EXCURSIE ȘCOLARĂ ( 3 ZILE ) CLUJ – TÂRGU MUREȘ

ZIUA 1 & ZIUA 2

Îmbarcare din Pașcani ( ora 7:30) – Pasul Tihuța ( popas la Castelul Dracula , vizitare castel, timp la dispoziție a grupului pentru cafea, ceai, suveniruri ) – Pasul Mestecăniș – Bistrița Năsăud– Cluj Napoca ( vizitare Grădina Botanică , Catedrală , Piața Centrală, Orașul Vechi, Cazare Hotel 3 *** ).

HOTEL CASTEL DRACULA

Hotelul Castel Dracula este poziţionat în Pasul Tihuta din Munţii Bârgăului, în Piatra Fantanele, la 1116 m. altitudine. Singurul de pe glob care poartă numele CONTELUI VAMPIR „DRACULA” şi care domină larga panoramă a Munţilor Bârgăului, fiind locul ideal pentru iubitorii de natură, istorie şi confort. Construcţia lui a durat 7 ani (1976-1983) şi este singurul hotel tip Castel din România, cu turn şi curte interioară.Catedrala Cluj Napocaa fost construită între 1921-1933 în stil bizantin și românesc. Clădirea este împodobită cu bogate reliefuri cioplite în piatră, pline de fantezie, motive geometrice și florale. Cupola a fost concepută după modelul catedralei Sfânta Sofia. Piața catedralei a fost amenajată în 1993, când a fost înălțată și statuia lui Avram Iancu.

Cluj Napoca – Turda ( vizitare Salina de la Turda, Cheile Turzii) – Târgu Mureș ( vizitare Grădina Zoologică , Palat , Piața centrală, cazare Hotel Darina).

SALINA TURDA

Târgu Mureș este un oraș cochet, cu istorie multă și frumuseți la tot pasul, care se poată lăuda și cu o grădină zoologică – model. Este cea mai mare din țară (40 ha), cea mai modernă. Zoo-ul mureșan este un exemplu de „Așa DA”.Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se împleteasca armonios aici. Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai îndepartate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice si istorice.

ZIUA 3

Târgu Mureș – Reghin – Toplița – Borsec ( vizitarea Stațiunii Borsec ) – Poiana Largului – Târgu Neamț ( în funcție de timpul rămas la dispoziție se va vizita Cetatea Neamțului) – Pașcani în jurul orelor 19:00 – 20:00.

Orașul Borsec se află în lanțul muntos al Carpaților Orientali la N-E Județului Harghita, într-o depresiune situată la interferența Munților GiurgeuluiMunții Bistriței și Călimani, la o altitudine cuprinsă între 850-950 m.

Cetatea Neamtuluieste o creatie moldoveneasca ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre Petru I (1374-1391). Cercetarile arheologice au scos la lumina urme materiale de la sfarsitul secolului al XVI-lea si monede de argint de la Petru I. Intemeierea in anul 1359 a statului Moldova, cresterea puterii centrale si dezvoltarea economica au fost factori determinanti pentru construirea unor intarituri de piatra, care sa asigure controlul drumurilor si al punctelor obligatorii de trecere sau sa constituie nuclee de aparare in caz de razboi.

Traseul conține inclus în preț transport cu autocar 3 ***, 2 nopți de cazare la unități hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Cluj Napoca, respectiv Târgu Mureș.Aliseb Tours oferă 4 gratuități pe autocar și cazare pentru constituirea unui grup complet.Aliseb Tours pune la dispoziție toate documentele necesare transportatorului pentru obținerea acordului de la ISJ.

Cost total 250 Lei / persoană pentru un grup de minim 45 pasageri plătitori. Pentru grupuri mai mari ,se pot pune la dispoziție autocare de 70 locuri , iar prețul se reduce cu 15%.

Prețul nu include intrările la obiective!

TOP