului, la granița de astăzi dintre Transilvania și Banat, pe principala arteră de legătură a României cu centrul și vestul Europei. Cu o arhitectură în spirală, caracteristică cetăților de munte, cetatea Devei a fost construită în secolul al XIII-lea și este atestată documentar la 1269.Urmele insa de locuire pe coșul a ceea ce a fost cândva un vulcan sunt mult mai vechi. Ele datează din neolitic sau epoca bronzului, urmate de fortificații dacice, întărite de romani, după cucerirea Daciei, pentru apărarea resurselor, în condițiile în care Drumul Sării trecea chiar pe la poalele Dealului Cetății. Amplasarea ei la înălțime a făcut-o să fie considerată de oamenii de arme ai vremii aproape invincibilă. În plus, ea oferă o panoramă strategică pe mare parte din Valea Mureșului, Valea Streiului, până departe, spre sud, în Ținutul Pădurenilor .
Poarta sărutului este o sculptură în piatră, realizată de Constantin Brâncuși, parte a tripticului Ansamblului Monumental din Târgu Jiu. Construită sub forma un arc de triumf, aceasta simbolizează triumful vieții asupra morții.Lucrarea a fost amplasată pe locul ei în luna octombrie 1937 și a fost sculptată în prima parte a anului 1938, fiind finalizată la 20 septembrie și inaugurată la 27 octombrie 1938.Poarta sărutului, care se află amplasată pe aleea de la intrarea din parcul orașului, este dăltuită din piatră poroasă, extrasă din carierele aflate în împrejurimi, fiind alcătuită din coloane groase, paralelipipedice, ce sprijină o arhitravă cu dimensiuni mai mari decât ale coloanelor, având lățimea de 6,45 m, înălțimea de 5,13 m și grosimea de 1,69 m.Pe fețele fiecărei coloane se regăsește simbolul sărutului, două jumătăți ale unui cerc, atât de caracteristic operei lui Brâncuși. Arhitrava are de asemenea încrustat acest simbol, ca un fel de filigran. În plus, tot în filigran se află încrustații ce aduc cu un fel acoperiș al porții, ca și când poarta ar fi acoperită cu șindrilă. Bolta porții are un ornament liniar delicat: este o continuitate de arcuri mici, iar mai sus, pe trei linii orizontale, întâlnim continuarea unor forme ovale identice, de parcă ar fi conturul feței și al umerilor.


Ziua 3
După servirea micului dejun, îmbarcare în autocar, pentru a ne deplasa în Horezu (oprire la atelierele renumitei ceramice de Horezu, mici cumpărături), Râmnicu Vâlcea (vizionare stațiunea Călimănești Căciulata si vizită la Mormântul Domnitorului Mircea cel Bătrân – Mânăstirea Cozia, fotografie de grup cu Masivul Cozia). Deplasarea în cea de a III-a zi continua către Sibiu-Făgăraș (pauză servirea mesei), Brașov (tur de oraș cu autocarul și o scurtă vizită în centrul vechi, strada sforii, Piața Sfatului). Aproximativ ora 18:00 îmbarcare în autocar pentru a reveni către casă pe traseul Onești Bacău Roman Pașcani. Estimăm încheierea excursiei aproximativ ora 23:00.
HOREZU este cunoscut ca centru etnografic si ca un vechi centru de ceramica populara. Din punct de vedere al ocupatiilor traditionale, Horezu este cunoscut ca zona de practicare a pomiculturii, cresterea animalelor, olaritului, exploatarea si prelucrarea a lemnului. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului. De asemenea trebuie remarcata pozitia privilegiata din nordul Olteniei unde exista cea mai mare concentrare de manastiri din tara, majoritatea din ele aflandu-se in aproprierea Horezului. Aceste valori culturale aflate intr-o zona cu flora si fauna bogata, cu peisaje deosebite, atrag turistii pe acest taram binecuvantat cu un mare potential turistic unde va asteptam si pe dumneavoastra sa le descoperiti.
Piața Sfatului Brașov din 1520, acest loc atestat ca târg, numită în documente Markplatz, a fost gazda a numeroase târguri. Din 1364 era organizat târgul anual cu participare largă, unde ajungeau și negustori de peste hotare. Frumoasele case cu arcade din jurul pieții ar putea povesti multe. În piață cândva a existat Stâlpul infamiei, unde au fost judecate și vrăjitoarele și se aplicau public pedepse corporale vinovaților de diferite fapte. Aici în 1688 a fost decapitat Stefan Stener, șeful breslei cizmarilor, care s-a împotrivit intrării austriecilor în oraș. Până în 1892 în piață existau și două fântâni. Cea mai impunătoare clădire este Casa a Sfatului aflată în centrul pieței, construită în 1420. Primăria de odinioară, astăzi găzduiește Muzeul de istorie. În clădirea din Piata Sfatului nr.16 funcționa prima farmacie a orașului.


Tariful include:
- Transport autocar, dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4****;
- trei nopți cazare in hotel/pensiune 3*** baie proprie, TV, aer conditionat;
- 2 mic dejun inclus;
- Asistenţă turistică din partea Agenției Organizatoare Aliseb Tours Romania -Licenta turism 1705/2019;
- Contra cost la cerere, ghid local.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice;
- Ghid local;
- Alte servicii decât cele menţionate în programul excursiei.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup deminim 30 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 30 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția de turism Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura excursiei.