Excursie 2 Zile Vatra Dornei

ZIUA 1 & ZIUA 2

Îmbarcare din Pașcani ( ora 7:30) – Târgu Neamț – Cetatea Neamț – Humulești – Rezervația de Zimbrii – Mănăstirea Neamț -Poiana Largului-Viaduct- Broșteni – Cheile Zugrenilor – Vatra Dornei (cazare).

MUZEUL LIVIU REBREANU SI CASA MEMORIALA COSBUC

Manastirea Neamt este situata pe soseaua spre rezervatia „Dragos Voda” si este cea mai veche si cea mai importanta asezare monastica a Moldovei.Rezervația de Zimbri – Neamț cunoscută și sub denumirea de Rezervația de Zimbrii „Dragoș-Vodă”, este o arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip faunistic) situată în județul Neamț, pe teritoriul administrativ al comunei Vânători-Neamț.Cetatea Neamtuluieste o creatie moldoveneasca ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea de catre Petru I (1374-1391). Cercetarile arheologice au scos la lumina urme materiale de la sfarsitul secolului al XVI-lea si monede de argint de la Petru I. Intemeierea in anul 1359 a statului Moldova, cresterea puterii centrale si dezvoltarea economica au fost factori determinanti pentru construirea unor intarituri de piatra, care sa asigure controlul drumurilor si al punctelor obligatorii de trecere sau sa constituie nuclee de aparare in caz de razboi.Rezervația naturală Pietrosul Broștenilor-Cheile Zugrenilor este o arie protejată de interes național și este situată în partea de nord a Munților Bistriței între localitățile Sunători și Chiril la 20 km în aval de orașulVatra Dornei, între acesta și Poiana Largului. Ea se află într-un loc în care râul Bistrița și-a creat cu greu drum între Masivul Giumalăului și zidul uriaș al Pietrosului Bistriței, reprezentând cel mai impresionant sector al cursului acestui râu.

Vatra Dornei (plimbare cu telescaunul, vizitarea Muzeului de Științele Naturii, Parcul cu veverițe) – Voroneț ( vizitarea Mănăstirii Voroneț – Parcul Ariniș (distracție parc de aventura) –Gura Humorului-Pașcani, în jurul orelor 20:30.

MUZEUL DE STIINTELE NATURII SI CINEGETICA

Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Cinegetică din Vatra Dornei (str. Unirii-3) prezintă fauna şi flora din zonă, precum şi potenţialul fondului de vânătoare: cerbul, căpriorul, capra neagră, ursul carpatin, cocoşul de mesteacăn, vulturul pleşuv etc. Se remarcă dioramele cu cerbul atacat de lupi şi familia de căpriori, numeroasele trofee de vânătoare, interiorul vânătoresc cu diverse obiecte de uz gospodăresc ce se pot lucra din corn şi lemn: mese, cuiere etc.Mănăstirea Voroneț, supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi cartier al orașului Gura Humorului. Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare (1457-1504). Biserica a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni, ceea ce constituie un record pentru acea vreme.

Distractie la inaltime intr-un peisaj idilic: Parcul de Aventuri din Gura Humorului este exact locul potrivit pentru aventurierii tineri si adultii tineri in suflet. Parcul ofera distractie si emotii la inaltime in aer liber.Parcul dispune de sase trasee cu grade crescatoare de dificultate fiecare cu cate 8 pana la 17 statiuni.

Traseul conține inclus în preț transport cu autocar turistic clasificat 3 ***, o noapte de cazare la unități hoteliere clasificate cu 3 *** înVATRA DORNEI SAU ZUGRENIALISEB TOURS oferă 3 gratuități pe autocar și cazare pentru constituirea unui grup complet.ALISEB TOURS pune la dispoziție toate documentele necesare transportatorului pentru obținerea acordului de la ISJ. Traseul este constituit prin agenția de turism ALISEB TOURS situată în Municipiul Pașcani, str. Cuza Vodă- Esplanadă.

Cost total 180 Lei / persoană pentru un grup de minim 40 pasageri plătitori.

Prețul nu include intrările la obiective!

TOP