CIRCUIT TURISTIC GRECIA 2018 8 ZILEROMANIA-BULGARIA-GRECIA-TESALONIKE-METEORE-CROAZIERA INSULA CORFU-ATHENA-CROAZIERA Insula Evia-CROAZIERA MAREA EGEE-INSULA AEGINA-CROAZIERA MUNTELE ATHOS

ZIUA 1

Îmbarcare din Pașcani ora 16.00 (HOTEL CENTRAL) sau de la locul de constituire a grupului –deplasare prin Codrii Pașcanilor, către Roman-Bacau-Adjud-Rimnicu Sărat(pauza pentru cina Hanul Poienița aproximativ 90 minute).Deplasarea continua cu autocarul cătreBucurești cu oprire pe traseu pentru îmbarcare turiști pânăla București, daca grupul se constituie din mai multe orașe . Deplasare către Giurgiu, trecere frontiera de stat cu Bulgaria ( pentru minori este necesara procura din partea ambilor părinți , pașaport turistic si cazier judiciar însoțitor daca însoțitorul nu este unul dintre părinții minorului).

ZIUA 2

Continuarea circuitului prin Bulgaria , autostrada Ruse-Sofia .In jurul orei 08.30 sosire la M-rea SF. IOAN din RILA .

Mănăstirea Prislop datează din a doua jumătate a secolului XIV și a fost refăcută din temelii în anul 1564. Preotul Arsenie Boca a reorganizat și pictat Mănăstirea fiind considerat al treilea ctitor al Mănăstirii. În anul 1959 o rânduire comunistă la acea vreme a închis Mănăstirea până în anul 1976. În prezent în Biserica Mănăstirii se află icoane pictate de Părintele Arsenie Boca.În cea de-a doua zi după încheierea vizitei la Mănăstirea Prislop ne vom deplasa în Orașul Simeria , autostradă până la Sibiu apoi Țara Făgărașului cu un popas la Restaurantul Bradul ( timp la dipoziție a grupului aprox. o oră pentru cafea, suveniruri, toilete).Următoarea oprire se va face la Complexul turistic și mănăstiresc de la Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea sfântul Ivan din Rila, cunoscută mai bine ca mănăstirea Rila (în bulgară Рилскиманастир, Rilskimanastir) este cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria. Ea este situatăîn sud-vestul munților Rila, la 117 km sud de capitala Sofia în valea adâncă a râului Rilska la o altitudine de 1.147 m peste nivelul mării. Mănăstirea a fost botezată după fondatorul ei, pustnicul Ivan din Rila (876 – 946 e.n.).

Înființatăîn secolul al X-lea, mănăstirea Rila este considerată a fi unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice și de arhitectură din Bulgaria și din toată Europa de Sud. Doar în 2008, a atras 900.000 de vizitatori.[1] Mănăstirea apare pe aversul bancnotei de 1 leva, emisăîn 1999.

Tradiția spune că fondatorul mănăstirii a fost pustnicul Sf. Ivan din Rila, al cărui nume îl poartă, în timpul domniei țarului Petru I (927-968). Pustnicul a locuit de fapt într-o peșteră fără vreo posesiune materială, nu departe de locul mănăstirii, iar complexul a fost construit de ucenicii săi, care au venit în munți săînvețe de la el.

Complexul a funcționat ca păstrător al limbii și culturii bulgare în secolele de dominație străină. În perioada renașterii naționale bulgare (secolele al XVIII-lea–al XIX-lea), ea a fost distrusă d e incendiu în 1833 și reconstruităîntre 1834 și 1862 cu ajutorul bulgarilor înstăriți din toatățara, sub îndrumarea arhitectului Alexi Rileț. Ridicarea clădirilor rezidențiale a început în 1816, iar la turnul lui Hrelyu s-a adăugat în 1844 o clopotniță. Tot atunci, Neofit Rilski a înființat o școalăîn cadrul mănăstirii.

Complexul monastic, considerat a fi una dintre cele mai de seamă capodopere ale arhitecturii renașterii naționale bulgare, a fost declarat monument istoric în 1976 și a devenit loc în patrimoniul mondial UNESCO în 1983. Din 1991, este subordonat în întregime Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

La 25 mai 2002, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat mănăstirea Rila în timpul pelerinajului său în Bulgaria. El a fost primit de egumenul manăstirii, episcopul Ioan, care fusese și membru cu statut de observator în conciliul Vatican II.

După vizitarea Mănăstirii Rila , vom continua deplasarea către Grecia, cu oprire în munții, în locul numit ” la bomboane” pauza aproximativ 60 minute. Vom trece frontiera de stat cu Grecia prin punctul de frontiera KULATA.

Ora aproximativă 14.00 sosire în SALONIOC .

Autocarul se parcheazăla Catedrala Sf. Dimitrie din Tesalonike unde se va vizita catedrala Sf. Dimitrie din Tesalonike ,închinare la  moaștele sf. Dimitrie, apoi deplasare pietonala pentru vizitarea obiectivelor din Tesalonike , respectiv Arcul lui Galerius, Rotunda, Turnul Alb. La Turnul Alb grupul va fi așteptat din nou de autocar, unde după o scurta promenada pe malul marii ne vom îmbarca în autocar.

Ora 19.00 , îmbarcare în autocar, pentru a ne deplasa în stațiunea turistica de pe malul Marii Egee, ParaliaKaterinii , unde vom fi cazați în unitatea hoteliera , regim 3 ***. Dacă funcție de constituire a grupului, unitățile hoteliere din aceasta stațiune vor fi ocupate, cazarea va fi realizata în apropiere pe Riviera Olimpului în același regim hotelier. (Atentieprecizari ! : In hotelurile din Grecia predomina bunul simț , dar nu luxul excesiv. Pentru familiile care au copii se va căuta varianta de cazare în camere triple sau cvatriple sau dubla cu pat suplimentar. Unelelocații de cazare au mini chicinete, adică mini bucătarii dotate cu plite electrice si vesela pentru a se putea pregăti o cafea sau micul dejun. In apropiere sunt marketuri, iar la restaurante o masa costa aproximativ 7-8 euro/persoana.

Încă de la înființare, mănăstirea Rila a fost susținutăși respectată de conducătorii bulgari. S-au efectuat donații substanțiale aproape înfiecare an de către aproape toți țarii celui de al Doilea Imperiu Bulgar până la cucerirea otomană, făcând din mănăstire un centru cultural și spiritual al conștiinței naționale bulgare, care și-a atins apogeul între secolele al XII-lea și al XIV-lea.

Mănăstirea Rila a fost reconstruităîn poziția sa actuală de un boier pe nume HreliuDragovola în secolul al XIV-lea. Cele mai vechi clădiri din complex datează din această perioadă—turnul lui Hreliu (1334–1335) și o mică biserică de lângă el (1343). Tronul episcopului și porțile bogat împodobite ale mănăstirii dateazăși ele tot de atunci. Sosirea otomanilor la sfârșitul secolului al XIV-lea a fost însă urmată de numeroase raiduri și de distrugerea mănăstirii pe la mijlocul secolului al XV-lea.

Datorită donațiilor efectuate de Biserica Ortodoxă Rusă și mai precis de mănăstirea Rusicon de la Muntele Athos, mănăstirea Rila a fost reconstruită la sfârșitul secolului al XV-lea de trei frați din zona Kiustendilului, care au adus și moaștele sfântului Ivan din Rila.

ARCUL LUI GALERIUS

Arcul lui Galerius din Salonic (Grecia) este una dintre cele mai puternice dovezi ale faptului că dacii nu au dispărut din istorie după războaiele cu Traian, așa cum diverși incompetenți și multiple cozi de topor doresc să ne convingă!La aproximativ 200 de ani de la cucerirea unei părți din Dacia de către romani și la câteva decenii după retragerea romanilor din Dacia, regăsim aici aceleași figuri de daci, cu același tip de îmbrăcăminte, arme și draconul dacic, precum pot fi văzute și pe columna lui Traian. Mai mult decât atât, dacă pe Columna lui Traian dacii apar ca învinși, aici dacii apar ca învingători alături de împăratul roman Galerius, de origine dacă.“Arcul lui Galerius a fost ridicat de Senatul roman în jurul anului 304 e.n., pentru a glorifica victoria cezarului GaleriusValeriusMaximus asupra perșilor, câștigatăîn anul 297 e.n., cu ajutorul trupelor de daci, compatrioții săi. Metopele monumentului îi prezintă pe daci ca factor principal în câștigarea victoriei, fapt recunoscut de toți cercetătorii, începand cu profesorul danez K.F. Kinch, a cărui lucrare constituie piatra de temelie pentru studiile celorlalti.” (Fragment din „Dacii de-a lungul mileniilor”, de DuÎn călătoria pe care am făcut-o în Grecia împreună cu Valentin Roman în demersul nostru vizând realizarea filmului documentar “Pe urmele tracilor” am ajuns și la Salonic pentru a filma acest impozant monument. Într-adevăr, dacii ocupă un loc dominant, importanța lor fiind clar subliniată de basoreliefuri. Chiar dacă sunt alte mâini de artiști plastici care au lucrat la el, se recunosc cu ușurință aceleași chipuri de daci sculptate pe Columna lui Traian în urmă cu 200 de ani. Vedem aceeași îmbrăcăminte și, mai ales, draconul atât de specific dacilor. Puteți vedea mai jos câteva fotografii edificatoare…Așa cum era de așteptat, ținând cont de conspirația anti-dacică ce a otrăvit istoria acestui popor, subiectul Galerius (care a condus Imperiul Roman între anii 305-311) și Arcul lui Triumfal este aproape total ignorat de mediul “științific” oficial. De ce? Pentru că ar strica jocurile manipulării. Cât de credibili ar mai fi artizanii falsului istoric dacă ar fi aduse în prim plan dovezi ale continuității dacice și ale importanței lor, inclusiv în lumea romană? Să vă reamintesc doar faptul căLactantius ( 240 d. H. – 320 d.H.), consilierul împăratului Constantin cel Mare, scria în lucrarea “De mortibuspersecutorum” căîmpăratul dac Galerius ura numele de roman și a avut inteția de a schimba titulatura de Imperiul Roman în cea de IMPERIUL DACIC… Ar fi un deranj mare dacă acest lucru ar apărea în cărțile noastre de istorie, nu?Ei bine, prin munca pe care o facem, sperăm să obligăm factorii de decizie ai statului român să corecteze falsul istoric și să le permită românilor să-și afle adevărata istorie.mitruBalasa).

MANASTIREA SF. DIMITRIE TESALONIKE

Biserica Sfântul Dumitru din Salonic, sau Aghios Dimitrios (în alfabet grecescΆγιοςΔημήτριος), este un lăcaș de cult creștin ortodox cu hramul Sfântului Dumitru[1], ocrotitorul orașului Salonic. Este principalul sanctuar dedicat acestui sfânt. Biserica datează de pe vremea când orașul Salonic era cel de-al doilea oraș ca mărime din Imperiul Bizantin. Face parte din situl Monumentelor Paleocreștine și Bizantine din Salonic și se află din 1988 pe lista monumentelor c Bazilica Sfântul Dumitru din Salonic este renumită pentru cele șase panouri de mozaic datate între perioada ultimei reconstrucții și inaugurarea politicii iconoclaste. Aceste mozaicuri îl reprezintă pe Sfântul Dumitru, cu ctitorii sau cu copiii lor. Mozaicurile reprezintă un strălucit exemplu de artă care a supraviețuit epocii întunecate a iconoclasmului, inauguratăîn 730, la peste un secol după moartea lui împăratului Iustinian[2]. O inscripție situatăîn partea de jos a unuia dintre panourile de mozaic este o mulțumire adresată lui Dumnezeu pentru ajutorul divin la salvarea locuitorilor Salonicului de un raid al slavilor păgâni, în anul 612.

Alte mozaicuri, care erau folosite pentru acoperirea pereților bisericii, fie au fost distruse în timpul celor patru secole și jumătate, când clădirea bazilicii a funcționat ca moschee (14391912), fie în marele incendiu din 1917, care a distrus o mare parte din orașși când au fost distruse acoperișul și pereții superiori ai bazilicii. Fotografiile alb-negru și acuarele color de bună calitate, care au ajuns pânăîn zilele noastre, ne oferă posibilitatea să apreciem lucrările de artă timpurie bizantină care au fost pierdute în timpul incendiului.are fac parte din Patrimoniul mondial UNESCO.

Ziua Nr. 3

Ora 07.30 servirea micului dejun , după care îmbarcare în autocar pentru a ne deplasa cătreKalampaka , Meteora.

In jurul orelor 13.00 vom ajunge în Kalambaca , unde vom vizita atelierele de icoane bizantine , din aur, vom asista la tehnici de așezare a foliei din aur, peste icoane. Vom urca cu autocarul pe traseul semeț, al Mănăstirilor de pe Meteora, pana la Marele Meteor. Pentru vizitarea acestor obiective unice în lume membrii grupului sunt obligați sa fie îmbrăcați decent (fără fuste scurte sau pantaloni scurți).Dupăcoborârea de la Meteore , vom servi masa la restaurantele de la poalele munților.

Ora 18.30 , îmbarcare în autocar, pentru a ne deplasa în orașul port Igoumenitsa , unde vom avea cea de-a doua cazare la hotel.

Meteora (greacă Μετέωρα, ad literam „mijlocul cerului”, „suspendat în aer” sau „sus în ceruri” – etimologic referitor la „meteorit”) este unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos.[1]

Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală (gresie), la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei. Cel mai apropiat oraș este Kalambaka. Meteora este înregistratăîn lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1988[2].

Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. Această formațiune de stânci a luat naștere datorită unui con în formă de deltă, constituit din pietre de râu și nămol, care se vărsau în vechiul lac tessalic. După separația geologică a masivilor muntoși ai Olimpului și ai Ossei, apele lacului au găsit ieșire la Marea Egee prin valea Tembi. Atunci, acest masiv în formă de deltă s-a scindat în pietre și stânci uriașe compacte cu înălțimi de până la 400 metri.

În prezent există 24 de mănăstiri, unele se găsesc într-o stare de ruină (Sfântul DuhSfântul DimitrieSfântul Nicolae Padova și altele), în timp ce altele se conservă foarte bine, intacte și funcționează (Marele MeteorVarlaamSfânta TreimeSf. ȘtefanRusanouSf. Nicolae).

Ziua Nr. 4

După servirea micului dejun va începe cu o croaziera pe mare, ne vom îmbarca din portul Igoumenitsa, pe FerryBoat cu destinația insula Corfu. După debarcarea de pe FerryBoat , se va efectua un tur al insulei, cu autocarul , vom puncta principalele obiective turistice Kerkira , Noua Fortăreața, Vechea Fortăreața , cu oprire la Catedrala Sf. Spiridon , unde se afla și moaștele acestui sfânt , pietonal vom vizita Esplanada și ne vom deplasa cu autocarul pentru a vizita Templul Achileon  cu Palatul ImparateseiSissi,Paleokastritsa cu Mănăstirea Moni Theotokou . In cursul zilei pe insula vom face oprire la restaurante pentru servit masa de prânz, iar în jurul orei 17.00 ne vom îmbarca din nou pe ferryboat pentru a ne întoarce pe continent . In jurul orelor 22.00 vom sosi înzona  Patras , la Hotel , pentru cazare. Buget estimat în aceasta zi, doar pentru servit mese.

CATEDRALA SF. SPIRIDON

Catedrala Sfantul Spiridon este cea mai renumita biserica ortodoxa din Insula Corfu, Grecia. Aceasta biserica pastreaza, cu mare evlavie, MoasteleSfantului Ierarh Spiridon al Trimitundei, cinstit si ca ocrotitor al insulei. Insula Corfu, avand o suprafata de 600 de kilometri patrati, o lungime de 63 de kilometri si cu o latime de 28 de kilometri, este asezata pe coasta vestica a Greciei, in nordul Marii Ionice. Insula se afla la numai doi kilometri distanta de tarmul Albaniei.

Capitala insulei este Corfu Town, numele antic al acesteia fiind Kerkyra. Grecii, romanii, venetienii si francezii au ocupat pe rand insula, fiecare punanadu-si amprenta asupra locului. Din anul 2007, capitala insulei este inclusa in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Dintre cele 37 de biserici aflate in zona, cele mai importante sunt: Biserica inchinata Maicii Domnului din Pestera; Catedrala Sfantul Spiridon, care adapostesteMoastelesfantului; Biserica Sfintii Iason si Sosipatru, aceasta fiind si cea mai veche biserica din intreagainsula.Biserica este o basilica cu o singura nava centrala, avand un turn clopotnita foarte inalt. Ceasul de pe clopotnitaaminteste de cel de la Biserica Sfantul Gheorghe, din Venetia. Doua bucati mari de marmura alba, lucrate in Venetia, in anul 1852, dupa cum se marturiseste in pisania bisericii, scrisa in limba latina, despart nava centrala de SfantulAltar.Tavanul bisericii, deosebit de valoros, fusese initialalcatuit din placi de lemn, aurite si sculptate de catre artistul P. Doxaras, care a lucrat la ele pana in anul 1727. Lipsa de grija si de conditii favorabile au dus la avarierea tavanului, reparatiile si inlocuirea acestuia fiind opera lui Nicolae Aspiotis.

Ziua Nr. 5

Orta 09.00 Patras . Îmbarcare în autocar și ne vom deplasa către unul din cele mai impresionante poduri ale Europei , Podul Rio Antirio, pe care îl vom traversa, pentru a ne deplasa la Mănastirea Sf. Andrei, unde se afla moaștelesf. Andrei și crucea pe care a fost răstignit  .

Ora 11.00 plecare spre Corinth, unde vom viziona Canalul Corinth .

Ora estimata 18.00 sosire în capitala Greciei Athena , cazare Hotel ARISTOTELIS 3*** sau un alt hotel zona centrala în aceleași condiții de confort. După efectuarea cazării se poate efectua pietonal  un scurt tur al zonei comerciale și centrului din apropiere fără ghid.

PODUL RIO ANTIRIO

In luna august, torta olimpica va traversa golful Corint, ocazie cu care se va declara deschisa cea de-a XXVIII-a editie a Jocurilor Olimpice. Traseul include si parcurgerea podului Rion-Antirion.Cu o lungime ce depaseste doi kilometri, podul face legatura intre peninsula Peloponez si Grecia continentala, unind malul de nord al rauluiAntirion cu malul de sud al fratelui sau, Rion. Zona este cunoscuta pentru puternicele miscari de placi tectonice, care, uneori, pot avea amplitudinea de 2 metri, si pentru rafalele de vant cu viteze de peste 150 km/h. Dupa 1965, noua seisme au fost inregistrate in aceasta regiune.
Cu toate acestea, in 1991, a fost propus proiectul construirii giganticului pod, care va fi traversat zilnic de 11.000 de vehicule. Conceput pentru a rezista unor seisme de gradul 7 pe scara Richter, edificiul este realizat cu o tehnologie ultraavansata.
O premiera o repre­zinta modalitatea de constructie: capetele podului sunt asezate direct pe pamant, fiind izolate de acesta printr-un sistem depaturi absorbante, care vor capta vibratiile in momentul miscariiplacilor tectonice. In cazul unui cutremur puternic, bazele de metal moale care compun aceste paturi se rup si pun structura pe un dispozitiv de amortizare.
De asemenea, podul este racordat la fiecare stalp prin patru amortizoare care absorb vibratiile seismice si stabilizeaza lucrarea. Constructia a durat cinci ani si a necesitat 250.000 m3 de beton si 17.200 tone de structuri metalice, iar costurile s-au ridicat la 771 de milioane de euro.
Podul este stabilizat prin patru piloni, masoara 227 de metri inaltime, iar sistemul de suspensie este compus din 368 de cabluri. Daca adaugam la lungimea podului (2.252 m) lungimea celor doua viaducte de acces, podul Rion-Antirionmasoara 2.883 metri. Acest fapt ii conferasupletea necesara pentru a suporta consecinteleoricarui accident sau catastrofe.
Rezistenta sa este uluitoare, podul putand face fata coliziunii cu un petrolier de 180.000 de tone, la o viteza de 30 km/h. Proiectul a fost finantat de Banca Europeana pentru Investitii si de guvernul grec. Podul Rion-Antirionconcureaza viaductul Ventabren din Franta (1.730 m), podul Vasco de Gama din Portugalia (17.185 m) sau podul Akashi din Japonia (3.800 m).

Ziua Nr. 6

Ora 07.00 după servirea micului dejun , îmbarcare în autocar, pentru a ne deplasa în Portul Pireu . Din nou Croaziera pe mare, îmbarcare pe FerryBoat cu tot cu autocar, pentru a trece în insula Aegina

Ora 08.30 îmbarcare pe FeryBoat , aproximativ 90 minute  croaziera , pana în insula Aegina Port. Deplasare cu autocarul la Mănăstirea Sf Nectarie, unde se afla moaștelesf Nectarie. Aproximativ o ora timp de rugăciune, după care vom cobora în stațiuneaAegina , pe malul marii, vizitare Mănăstirea Sf. Ekaterina unde se poate vedea icoana cu efecte 3D a Sf. Spiridon.

Ora 15.45, îmbarcare pe FerryBoat, pentru a ne întoarce pe continent, în capitala Athena.

Pe continent, deplasarea continua  cu autocarul pana în centrul Atenei, la Stadionul de Gladiatori,  vizionare Arcul lui Hadrian, Templul lui Zeus. Deplasarea continua, pana la ACROPOLE, unde cei doritori vor putea vizita Acropole și în interior, dar nu recomandam acest lucru, deoarece intrarea la acest obiectiv este foarte scumpa , iar legislația greaca obliga la ghid turistic grec, care este foarte scump, nejustificat pentru ce se poate vedea în interiorul Acropole.(cost aproximativ 35 euro)

Aproximativ ora 19.00 ne deplasam în Piața Sintagma, unde vom asista la schimbarea gărzii la Palatul Parlamentului. Ora 22.00 vom ajunge la Hotel Aristotel, pentru cazare.

OBIECTIVE DIN ATHENA

Ziua Nr. 7

Ziua 7 este lăsata la dispoziția grupului, pentru vizita în Athena, shopping , relaxare. In jurul orelor 14 .00 parasim unitatea de cazare, ne îmbarcam în autocar si ne vom deplasa, catrestatiunea de pe malul Marii Egee, Paralia Katerini, unde vom ajunge la unitatea de cazare din prima zi . Seara , plimbare pe malul marii si vizita la magazinele de blanuri, bijuterii din aur , magazine deschise non-stop.

Ziua Nr. 8

Ora 08.00 după servirea micului dejun se va organiza o excursie opționala în Muntele Athos (30 euro/persoana) Nota: Daca 50% din membrii grupului opteaza pentru excursia din Athos, aceasta devine obligatorie.

Deplasare cu autocarul, de pe continent în brațul Athos al Greciei, pana în portul Ouranopolis  , unde aproximativ 50 minute vom sta la tavernele de unde se cumpăra sf. mir și tămâie aduse din inima muntelui Athos . Îmbarcare pe vas de croaziera, doar turiștii și aproximativ 2 ore , croaziera, în jurul muntelui, vom putea viziona Mănăstiri unde călugării trăiesc în pusnicie și rugăciune.

In brațul Athos Aliseb Tous Romania, va oferi gratis turiștilor participanți , vizitarea unei Mănăstiri din acest loc sfânt.

După întoarcerea în port, vom opri la restaurantele cu specific pescăresc, pentru a servi masa de prânz.

Aproximativ ora 16.00 , vom pleca către Romania , cu oprire în magazinele DutyFree, pentru a cumpăra , măsline Kalamata , parfumuri sau băuturi fine.

Sosire la destinație, în cea de-a IX-a zi aproximativ orele 15.00

TRASEUL CONTINE:

– Transport cu autocar turistic clasificat , aproximativ 4000 km (număr locuri disponibile în autocar   69, număr minim grup 55 participanți).

-6 nopți cazare în unități hoteliere regim 3*** cu mic dejun inclus.

-3 Croaziere pe mare , respectiv Corfu, Patras, Aegina.

-3 insule, respectiv Insula Aegina, insula Corfu, peninsula Peloponez (Patras).

– o excursii opțională, respectiv Muntele Athos, precum și o croaziera cu vas de Croaziera, în jurul Muntelui Athos.

– Ghid turistic specializat, vorbitor de engleza si greacă, pe tot parcursul circuitului turistic.

-Un obiectiv turistic cu transport și vizitare, cadou din partea ALIOSEB TOURS ROMANIA

Locurile în autocar se ocupă funcție de data rezervării și achitării circuitului.

Pentru opționale, daca 50% din membrii grupului optează pentru efectuarea lor, acestea devin obligatorii pentru toți membrii grupului. Daca opționalele se achita odata cu biletul se acorda reducere de 5 euro/persoana.

Prețul circuitului se va achita cu minim 10 zile anterior plecării si un avans de 150 euro la data înscrierii, daca grupul nu s-a putut constitui, circuitul se anulează cu restituirea sumelor achitate sau se reprogramează la o data ulterioara.

Toate aceste lucruri au fost înscrise transparent și comunicateturiștilornoștri, pentru a evita viciile ascunse. 

TOP