Îmbarcarea în autocar se face din Municipiul Iași, Palatul Culturii sau de la școala organizatoare/ din Municipiul Pașcani din fața Hotel Central sau școala organizatoare/ din Roman din fața agenției Aliseb Tours Roman sau școala organizatoare. Ne vom deplasa spre ruta Pașcani-Piatra Neamț, unde vom face o mică pauză de cafea. În continuare, vom urma ruta Piatra Neamț-Bicaz-Baraj Bicaz, unde vom face o oprire pentru o plimbare cu vaporașul pe lacul Izvorul Muntelui. Ne vom deplasa către Cheile Bicazului unde vom opri pentru a admira priveliștea, poze, suveniruri, iar de aici ne vom îndrepta către Lacul Roșu unde vom opri pentru a lua masa și a ne bucura de priveliște. Opțional se poate face o plimbare cu barca pe lac. Dupa ora 17:00 vom porni înapoi spre casă. Funcție de timp, grupul poate face o plimbare la mall Piatra Neamt.
Cheile Bicazului reprezinta o zona geografica deosebit de pitoreasca din Romania situata in partea centrala a Muntilor Hasmaa, in nord-estul tarii in judetele Neamt si Harghita.
Se afla la o distanta de doar 20 de km de orasul Bicaz. Este delimitat la nord si nord-vest de Suhardul Mare si la sud-est de Suhardul Mic. Cheile Bicazului s-au format datorita eroziunilor provocate de raul Bicaz si ai sai afluenti si se intind pe o distanta de 8 km, intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean. Aceste chei fac legatura intre Transilvania si Moldova si sunt pozitionate mai exact in partea centrala a Muntilor Hasmas.
Portul Bicaz este centru turistic situat într-o pozitie pitoreasca si se afla la 26 km de Piatra Neamt, legatura intre cele doua orase facandu-se atat prin DN 15 cat si printr-o cale ferata. Acest oras de munte aflat la poalele Masivului Ceahlau la 432 m altitudine, strajuit de dealuri bogat impadurite, a fost ridicat indeosebi in urma construiii puternicei hidrocentrale Izvorul Muntelui. Poate fi denumit si “portul Bicaz”, prin asezarea sa pe malul lacului Izvorul Muntelui “marea Bicazului”.
Situat între Moldova și Transilvania, lacul de acumulare Bicaz, cunoscut și sub numele de “Izvorul Muntelui”, reprezintă cel mai mare lac artificial, amenajat pe râurile interioare din România. Barajul Bicaz leagă Muntele Gicovanu de Obcina Horștei. Aflat la numai 4 km de orașul Bicaz și la 35 km de Piatra Neamț, Lacul Bicaz s-a format pe cursul râului Bistrița. În zilele însorite, se poate observa cu ușurință reflexia Muntelui Ceahlău în apă.
Lacul Roșu este unul dintre cele mai renumite lacuri ale Ținutului Secuiesc și este situat la altitudinea de 938m în partea centrală a munților Hașmaș. Lacul se află la 26 km de municipiul Gheorghieni, pe drumul național 12/C în stațiunea cu același nume.
Lacul s-a format în vara anului 1837 când grohotișul acumulat pe versantul nordvestic al masivului Ghilcoș a alunecat creând un baraj natural împiedicând scurgerea pâraielor din vale. Vraja deosebită a Lacului Roșu este amplificată de mulțimea trunchiurilor goale ale brazilor de odinioară care ies din apă, străpungând imaginea Suhardului Mic reflectat în oglinda lacului.
În jurul formării lacului s-au născut mai multe legende. În urma călătoriilor lui Orban Balazs s-au scris mai multe legende, dar care nu menționează niciun mit despre Lacul Roșu.



Tariful include:
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4****;
- Asistență turistică din partea companiei.
Tariful nu include:
- Masa de prânz;
- Plimbarea cu vaporașul.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 de persoane. Profesorii însoțitori beneficiază de gratuitate în limita a 5 persoane.
- Pentru un grup mai mic de 40 de persoane, tariful se recalculează.
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.