EXCURSIE ȘCOLARĂ ( 3 ZILE ) SIBIU – ALBA IULIA

ZIUA 1 & ZIUA 2

Îmbarcare din Pașcani ( ora 7:30) deplasare prin Codrii Pașcanilor- Târgu Neamț – Piatra Neamț – Bicaz – Cheile Bicazului –Lacul Roșu ( popas, timp la dispoziți grupului pentru servit masa, plimbare cu barca) – Sovata – Salina Praid (vizitare ) – Sibiu ( tur de oraș cu autocarul, vizitare centru vechi , cazare pensiune).

LACUL ROSU

Lacul Roșu(cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș) este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier.Salina Praideste o mină de sare gemă din România, situată în județul Harghita. Salina se află în bazinul muntilor Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus.Sighișoara, oraș monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândrește cu o cetate medievală locuită și în prezent. Pentru prima dată în anul 1280 a fost ridicată aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit mestesugari organizati în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetății un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri și înalt de 4m.

Sibiu – vizitare Muzeul Satului , Muzeul Bruckenthal , Centru Vechi, Shoping la magazinele de lux din Centrul Vechi, noaptea spectacole free pe scena din Centrul Vechi,aceeași cazare.

MUZEUL ASTRA

Muzeul ASTRA, cea mai importantă instituţie fondată de Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, a fost inaugurat în 19 august 1905. El s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar şi pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul şi sud-estul Europei, având ca model muzeele deja constituite ale saşilor, ungurilor şi secuilor.Muzeul naţional Brukenthaleste cel mai mare muzeu din SE Europei, datorită în primul rând vastelor colecţii aflate în patrimoniul instituţiei. Situat în centrul istoric al oraşului Sibiu, complexul naţional Brukenthal este alcătuit din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei, şi Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare. Muzeul brukenthal este primul muzeu deschis oficial în Romania în anul 1817, la acea vreme având 1090 de picturi din colecţia baronului Samuel Brukenthal.

ZIUA 3

Sibiu – Autostrada – Alba Iulia ( vizitarea Cetății Alba Iulia , Catedrala Unirii, Muzeul Unirii, Sala Unirii ) – Turda vizitare salina– Bistrița – Castelul Dracula – Vatra Dornei – Pașcani în jurul orelor 19:00 – 20:00.

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață cu bastioane de tip Vauban[1] construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman[1] și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.

Traseul conține inclus în preț transport cu autocar turistic clasificat 3 ***, 2 nopți de cazare la unități hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Sibiu ambele cu mic dejun inclus.ALISEB TOURSoferă4gratuitățipeautocarșicazarepentru constituirea unui grup complet.ALISEB TOURS pune la dispoziție toate documentele necesare transportatorului pentru obținerea acordului de la ISJ. Traseul este constituit prin agenția de turismALISEB TOURS situatăînMunicipiulPașcani, str. Cuza Vodă- Esplanadă.

Cost total 290Lei / persoană pentru un grup de minim 44 pasageri plătitori. Pentrugrupurimaimari, se pot pune la dispoziție autocare de pana 70 locuri, iar prețul se reduce cu 15%.

Prețul nu include intrările la obiective!

TOP