Ziua 1
Îmbarcare în autocar din Municipiul Iași (Palatul Culturii, ora ). Ne vom deplasa pe traseul IAȘI-TG. NEAMȚ-TOPLIȚA-TG. MUREȘ-TURDA-ALBA IULIA. Tur de oraș cu autocarul, vizitarea Grădinii Zoologice din Tg. Mureș. Ne continuăm deplasare către Salina Turda și Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.
Cazare în Alba Iulia la Hotel Hermes 4* sau similar, în funcție de disponibilitate.
Având o populaţie de 144.806 locuitori, municipiul Tîrgu Mureş este reşedinţa judeţului Mureş. Judeţul Mureş face parte din Regiunea de dezvoltare „Centru”, alături de judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu. Regiunea de dezvoltare „Centru” este aşezată, aşa cum sugerează şi numele, în zona centrală a României, înregistrându-se distanţe aproximativ egale din zona ei centrală până în punctele de trecere a frontierelor.
Grădina zoologică din Târgu Mureș este una dintre cele mai mari din țară. A fost inaugurat în 1964 și este situată pe Platoul Cornești, o zonă împădurită. A pornit de la 700 de metri pătrați și a ajuns, un an mai târziu, la peste 20 de hectare. Cei care se întreabă ce animale sunt la zoo Târgu Mureș trebuie să știe că a ajuns la peste 100 de specii din toată lumea. Grădina zoo Târgu Mureș este împărțită în cinci sectoare. Faptul că este foarte populară și un punct de atracție important al orașului este demonstrat și de numărul mare de vizitatori anual, care depășește cifra de 180 de mii. Înainte de a vă spune ce animale sunt la zoo Târgu Mureș trebuie să vă spunem cum ajungeți. Puteți alege transportul în comun și unul dintre autobuzele care circulă pe traseele 10, 18, 2B sau 44. Iar dacă mergeți cu mașina, trebuie să puneți pe GPS ca destinație Strada Verii numărul 57, Târgu Mureș.
Salina Turda, este tărâmul magic din adâncul Transilvaniei. Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume. Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.
Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina.
Rolul Cetății a fost unul militar, de apărare, dat de sistemul bastionar, de tipologia pieselor de artilerie cu care a fost înzestrată, precum şi de mărimea trupelor existente în interiorul ei. Cetatea a fost atacată o singură dată în existența ei militară, dar niciodată cucerită. Episodul a avut loc în 1849, când 8.000 de soldați maghiari au asediat-o fără succes.
Cetatea Alba Carolina a cunoscut în ultimii ani transformări spectaculoase, care o fac tot mai vizibilă pe „tortul” turistic al Europei. În paralel cu lucrările de restaurare, cofinanțate din fonduri europene, s-a avut în vedere si valorificarea patrimoniului său cultural de excepție. Fortificația este locul în care au loc festivaluri culturale, se aud orchestre celebre, unde concertează artiști de top, români și străini.



Ziua 2
După micul dejun ne vom îmbarca în autocar pentru a ne deplasa către Sibiu, unde vom vizita Castelele de Lut de pe Valea Zânelor, Complexul Mănăstiresc Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus după care vom parcurge traseul Făgăraș-Brașov-Iași.
Pe malul râului Porumbacu, la poalele măreților munți Făgăraș se află un loc feeric, rupt din basmele populare românești și păzit cu mare atenție de entități magice.
Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc de relaxare al călătorilor, un loc scăldat permanent în razele blânde ale soarelui și în pastelul infinit al florilor.
Legenda spune că tărâmul pe care se află castelul era locuit de făpturi magice – zâne – acestea protejează și în prezent locul care era cândva casa lor.
Aflată pe valea râului Sâmbăta, la poalele Munţilor Făgăraş, la o altitudine de peste 600 m, Mănăstirea Brâncoveanu este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt locaş. În anul 1654 satul şi moşia din Sâmbăta de Sus au intrat în stăpânirea lui Preda Brâncoveanu, bunicul lui Constantin Brâncoveanu, boier de loc din sudul Carpaţilor, care a construit o bisericuţă din lemn pe valea râului Sâmbăta. Pe locul acesteia, în jurul anului 1686, primul ctitor, domnitorul Constantin Brâncoveanu, domn al Ţării Româneşti între anii 1688 – 1714, a zidit a doua mănăstire în piatră.
La sfârşitul secolului al XVII-lea Transilvania abia scăpase de încercările principilor calvini de a o calviniza. Atacurile au continuat însă asupra punctului principal de rezistenţă, credinţa ortodoxă a românilor, urmărindu-se de fapt, deznaţionalizarea lor. Pentru a întări şi pentru a salva ortodoxia română de noul pericol al catolicizării, apărut prin trecerea Transilvaniei sub stăpânirea habsburgilor (1683), domnitorul Constantin Brâncoveanu a întemeiat la Sâmbăta de Sus o mănăstire ortodoxă, pentru a da mărturie în timp despre unitatea de neam şi credinţă a românilor de pe ambele versante ale Carpaţilor.


Tariful include:
- Transport autocar top confort, dotat cu aer condiționat, scaune rabatabile, linie audio-video, clasificat 4****;
- 1 noapte cazare condiții de 4*;
- 1 mic dejun inclus;
- Asistență turistică din partea agenției.
Tariful nu include:
- Intrările la obiectivele turistice;
- Prânz și cină;
- Alte servicii decât cele menționate în programul de vacanţă.
Important:
- Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 de persoane;
- Pentru un grup mai mic de 30 de persoane, tariful se recalculează;
- Agenția Aliseb Tours Romania poate schimba ordinea obiectivelor turistice și ordinea opționalelor din program, fără a afecta structura programului.