Excursie 2 Zile Maramures cu Pasul Setref

ZIUA 1

Îmbarcare din Pașcani (ora 7:00) – GuraHumorului cu vizionarea centrului–(PAUZA 30 MIN BENZINĂRIA MOLL- GURA HUMORULUI)-Pasul Mestecăniș –Vatra Dornei – Pasul Tihuța ( vizitare Castelul Dracula-OPTIONAL-și pauză pentru masă) – Bistrița – Muzeul Memorial Liviu Rebreanu – Casa Memorială George Coșbuc – Pasul Șetref – Traversare Muntii Maramuresului– Complexul Mănăstirea Bârsana – Vadul Izei, Sighetul Marmatiei – Cazare Oncesti –”Sub Cetate la Matei”conditii sau Hotel Nova Sighetul Marmatiei 3*** cu mic dejun inclus (cazarea este în functie de disponibilitatea unitatii hoteliere).

MUZEUL LIVIU REBREANU SI CASA MEMORIALA COSBUC

HOTEL CASTEL DRACULA

Hotelul Castel Dracula este poziţionat în Pasul Tihuta din Munţii Bârgăului, în Piatra Fantanele, la 1116 m altitudine. Singurul de pe glob care poartă numele CONTELUI VAMPIR „DRACULA” şi care domină larga panoramă a Munţilor Bârgăului, fiind locul ideal pentru iubitorii de natură, istorie şi confort. Construcţia lui a durat 7 ani (1976-1983) şi este singurul hotel tip Castel din România, cu turn şicurteinterioară.Printre personalităţile de marcă ale judeţului Bistriţa-Năsăud se numără şi Liviu Rebreanu deea înfiinţării Muzeului memorial Liviu Rebreanu s-a născut în anul 1956 şi a aparţinut unui grup de iniţiativă de pe lângă Muzeul Grăniceresc Năsăudean. Pe placa de marmură, aşezată pe faţada nordică a casei, se consemnează: „ÎN ACEASTĂ CASĂ RECLĂDITĂ ÎN ANUL 1957 PRIN MUNCA LOCUITORILOR DIN PRISLOP-NĂSĂUD, A TRĂIT ÎN MIJLOCUL EROILOR SĂI DIN ROMANUL ION, MARELE SCRIITOR LIVIU REBREANU”.

COMPLEXUL MANASTIRESC BARSANA -MARAMURES

Aceasta Sfanta Manastire, plina de taina Crucii si a Invierii lui Hristos in Biserica Sa, sinteza intre evlavie si arta, unde rugaciunea ziditoare de suflet frumos se uneste cu munca artistica, ziditoare de lumina construita din piatra si lemn, Barsana – este o icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean la rascruce de milenii, o speranta pentru un viitor binecuvantat.

ZIUA 2

Ora 09.00 Plecare de la locul de cazare-Sighetul Marmatiei – Săpânța ( vizitarea Cimitirului Vesel ) – Sighetul Marmației ( vizitare Muzeul Holocaustului Comunist ”Memorialul Durerii” ) . Vom traversa Munții Gutâi , pe malul râului Săsar, pana în Baia Mare. Tur cu autocarul al orașului, vizitare Muzeul de Mineralogie sau Muzeul Rocilor.(Servit Masa RESTAURANT ZONA BAIA MARE)

CIMITIRUL VESEL si MEMORIALUL DURERII-SIGHETUL MARMATIEI

MUZEUL ROCILOR

Muzeu de Mineralogie din Baia Mare este situat pe bd. Traian nr. 8. Muzeul găzduiește o expoziție desfășurată pe 900 mp, în care sunt expuse peste 1.000 de eșantioane minerale, roci și fosile. În depozitele instituției se află alte 15.000 de piese. Muzeul de Mineralogie din Baia Mare este cel mai mare muzeu regional din Europa, multe dintre exponate fiind considerate unicate mondiale și valori de patrimoniu. Denumirea neoficială, culturală prin excelență și unanim uzitată este Muzeul florilor de mină.„Floarea de mină este un eșantion mineral recoltat din subteran, monomineral sau format din mai multe minerale, posedând calități estetice deosebite datorită: concreșterii cristalelor, culorii, formelor, dimensiunilor de excepție ale unor cristale componente, care în totalitate fac ca piesa să fie bine individualizată față de celelalte” (Victor Gorduza – directorul instituției). Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

După vizitarea Muzeului de Mineralogie, ne vom continua deplasarea ,către Dej, Apahida-BistritaNasaud- Prundul Bargaului  cu oprire traversarea munților prin cele doua pasuri Tihuta si Mestecanis. Grupul va ajunge la locul de îmbarcare în jurul orelor 22.00.

Traseul conține inclus în preț transport cu autocar turistic clasificat 3 ***, o noapte de cazare la unități hoteliere clasificate cu 3 *** în ONCESTI sau SIGHETUL MARMATIEI.ALISEB TOURS oferă 4 gratuități profesori însotitori pe autocar, cazare și mic dejun pentru constituirea unui grup complet.ALISEB TOURS pune la dispoziție toate documentele necesare transportatorului pentru obținerea acordului de la ISJ. Traseul este constituit prin agenția de turism ALISEB TOURS situată în Municipiul Pașcani, str. CuzaVodă- EsplanadăLicentăturism 7751/2017, valabila 2027 si Licenta Transport Internationala Pasageri 1056856 valabila 2026.

Cost total 220Lei / persoană pentru un grup de minim 44 pasageri plătitori

TOP