EXCURSIE ȘCOLARĂ ( 4 ZILE ) TÂRGU JIU

ZIUA 1 & ZIUA 2

Îmbarcare din Pașcani ( ora 7:30) – Bacău – Onești ( oprire Poiana Sărată , servit masa ) – Brașov (plimbare cu telecabina, vizită Piața Sfatului, Biserica Neagră ,cazare).

PIATA SFATULUI

Piața Sfatului era, în Evul Mediu, locul în care în Brașov se organizau târguri atât pentru negustorii sași și maghiari cât și pentru cei veniți din Romania. Se ajungea în piața prin strada Vămii (actuala Mureșenilor), iar lângă stradă erau vămuite mărfurile. Casa Sfatului din centrul pieței, era locul unde fiecare negustor trebuia să-și așeze marfa, iar funcționarii orașului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate. În apropierea pieței se află Biserica Neagră, bastioaneleFierarilorșiGraft, turnurileTurnul Alb și Turnul Negru precum Poarta Șchei, Poarta Ecaterinei. Piața Sfatului este probabil cel mai cunoscut și vizitat loc al Brașovului, unde sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, concerte în aer liber ca „Cerbul de Aur.

Brașov – Castelul Bran (vizitare Castel ) – Culoarul Rucăr Bran – Curtea de Argeș- Râmnicu Vâlcea- Horezu – Peștera Muierilor – Târgu Jiu (vizitare parcul Municipal , capodoperele lui Brâncuși : Masa Tăcerii, Poarta Sărutului , Coloana Fără Sfârșit , cazare).

CASTELUL BRAN

Initial Castelul Bran , fiind o cetate servind pentru aparare, aceasta a suferit modificari consistente in anul 1920 cand a devenit castel in timpul domniei reginei Maria. Asezat strategic pe o stanca pentru a putea se putea observa inamicul de la mare distanta, astazi castelul este muzeu ce se intinde pe 4 nivele fiind expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, ba chiar poate fi vizitat si culoarul secret.Intre miile de pesteri ale Carpatilor, putine au avut un trecut atat de bogat in intamplari ca Pestera Muierilor de la Baia de Fier. Amplasata intr-un loc salbatic si avand mai multe intrari, din care una ofera un excelent punct de observatie asupra campiei din sud, iar alta deschizandu-se spre padurile dese ale Parangului, Pestera Muierilor a fost o cetate naturala, un punct de rezistenta pentru locuitorii asezarilor invecinate de-a lungul zbuciumatei lor istorii.Municipiul Curtea de Argeș este o localitate încarcată de istorie și legende, fiind așezata pe locul vechii capitale și cetății de scaun a țării Românești, fosta reședința a primilor basarabi descalecatori de neam și țara, dătători de legi și datini. În prezent, Curtea de Argeș este un centru turistic, valoroasele monumente de arta pe care le adapostește îi aduce incontestabila faima de muzeu în aer liber al istoriei neamului românesc.

ZIUA 3 & ZIUA 4

Târgu Jiu – Mănăstirea Tismana – Hațeg- Hunedoara– Castelul Huniazilor – Sibiu (tur de oraș cu autocarul, vizitare centru vechi , cazare).

MANASTIREA TISMANA

Mănăstirea Tismana este cel mai vechi așezământ monahal încă în funcțiune din Țara Românească. Construită tot prin râvna cuviosului Nicodim, sora ei, Mănăstirea Vodița, a fost distrusă la puțin timp după construire (mai apoi s-a construit Vodița 2, unde Nicodim a revenit de la Tismana), singura citadelă a ortodoxiei noastre rămânând, timp de peste șase veacuri, Mănăstirea Tismana.Situat în municipiul Hunedoara, în coltul sud-vestic al Transilvaniei, Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor si-a pastrat si astazi în picioare, dupa sapte secole, turnurile bine înfipte în istorie. Este unul dintre cele mai apreciate castele din Europa, iar culoarele îi sunt strabatute la pas, anual, de peste 70.000 de turisti. Amprenta secolelor peste care a dainuit este vizibila în stilurile arhitectonice care l-au transformat într-o lectie vie de istorie a arhitecturii. Un “puzzle” în care elementele gotice, neo-gotice, renascentiste sau baroce se îmbina, transformându-l într-o prezenta inedita.

SIBIU

Sibiu – Alba Iulia ( Cetatea Alba Iulia, Catedrala, Muzeul Unirii , Sala Unirii ) – Bistrița – Pașcani, înjurulorelor 19:00 – 20:00.

Traseul conține inclus în preț transport cu autocartouristic clasificat 3 ***, 3 nopți de cazare la unități hoteliere clasificate cu 3 *** în Municipiul Brașov, Târgu Jiu și Sibiu.ALISEB TOURS oferă3gratuitățipeautocar și cazare pentru constituirea unui grup complet.ALISEB TOURS pune la dispoziție toate documentele necesare transportatorului pentru obținerea acordului de la ISJ. Traseul este constituit prin agenția de turism ALISEB TOURS situată în Municipiul Pașcani, str. Cuza Vodă- Esplanadă.

Cost total 380Lei / persoană pentru un grup de minim 42 pasageri plătitori

Prețul nu include intrările la obiective!

TOP